בטוחים בדרכים

עיריית מעלה אדומים מציינת את שבוע הבטיחות בדרכים בסימן "נוהגים בזהירות גם מחוץ למעלה אדומים"

העירייה תציין את שבוע הבטיחות בדרכים שייערך בין התאריכים 17-22 בנובמבר, בסימן "נוהגים בזהירות גם מחוץ למעלה אדומים".

מטרת שבוע הבטיחות היא העלאת המודעות הציבורית לנושא הבטיחות בדרכים, הגדלת האחריות האישית והשותפות הפעילה במאבק בתאונות הדרכים, שינוי תרבות הנהיגה בישראל והעמקת מחויבותם של מקבלי ההחלטות והציבור לבטיחות ולסובלנות בדרך.

השנה בחרה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים במיזם "רישיון לא לענות", שהוא מסע הסברה להתגייסות לאומית של מנהלי ארגונים עסקיים וציבוריים, מהמובילים במשק, למניעת כתיבת וקריאת הודעות טקסט בטלפון הנייד בזמן הנהיגה. המסר הוא: אם זה דחוף – מתקשרים.

כאמור, העירייה החליטה על הקמפיין בסיסמא "נוהגים בזהירות גם מחוץ למעלה אדומים", זאת מאחר ו-75% מהנפגעים בתאונות דרכים, תושבי מעלה אדומים, נפגעים מחוץ לעיר, בדרכים הבין-עירוניות ובירושלים. על כן החליט מטה הבטיחות הלאומי למקד את המסר לנהגים היוצאים מן העיר בחובת הזהירות.

במסגרת זו ייערכו בעיר פעילויות מגוונות שיעלו את נושא הבטיחות בדרכים לסדר היום הציבורי ויקדמו ברחובות נורמות חשיבה והתנהגות של לקיחת אחריות אישית וכלפי הסביבה.

הקמפיין. נוהגים בזהירות גם מחוץ לעיר

סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, מחזיק תיק התחבורה, אומר כי "מלבד האחריות של גורמי הממשל השונים, על כל אחד ואחת מאיתנו, כמשתמשי דרך, לקחת אחריות אישית על נושא הבטיחות בדרכים במעגלי הסביבה השונים. ככל שניקח אחריות אישית רבה יותר - כך נוכל להשפיע יותר על בטיחותנו בדרך, כנהגים, כהולכי רגל, כנוסעים ברכב וכרוכבי אופניים".

מנהל האגף לתכנון אסטרטגי, גרשון לוקיי, מציין כי "75% מהנפגעים בתאונות דרכים, תושבי מעלה אדומים, נפגעים מחוץ לעיר. כמות התאונות וחומרתן במעלה אדומים ירדה בשנים האחרונות, זאת תודות לטיפול משולב בחינוך, בהסברה, באכיפה ובתשתיות, והפעם אנו ממקדים את תשומת הלב לצורך לחזור בשלום מהכבישים שמחוץ לעיר".

ראש העיר, בני כשריאל , אומר כי "ונשמרתם לנפשותיכם אינה רק סיסמא, אלא מחובתנו להקדיש משאבים בכל יום ויום על מנת למנוע את התאונה הבאה. שמירה על בטיחות בדרכים בעיר ובכלל, עוברת כחוט השני בעיסוק בפעילות הסברה וחינוך, אכיפה ותשתיות".