לקראת פסח בצל הקורונה

מכירת חמץ תבוצע באמצעות האינטרנט, שריפת חמץ והגעלת כלים לא תתאפשר במרחב הציבורי

הנחיות משרד הבריאות  להישאר בבתים עקב התפרצות מגפת הקורונה והאיסור להתקהלויות הביאו את רבני העיר – הרב מרדכי נגארי והרב יהושע כץ, בתיאום מנהל אגף שפ"ע – רון צרפתי, להוציא הנחיות מיוחדות למכירת החמץ ושריפתו לקראת חג הפסח הקרב.

שריפת חמץ ללא חביות

בכל הנוגע לשריפת חמץ הודיעו רבני העיר כי בכדי למנוע התקהלות סביב קיום מצוות שריפת החמץ וכדי לא להכביד על העירייה אשר עובדת במתכונת חרום, השנה לא יחולקו פחים לשריפת חמץ ולא תתאפשר שריפת חמץ במרחב הציבורי.

עד יום שלישי, י"ג בניסן, 7/4/20, צריך כל אדם לפנות את החמץ שבביתו למכולות האשפה הרגילות, ולהשאיר מינימום חמץ בבית למצוות שריפת החמץ שתיערך יום למחרת, יום רביעי, י"ד ניסן, 8/4/20, ערב חג הפסח. השריפה תתבצע בחצרות הבתים, בגינות או בגז המטבח.

מכירת חמץ באינטרנט

בכל הנוגע למכירת חמץ, השנה המכירה תתבצע דרך האינטרנט, באופן מקוון, באמצעות אתר המועצה הדתית או אתר הרבנות הראשית לישראל. מי שאין לו אפשרות כזו, ימלא טופס או יבצע את המכירה בשיחה טלפונית.

טבילה כן, הגעלה לא

לגבי טבילת כלים, הרבנים מציינים כי בורות טבילת כלים עוברים חיטוי יסודי דרך קבע וניתן להטביל כלים במקוואות בשעות היום בלבד.

באשר להגעלת כלים הסיפור הוא אחר, וככל הנראה לא יהיה ניתן לבצע הגעלת כלים השנה, זאת בגלל הסגר והוראות משרד הבריאות.

איסור שריפת חמץ.pdf