הנוער בשלטון

במסגרת יום חילופי שלטון החליפו חברי מועצת הנוער העירונית את בעלי התפקידים בעירייה ובארגוני הסמך

כמדי שנה, בהתאם למסורת הנהוגה בעיר, חברי מועצת הנוער החליפו את בכירי העירייה וארגוני הסמך.

היום החגיגי החל במטרו, שם נפגשו המחליפים והמוחלפים לתחילתו של יום מלא בעשייה. בין בעלי התפקידים המוחלפים היו: ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מנכ"ל המתנ"ס, אורי מסיל, מנהל אגף הנוער, איתמר סלוק, מנכ"לית היכל התרבות, רחל הר זהב, נציגי משטרה ועוד.

חברי מועצת הנוער משמשים כשליחים ונציגים של כלל בני הנוער בעיר, הם מתכנסים מספר פעמים במהלך השנה, דנים בצרכי הנוער ומשפיעים. פעם בשנה הם מחליפים את בעלי התפקידים בעיר, וביום זה הם מקבלים  הזדמנות לקדם את רצון בני הנוער וצרכיהם.

היום החל בברכת ראש העיר, בני כשריאל, שאיחל לבני הנוער הצלחה רבה ושיבח אותם על התנדבותם ועשייתם למען העיר ולמען בני הנוער. לאחר מכן התקיימה פעילות אינטראקטיבית בנושא "מעלה אדומים הבית שלי", במסגרתה המוחלפים והמחליפים השתתפו במשחק קהוט עם שאלות על מעלה אדומים. עם תום הפעילות הלכו המוחלפים והמחליפים לפגישות עבודה, סיורים בשטח ודיונים שונים, במטרה לקדם רעיונות ומיזמים לטובת בני הנוער בעיר. כך למשל, ראשת העיר, שירה שרת, אשר החליפה את ראש העיר, בני כשריאל, יצאה יחד איתו לסיור בעיר ובאזור התעשייה, ביקרה במתחם הדיזיין סיטי והלונה קס שנבנים באזור התעשייה והשתתפה בדיונים אודות העשייה החינוכית בעיר והמאבק להחלת הריבונות.

כשריאל ושרת. ראשת העיר ליום אחד

בסופו של היום התכנסו שוב כל בעלי התפקידים ביחד עם חברי מועצת הנוער העירונית, לסיכום של היום ולהקרנת תמונות וסרטונים שצולמו במהלך היום. לבסוף הוצגו הפרוייקטים בליווי שאלות מנחות על כל פרויקט, והמשתתפים נהנו מארוחה חלבית מטעם "וופל בר".

ביום זה התקבלו החלטות רבות עבור הנוער בעיר, שהיישום שלהם יבוצע כבר במהלך שנת הפעילות הבאה של המועצה העירונית.

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, מחזיק תיק הנוער, אמר לחברי מועצת הנוער כי "ביום חילופי שלטון יש לכם הזדמנות ללמוד ברמת המקרו איך מנהלים עיר. אני מאמין שכשנחליף כיסאות תבינו את המורכבות והאילוצים שחלים עלינו בעת קבלת ההחלטות. אני מאמין שהנוער הוא מנהיג שמסוגל להוביל את כלל הנוער בעיר ולהיות שותף לעשייה, בני הנוער שלנו מהווים את שדרת המנהיגות הבאה של העיר והמדינה".

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, אמר לבני הנוער כי "יום חילופי השלטון הוא מסורת מבורכת של שנים רבות. אני רואה בבני הנוער שלנו שגרירים. היום אתם במועצת הנוער, ומחר אתם תנהיגו ותובילו את כולנו. מטרת היום היא לתת לכם את ההזדמנות להבין איך מערכת שכזאת מתפקדת, ואני כולי תקווה שתשאבו מאיתנו את כל הידע שאתם יכולים. אתם תורמים ומשמעותיים לחוסנה של הקהילה. הנוסחה המנצחת שלנו להצלחה היא שיתופם של בני הנוער לפעילות למען הקהילה".