מחזירים את הילדים הביתה

ראש העיר, בני כשריאל, פועל מול שר החוץ - ישראל כץ, להחזרת צעירי העיר השוהים בחו"ל - הביתה

בזמן שבישראל לומדים לחיות מחדש עם צמצום חופש התנועה וההגבלות החדשות, מאות ישראלים ברחבי העולם מנסים בכל דרך אפשרית לחזור לארץ.

כ-100 אלף ישראלים עדיין נמצאים בחו"ל, ובמשרד החוץ הוציאו הנחייה שיש לחזור כמה שיותר מהר הביתה, זאת לפני שהשמים נסגרים באופן סופי ומוחלט. גם למעלה אדומים יש כמה צעירים ישראלים שנמצאים בחו"ל ומבקשים לחזור הביתה.

ראש העיר, בני כשריאל, החליט להירתם לטובת צעירים אלו ופנה לידידו – שר החוץ, ישראל כץ, בבקשה למצוא פתרון שיאפשר החזרת הצעירים הביתה.

בשיחה של כשריאל עם שר החוץ הוא אמר לו כי ידוע לו על מטיילים צעירים ממעלה אדומים הנמצאים עדיין בחו״ל ואינם מצליחים להגיע חזרה לארץ. השר כץ הבטיח כי משרד החוץ עושה כל המאמצים להחזירם, וציין כי עליהם להיות בקשר עם הקונסוליות.

השר כץ אמר לראש העיר כי "במשרד נערכים למתן אפשרות חזרה בטיסות מסחריות שנארגן ממוקדים שבהם נמצאים ישראלים, וכל מי שנמצא בחו״ל חייב מידית לעלות לטיסות ממקומות שעדיין ניתן".

בהודעת משרד החוץ שהתפרסמה נכתב כי שר החוץ, ישראל כץ, הורה להנהלת משרד החוץ להיערך לביצוע ״תכנית חרום לאומית לחילוץ ישראלים מחו״ל, במסגרתה ימופו, באמצעות השגרירויות והקונסוליות בעולם, ריכוזי הישראלים השוהים בחו״ל ומעוניינים לחזור ארצה. חדר המצב של משרד החוץ יעבוד 24/7 וייפתח בו מוקד לרישום בקשות החזרה לארץ מישראלים הנמצאים בחו״ל. בהתאם לביקושים יאורגנו טיסות מסחריות מהיעדים שיקבעו לישראל. תתבצע פנייה לחברות התעופה הישראליות: אל על, ישראייר וארקיע, ליטול חלק במבצע ולשלוח מטוסים ליעדים בהתאם לנתונים שייאספו במשרד החוץ".

כשריאל והשר כץ. פועלים להחזרת הצעירים הביתה

שר החוץ כץ אמר כי ״עקב הסגרים המתבצעים בעולם בקצב הולך וגובר, אנחנו נמצאים בשעת חרום לאומית בכל הקשור להחזרת הישראלים ארצה, ולכן נדרשת תכנית חירום לאומית בנושא. עיקרון הערבות ההדדית יוסיף ללוות אותנו עד להשבת כל הישראלים ארצה, בשעת חרום מאתגרת זו. אני קורא לכל הישראלים המטיילים בחו״ל לשוב לארץ כמה שיותר מהר. במרבית המדינות עדיין יש טיסות מסחריות וניתן להגיע חזרה לארץ״.

כשריאל ריכז רשימה גדולה של צעירים השוהים בחו"ל, הכוללת גם פרטי התקשרות ומספרי זהות ודרכון, והעביר אותה לחדר המצב של משרד החוץ. בשיחה טלפונית שקיים כשריאל עם מנהל חדר המצב של משרד החוץ, אייל סיסו, העביר לו את הפרטים ושמע ממנו כי חברות התעופה הישראליות יפתחו טיסה לכל היעדים בהם יש ישראלים בריכוזים גבוהים. כשריאל אף הודיע למנהל חדר המצב כי ברשויות המקומיות מוכנים לסייע גם בהשלמת המימון הנדרש.

כשריאל לא מוריד מסדר יומו את הנושא, וממשיך לפעול בימים האחרונים מול שר החוץ וחדר המצב, בסיוען של שרונה סידיס ושרון מיכאלי, תושבות העיר, אשר עובדות בחדר המצב.

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "אמשיך לעמוד בקשר רציף עם שר החוץ, ח"כ ישראל כץ, ועם חדר המצב של משרד החוץ ואעשה את כל המאמצים האפשריים בנושא. ניתן להמשיך להעביר אליי שמות ופרטים של יקיריכם, ואעביר את הפרטים לחדר המצב של משרד החוץ".