נחנך המרכז הדיגיטלי של מעלה אדומים

במעמד שר המדע והטכנולוגיה - אופיר אקוניס, נחנך המרכז הדיגיטלי של העיר

שר המדע והטכנולוגיה, ח"כ אופיר אקוניס, וראש העיר, בני כשריאל,  השיקו השבוע את "המרכז הדיגיטלי" ברחוב הצלצל 19. במרכז קיימות שתי כיתות לימוד דיגיטליות חדשניות, עם 40 עמדות מחשב, שם זוכים תושבי העיר - נוער, מבוגרים וגיל הזהב, לקבל קורסים ללא תשלום במגוון רחב של נושאים בתחום המחשוב, האינטרנט והרובוטיקה.

במרכז יינתנו קורסים בסיסיים להכרת המחשב עבור אוכלוסיות שמעולם לא נכנסו לאינטרנט או שכלל לא מכירים את פעולות המחשב, לדוגמא: הכרת התוכנות וורד, פאוור פוינט לגיל השלישי, אקסל, מערכת הפעלת ה-outlook ועוד.

השקת המרכז הוא חלק ממיזם ארצי של משרד המדע והטכנולוגיה להקמת מרכזי חדשנות ומדע ברשויות המקומיות, במטרה לצמצם את הפער הדיגיטלי בישראל. המשרד השקיע השנה כ-17 מיליון שקלים בפיתוח מרכזים כאלה, ועד סוף 2019 צפויים לקום כעשרה מרכזים "דיגיטליים" ברחבי הארץ.

שיתוף הפעולה הפורה המתמיד בין העירייה למשרד המדע הניב תוצאות ומבטיח הצלחה גם בעתיד.

עם בני הגיל השלישי שכבר התחילו ללמוד במרכז החדש

למרות כלל השירותים הדיגיטליים שיש בעירייה, עדיין בעירייה משמרים את קבלת הקהל הפרונטלית, ועם זאת, כל תושב שמגיע לאגף התשלומים או לקבלת כל שירות אחר, מודרך באופן פרטני כיצד לבצע את אותו השירות באופן מקוון, כך שהמרכז הדיגיטלי הזה עונה ומשתלב באופן ברור עם הרוח העירונית.

בטקס השתתפו: רן בר, מנכ"ל משרד המדע, יוסף אסף לוי, מנהל תחום אוריינות דיגיטלית, סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, חברי מועצת העיר, אייל פישלר וג'קי עזרא, מנהל אגף החינוך, דוד שרת, מנהלת אגף מערכות מידע, איריס אלפסי, ומנהלת מרכז דיגיטלי, נעה שרת.

שר המדע והטכנולוגיה, אופיר אקוניס: "אני שמח להיות כאן היום במעלה אדומים יחד עם חברי הטוב, בני כשריאל, ולחנוך את מרכז החדשנות הדיגיטלי שהקמנו יחד כאן בעיר. מטרתם של מרכזי דיגיטלי של משרד המדע והטכנולוגיה היא להנגיש לכלל האוכלוסייה ידע טכנולוגי שימושי. המרכזים שפועלים במספר מוקדים בארץ הם בחינם, כמו פה במעלה אדומים, והם מהווים בשורה ענקית לכל התושבים שמוזמנים להגיע ולקחת חלק במגוון קורסים בתחומי המחשב, האינטרנט והרובוטיקה - והכל ללא תשלום ובמגוון שפות".

ראש העיר, בני כשריאל, אמר כי "מרגש לראות את תושבי העיר לומדים להשתמש במחשב, מתחילים מאפס ובתוך זמן קצר כבר יודעים להפעיל תוכנות בסיסיות במחשב. כל זה הודות למשרד המדע והעומד בראשו, השר אופיר אקוניס, ידיד העיר, שמסייע לנו תמיד ועובד איתנו בשיתוף פעולה פורה והדוק מזה תקופה ארוכה. המרכז הדיגיטלי מביא עימו   תפישה חדשנית לרווחת תושבי  העיר. מעלה אדומים הינה עיר מובילת קידמה וחדשנות, והמרכז לאוריינות דיגיטלית יסייע לנו להבטיח שתושבי העיר יוכלו לנצל באופן יעיל ומיטבי את השירותים המתקדמים מבוססי טכנולוגיה שאנו מציעים להם".

גוזרים את הסרט וחונכים את המרכז