זה לא כל כך נעים לראות גן סגור

בהתאם להוראות משרד הבריאות, אסורה הכניסה לגני שעשועים ומגרשי ספורט

בעירייה ממשיכים באכיפת ההנחיות של משרד הבריאות, והשבוע נסגרו גני שעשועים, מגרשי ספורט, מתקני שעשועים וגינות ציבורית, באמצעות גידור והצבת שלטי אין כניסה.

בהתאם להנחיות משרד הבריאות נאסרה כבר בשבוע שעבר היציאה לפארקים ולקניונים, אולם חלק לא מבוטל מהציבור ראה בהנחיות אלו בגדר המלצה, ובסוף השבוע אזרחים רבים מכל הארץ פקדו את חופי הים והפארקים ברחבי הארץ.

במעלה אדומים נשמעים להנחיות באופן יחסי, אך בעירייה חוזרים ומדגישים את חשיבות מילוי הנחיות משרד הבריאות במלואן.

אסורה הכניסה. נא להישמע להנחיות

הנחיות מצילות חיים

בעירייה מציינים כי מדובר בהנחיות מצילות חיים וכי על תושבי העיר להישמר ולהישאר בבתים, לשמור והישמע להנחיות משרד הבריאות הכוללות את הדברים הבאים:

אין לצאת מהבית, למעט במצבים המחייבים זאת (עבודה בהתאם למגבלות ולתקנות, הצטיידות במזון, תרופות, שירותים רפואיים ושירותים חיוניים אחרים).

אין לצאת מהבית לפארקים, לגינות משחקים, לחוף הים, לבריכה, לספריות, למוזאונים, לשמורות טבע וגנים או למרחבים ציבוריים אחרים.

ניתן לצאת בקרבת הבית עם ילדים במסגרת המשפחה בלבד או עם בעל חיים (באופן בודד).

אין לקיים חוגים כלל, גם לא במספר מינימאלי של משתתפים, ובכלל זה חוגי ספורט וחדרי כושר. כלל זה חל גם על חוגים המתקיימים במסגרת ציבורית וגם במסגרות פרטיות.

יש לשמור על קשרים חברתיים באמצעי תקשורת מרחוק ולהימנע מאירוח של חברים ובני משפחה שאינם מתגוררים בבית.

משרד הבריאות מפרסם ומעדכן באופן שוטף את הנחיות ההתנהגות לציבור בשגרה החדשה.

כשריאל: "עזרו לנו לשמור על בריאות תושבי העיר"

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "אני מבקש מתושבי העיר להמשיך להקפיד למלא אחר הנחיות משרד הבריאות במלואן, ולא לצאת מהבית שלא לצורך. אנו ערוכים ברמה הגבוהה לכל תרחיש, אך אנו חייבים את שיתוף הפעולה של הציבור. אלו הנחיות מצילות חיים. אנו נוקטים בכל האמצעים שברשותנו כדי לנהל את האירוע בצורה מיטבית, אך לא נצליח לנצח את הנגיף אם לא נקפיד כולנו על הנחיות ונישאר בבית. זה פיקוח נפש של ממש וחשוב להבין שרק עם שיתוף פעולה מלא מצד התושבים נצליח לעבור את זה בשלום".