ערוכים להתפשטות הקורונה

בעירייה קיימו ישיבת היערכות להתפשטות נגיף הקורונה עם כלל גורמי המקצוע

בהמשך לחולי הקורונה שהתגלו בעיר, הוציאה העירייה הוראות מפורשות לתושבי העיר ששהו בכל המקומות והתאריכים בהם ביקר החולה, כולל הנחיות חובת בידוד וניקיון וחיטוי המקומות הללו.

בעירייה מדגישים כי אין צורך להיכנס לפאניקה, אולם יש להקפיד אחר מילוי כל ההנחיות על מנת להימנע מהדבקת וסיכון תושבים נוספים.

ראש העיר, בני כשריאל, הנחה את מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, לכנס ישיבת הערכת מצב בהשתתפות כל הגורמים העירוניים המקצועיים הרלוונטיים, כאשר בישיבה הוצגה תמונת המצב העדכנית בנוגע להתפרצות הנגיף, מדיניות והיערכות, סקירה מקיפה של הנחיות משרד הבריאות והתנהלות העירייה בתרחישים השונים, הכוללים החמרה אפשרית בהתפשטות נגיף הקורונה.

כך למשל נערכים בעירייה למקרה של צורך במתן שירותים עירוניים נוספים באמצעים דיגיטליים או טלפוניים, וכן הקפדה על ניקיון העיר ותחזוקה שוטפת, בעיקר במוסדות החינוך.

מנהלי בתי הספר בעיר נמצאים בקשר ישיר עם המרכז למוס"ח, בהובלתו של ניסים טוויטו, ועם הגורמים המקצועיים באגף החינוך ובשירות הפסיכולוגי, ומקבלים מהם הנחיות כל העת.

כמו כן, השירות הפסיכולוגי יקדם בדיקה באמצעות הגננות ויועצות בית הספר על מקרי חרדה בקרב ילדים לבני משפחה בבידוד, על מנת לתת את המענה המיטבי במקרי חרדה קיצוניים.

בנוסף ייערך פורום של המנהלים האדמיניסטרטיביים של כלל קופות החולים, עמל אדומים והוסטל 06, שיתכנס על מנת להיערך נקודתית עם האוכלוסיות הספציפיות הנמצאות בסיכון.

עוד הוחלט על ריענון ובדיקת תיק החירום, בדגש על אנשי קשר ובעלי תפקידים בעיר, מיפוי מקרי רווחה והיערכות לאפשרות של סגר מתמשך או סלקטיבי.

כמו כן, בעירייה נערכים לרכישת ציוד מיגון וחיטוי עבור המוסדות העירוניים והמאבטחים בכניסות לעיר.

נציג המשטרה, צחי סלח, השתתף בדיון ועדכן כי מבחינת תחנת המשטרה בעיר מתבצעת אכיפה לגבי האנשים שאמורים לשהות בבידוד אך אינם עושים זאת, וכי תושבים שיודעים על מקרים כאלה יכולים לפנות לתחנה ולדווח.

מנהל מרכז מוס"ח, ניסים טוויטו, עדכן כי ב"עמל אדומים", כמו בכל המוסדות בהם נמצאים קשישים, יתאפשרו ביקורים רק של בני משפחה מקירבה ראשונה על מנת לשמור על בריאות הקשישים השוהים במקום. בכל מקרה, ההמלצה היא להימנע ככל האפשר מביקורים במוסדות בהם נמצאים קשישים.

המוקד העירוני, 107, תוגבר בצוות מוקדניות, כולל דוברות שפות שונות, על מנת לתת מענה מהיר, יעיל ומקצועי בכל שאלה שתתעורר.

בעירייה מבהירים כי הם נמצאים בקשר ישיר מול כל גורמי החירום והמשרדים הממשלתיים הרלוונטיים על מנת לטפל בנושא הקורונה ולסייע עד כמה שניתן בצמצום התפשטות הנגיף, ומדגישים כי ההנחיות של משרד הבריאות דינאמיות ומשתנות כל העת, כך שעל התושבים לעקוב אחר ערוצי התקשורת השונים ולהתעדכן.

מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, אמר לאחר הישיבה כי "אנו ערוכים לשמור על שגרת החיים בעיר ולהמשיך לתת שירות לתושבי העיר בכל תרחיש שיתפתח. גורמי המקצוע בעירייה עומדים בקשר ישיר ורציף עם משרד הבריאות ופועלים בהתאם להנחיות בכל האחריות הנדרשת".

ישיבת היערכות