נשים בוורוד

פורום הנשים העירוני, בהובלתן של מעין מור ואיריס אלפסי, ציין את חודש המודעות לגילוי מוקדם לסרטן השד בשלל פעילויות

בחודש אוקטובר צוין חודש המודעות לגילוי מוקדם לסרטן השד, וחברות פורום הנשים, בהובלתן של מעין מור, מחזיקת תיק הנשים, ואיריס אלפסי, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, קיימו שלל פעילויות לציון החודש.

את הפעילויות בחודש זה הובילו הדס שלם, הילה מזרחי, הילה סלמן, נעמה וייס, יהודית מיוסט וחגית יקותאלי, חברות הפורום, בשיתוף סטודיו מדבריא והקאנטרי קלאב במתנ"ס, בהובלתה של שרית אקסלרוד כהן, ומנהלת תחום הבריאות בעירייה, חנה קראוס.

חברות הפורום בסטודיו מטי

לקמפיין ולפעילויות תרמו עומרי סגן מ"מגנטילי" וה"וופל בר", ונרתמו לנושא גם קניון עופר אדומים, שהקצה מקום להצבת דוכן הסברה, וסטודיו מטי, שקיים פעילות בוורוד לבנות הסטודיו.

בין היתר נפגשו חברות הפורום ונשות העיר בלובי בניין העירייה עם יהודית מיוסט, תושבת העיר, שסיפרה להן את סיפורה המרגש והמעצים על התמודדותה עם מחלת הסרטן ולא השאירה עין יבשה בקהל. יהודית סיפרה על מלחמתה במחלה בצורה מעוררת השראה ועם הרבה אמונה ואופטימיות, אך בעיקר עם המסר החשוב: ללכת להיבדק.

אפלבאום, אלפסי, מור ושלם. להעלות את המודעות

לאחר ההרצאה התקיימה סדנת בריאות נשית עם אביב שולמן, ולאחריה הדרכה ממנחה מקצועית של עמותת "אחת מתשע", שדיברה על לקיחת אחריות, הקשבה לגוף, גורמי סיכון ובדיקות מצילות חיים.

כמו כן, חברות הפורום, בשיתוף "מכבי שירותי בריאות", הציבו בקניון דוכן ורוד תחת הכותרת: "גם אני מודעת", בו חילקו לבאי הקניון חומרי מידע והסברה לחשיבות הגילוי המוקדם והבדיקות מצילות החיים.

חברות הפורום, מובילות הקמפיין מסכמות את היום ואומרות כי "למדנו על שגרת בדיקות מצילת חיים, על אורח חיים בריא ועל הקשבה לגוף. נמשיך לעשות ככל האפשר כדי להפיץ את המידע החשוב הזה הלאה ולהציל חיי נשים נוספות".

הרצאה מרתקת ומעוררת השראה