תחנת הכיבוי החדשה של מעלה אדומים

בטקס מרשים במעמד השר לביטחון פנים - גלעד ארדן, נחנכה תחנת הכיבוי החדשה של העיר

בטקס חגיגי ציינו בראשית השבוע בעירייה ובכבאות והצלה לישראל את פתיחתה של תחנה אזורית מעלה אדומים, המהווה תרומה משמעותית לחיזוקה של העיר, כמו גם להתעצמותו של מערך כבאות והצלה הנמצא בחזית ארגוני החירום בישראל.

התחנה החדישה, המשתרעת על שטח של 850 מטרים בשכונת נופי סלע בלב העיר, נחנכה במעמד השר לביטחון פנים, ח"כ גלעד ארדן, סגן נציב כבאות והצלה, טפסר שמעון בן נר, ראש העיר, בני כשריאל, מפקד מחוז יו"ש כבאות והצלה לישראל, טפסר ישעיהו (שיקו) בר דב, סגל הפיקוד הבכיר, מנכ"ל מועצת יש"ע, יגאל דילמוני, סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, סגני ראש העיר, בוריס גרוסמן ויחיאל וקנין, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, חברי מועצת העיר, יהודה אסרף, אייל פישלר, ברנדה הורביץ פרוור ואברהם נגר, קציני הכיבוי ולוחמי האש.

התחנה החדשה. מהחדישות בארץ

תחנת הכיבוי החדשה מוקמה בלב העיר, והיא תקצר את זמן ומרחק התגובה באירועים מבצעיים. התחנה תיתן מענה הולם ומהיר לשריפות  ואירועים במרחב העירוני, בדגש על שריפות במבנים ובתי מגורים.

בשנת 2019 טופלו במרחב מעלה אדומים כ-3200 אירועים מבצעיים המאופיינים בשריפות בתים ודירות, שריפות מבנים ושריפות בשטחים פתוחים.

במבנה החדש יפעלו 19 לוחמי אש, שלושה קצינים ושבעה רכבי כיבוי. כבר משלבי התכנון המוקדמים הושקעה מחשבה רבה בבניית תחנה חדשנית השמה דגש על איכות חיים ורווחת הפרט של לוחמי האש הפועלים בה.

כשריאל והשר ארדן בטקס החנוכה

מפקד מחוז יו"ש, טפסר שיקו בר דב, בירך את מפקד התחנה החדשה, רב רשף אסף אברס, וסקר את האתגרים המקצועיים העומדים בפניו, ובכללם התפתחות אורבנית מואצת במרחב, מתן מענה לאזור התעשייה מישור אדומים הגדל בקצב מהיר.

נציב כבאות והצלה, רב טפסר דדי שמחי, אמר כי "פתיחת התחנה טומנת בחובה בשורה של ממש לתושבי העיר, שיזכו לשירותי הצלה וחירום מהמעלה הראשונה, כמו גם ללוחמי האש להם דאגנו לסביבת עבודה ורווחה אישית מהטובים שיש. נמשיך בתנופת הפיתוח והבנייה לחיזוקו וביסוסו של מערך כבאות והצלה לישראל".

השר לביטחון פנים, ח"כ גלעד ארדן, בירך על סיום הפרויקט והתייחס בדבריו גם למעמדה המדיני של העיר. השר ארדן הצהיר כי "מעלה אדומים היא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, וכך תישאר לעולם. חיזוק הריבונות והביטחון ביהודה ושומרון הם הבסיס לכל עסקת מאה. חיזקנו כאן היום את נוכחותנו במעלה אדומים ואת ההצדקה להחיל עליה את החוק הישראלי כבר בזמן הקרוב, יחד עם החלת החוק על ההתיישבות היהודית כולה. לא נירתע מאיומי הפלסטינים. יוזמות מדיניות כמו עסקת המאה אינן עילה או בסיס לאלימות או טרור. כוחות הצבא והמשטרה כאן, בירושלים, בהר הבית ובכל חלקי המדינה - יהיו ערוכים ומוכנים לכל תרחיש של הסלמה ויתנו מענה עוצמתי לכל גורם אלים״.

ראש העיר, בני כשריאל, בירך על חנוכת תחנת כיבוי ואמר כי "בשעה טובה ומוצלחת חנכנו את תחנת הכיבוי החדשה שנמצאת במרכז העיר, ובה הציוד והכבאיות הטובים והמתקדמים בארץ. מיקומה אסטרטגי ויאפשר הצלת חיים. מעלה אדומים היא עיר ואם בישראל עם תכניות ל-100,000 תושבים, והיא מתפתחת וצריכה לשמור על אזרחיה. בסיועו של השר גלעד ארדן, התחנה נבנתה בלב העיר, כשלצדה תיבנה שכונה גדולה נוספת. אני מודה לשר ארדן, ידיד העיר, אשר מסייע לעיר תמיד. תחנה זו היא אחד השלבים לחיזוק חוסנה של הקהילה. אנחנו עיר ששואפת לחוסן כלכלי ובונה את מוסדותיה כעיר מחוז שנותנת שירותים לכל האזור ומסייעים לכולם".

כשריאל מוסיף כי "בנייתה של התחנה סמוך לבית הספר אופק ברנקו וייס יביא לקיצור זמני הגעת הכבאיות לבתי התושבים, להצלת נפשות ורכוש על ידי לוחמי האש המסורים ולהתנדבותם של תלמידי בית הספר אופק ברנקו וייס, אשר יאמצו את התחנה, יתנדבו בה ויסייעו להפעיל אותה".

ראש העיר והשר לביטחון פנים. גוזרים את הסרט