ערב של פולקלור כורדי

רינת בר, להקת אתניקה, זמרי העדה הכורדית והלהקה הכורדית גוננים הופיעו בערב פולקלור כורדי שהתקיים בעיר

היכל התרבות היה מלא מפה לפה באירוע הפולקלור הכורדי שהתקיים בעיר ביוזמת הארגון הארצי של יהודי כורדיסטאן והעירייה. הקהל רותק אל הכסאות במהלך כשלוש שעות תמימות, כשעל הבמה עולים ויורדים בזה אחר זה נגנים, זמרים ורקדנים שכבשו את המקום, את לבם ואת עיניהם של הצופים.

תכנית הערב העשירה והמגוונת כללה את להקת אתניקה בניצוחו של תומר עגם, את נגני הזורנה (החליל הכורדי) והדהולה (התוף), צדיק זכריה ואפי זקן, ואת הזמרים אהרון מנחם, הדסה ישורון, אילן דוד ומשה חוגה.

הזמרת המרכזית בערב הייתה רינת בר, ששרה בכורדית, בערבית, בטורקית ובעברית, וסחפה את הקהל למעגלי ריקוד אין סופיים ברחבת הבמה ובמעברים שבאולם.

את הצבע, הקצב והעניין הגדול ביותר קיבלו המחולות הכורדיים שרקדה הלהקה הכורדית ממתנ"ס גוננים, שאותה הוביל בקלילות ובחדוות מחוללים - יוסי זקן, מדריך הלהקה והרקדן הראשי שלה, שרקד כעלם חמודות למרות גילו המופלג. הרקדנים, 20 במספר, לבשו בגדים כורדיים, רקדו ופיזזו לצלילי הדהולה והזורנה (כלי הנגינה הכורדיים המסורתיים) כשהקהל עומד על רגליו ורוקד עמם, מי ליד מקום מושבו ומי במעברים ובקדמת הבמה.

הערב נפתח בדברי ברכה של סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, שבירך על הרב-גוניות התרבותית בחברה בישראל, תוך שהוא מבטא את התפעמותו מהמורשת העשירה והייחודית של העדה הכורדית בישראל.

ערב של מורשת ומסורת כורדית

אחריו בירכה לאה אמסלם מארגון יהודי כורדיסטן, אשר בירכה בשמה ובשם אמנון אשכנזי, יו"ר הארגון, אשר נבצר ממנו להגיע מסיבות אישיות.

את הערב הנחה יעקב יעקב, חבר במועצה לתרבות ואמנות, ויו"ר מדור ספרות במשרד התרבות. את דבריו פתח יעקב בקריאת שני שירים מתוך ספרי שירתו, שהם שירי הלל לבני עדתו: "בכורדיסטאן" ו"שמחה כורדית". המנחה לא שכח להחמיא לתושבי מעלה אדומים שגדשו את ההיכל "שבנו לעצמם עיר יפה שצמחה מתוך המדבר". בהמשך דבריו הדגיש יעקב את מורשתה הגדולה של העדה הכורדית בתחומי המחול , הזמר והמוסיקה. את דבריו חתם במילות תודה לכל מי שסייעו בארגון הערב, ובראש אלה למנשה זקן, מנהל להקת המחול וחבר הנהלת הארגון, שגם הגה את הרעיון ועשה למימושו, למ"מ ראש העיר, גיא יפרח, ולעוד רבים שתרמו את חלקם להצלחת הערב.

רבים מהצופים אמרו בצאתם מן האולם כי "היה זה ערב שלא יישכח לעולם, ואנו כבר מצפים לעוד ערבים כאלה".

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, אמר כי "מעלה אדומים הפכה למרכז של תרבות מכל הגוונים והסוגים, ואני שמח ומברך על קיומו של ערב נפלא זה לטובת הקהילה הכורדית בעיר ובכלל. מדינת ישראל רצתה בעבר להשכיח את התרבות המדהימה שהביאו העולים מארצם, ואני שמח שהיום אנו מבינים שאפשר לצד המכנה המשותף שלנו, כעם וכאומה, לשמר את התרבות שכל אחד הביא איתו, ולהפוך את התרבות במדינת ישראל לעשירה ומגוונת יותר. נמשיך לעשות ולחזק את כלל התרבויות, המסורות והמורשות של כולם".

קהל רב מילא את אולם ההיכל