3,500 יחידות דיור ב-E1

התכניות לבניית יחידות הדיור במבשרת אדומים פורסמו להפקדה במינהל האזרחי

בשבוע שעבר פורסמו התכניות להפקדה במינהל האזרחי, שזהו השלב הראשוני ביותר בתהליך תכנון, כאשר עד בנייה בפועל יעברו לכל הפחות שנתיים.

E1 – מבשרת אדומים, הוא שטח בן 12 קמ"ר המשתרע מצפון וממערב למעלה אדומים. מוניציפאלית, השטח שייך לעיריית מעלה אדומים. בשטח שוכן מטה מחוז ש"י של משטרת ישראל, ורוב האדמות ב-E1 הוכרזו אדמות מדינה. חלק נוסף של השטח הופקע עבור מעלה אדומים בשנות השבעים. בעבר נקרא האזור "E" כדי לציין מזרח (East). הספרה 1 נוספה כדי לציין את האזור המסוים הזה. בעירייה קוראים לשטח שכונת "מבשרת אדומים", ומבחינה היסטורית במרכז השטח נמצאת דרך עתיקה חצובה בסלע מתקופת בית שני, כשלאורכה בורות מים, שרידי מבנים ומערות מגורים.

בנייה מאסיבית באזור זה מייצרת רצף טריטוריאלי באזור. למהלך יש התנגדות פלשתינית אירופית רבת שנים בטענה לא נכונה ומלאת דיסאינפורמציה ששכונה שם תגדע את הרצף האורבני של המדינה הפלשתינית, אם וכאשר תקום.

השטח עליו מתוכננת לקום השכונה החדשה

ראש העיר, בני כשריאל, מציין כי "במקביל להליך התכנון של השכונה, אנו פועלים כל העת מול כל הגורמים הרלוונטיים, כולל ראש הממשלה, שר הביטחון, שר התחבורה והמינהל, על מנת לקדם את סלילת הכבישים באזור, בהם: כביש הטבעת המזרחית, כביש מרקם החיים, כביש 80 וסלילת מנהרות הגבעה הצרפתית, כך שבניית שכונת מבשרת אדומים תסתיים כשכל התשתית התחבורתית, כולל כל מערך הכבישים, תהיה סלולה ומוכנה".

על אישור ראש הממשלה לפרסם להפקדה את התכניות בפועל אומר כשריאל כי "פרסום התכניות להפקדה הוא צעד מעשי משמעותי בדרך לבנייה. תודתי לראש הממשלה על מנהיגותו האמיצה, נחישותו ועמידתו לימינה של העיר מעלה אדומים. הוא עומד בהבטחותיו וקיבל החלטה שהיא החשובה ביותר לעתיד מעלה אדומים ולעתיד הזוגות הצעירים שלנו".

כשריאל הוסיף כי "זוהי בשורה ענקית להתיישבות הישראלית ביהודה, שומרון ובקעת הירדן, אשר מחכה כבר מעל לעשור וחצי לאישור התב''ע באזור E1. יצחק רבין ז"ל התחיל את התכנון במקום בשנת 1994, והוא נעצר בתקופת שרון ובוש ב-2004. כולי תקווה כי כעת יפעל ראש הממשלה גם להחלת הריבונות הישראלית על מעלה אדומים ועל כלל ההתיישבות ביו"ש".