בעשירייה הראשונה

מעלה אדומים דורגה בין עשר הרשויות המוביל בארץ בהתמודדות עם מניעת התפשטות הקורונה

כבר התרגלנו שמעלה אדומים מובילה בתחומים רבים, בהם: פרס החינוך, נתוני גיוס, שירות משמעותי ועוד, וכעת מסתבר שגם בימים המאתגרים של הקורונה מעלה אדומים מצטיינת וממשיכה להוביל.

בסקר שערך משרד הפנים לבדיקת התמודדות הרשויות המקומיות עם מניעת התפשטות נגיף הקורונה נמצא כי מעלה אדומים נמצאת בין עשר הרשויות המובילות בישראל במספר מדדים שנבדקו, בהם: חוסן קהילתי, איכות שירותים עירוניים, מידע לציבור ועוד.

את הסקר, כאמור, ערכו במשרד הפנים, באמצעות תשאול התושבים ברשתות החברתיות ובאתרי האינטרנט, כאשר גם ההיענות של התושבים במעלה אדומים בלטה לטובה לעומת רשויות אחרות.

הסקר בדק את ההיבטים הרגשיים, החוסן של העיר והקהילה, שביעות הרצון של התושבים מהשירותים לתושב, קבלת תכנים ומידע מהרשות בתקופת הקורונה, שירותים לבעלי צמי"ד ועוד.

על פי התוצאות, התחומים בהם מעלה אדומים נמצאת בין עשר הרשויות המובילות בישראל הם: חוסן קהילתי, איכות השירותים העירוניים לתושב, איכות העברת המידע, סיוע לאוכלוסיות נזקקות,

פיקוח עירוני וסדר במרחב הציבורי, סיוע לאנשים בבידוד, שירותי תברואה וניקיון, איכות שירותי הרווחה, פעילות פנאי ותרבות מקוונים ובחצרות וכן מידע על חולים מאומתים.

מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, אשר קיבל את הנתונים המשמחים ממשרד הפנים, אמר כי "תקופת הקורונה זימנה לנו אתגרים חדשים, וכמו בכל מצב – בחירום ובשגרה, קל להבחין באיכות העבודה של אנשי העירייה. הקורונה התגלתה כהזדמנות טובה לגלות מחדש את המחויבות, המקצועיות והמסירות של עובדי העירייה, כמו גם את החיבורים והסינרגיה בין האגפים השונים, עם המתנדבים, עם קופות החולים, עם המגזר העסקי ועם המינהל האזרחי. זו הזדמנות מצוינת להודות לכל אחת ואחד מעובדי העירייה על העשייה המבורכת בתקופה זו ובכלל, ולאחל לכולם חג שמח ובריאות".

ראש העיר, בני כשריאל, אמר כי "זוהי בהחלט תוצאה המשקפת את התנהלות העירייה ואיכות השירות שאנו נותנים בימים אלו, כמו גם בימים של שגרה. התברכנו בעובדי עירייה מסורים ומקצועיים אשר טובת העיר והתושבים לנגד עיניהם, ואני מברך על התוצאות שמגיעות לכל עובדי ועובדות העירייה בכל התחומים. ראוי לציין גם את הסולידריות והערבות ההדדית של התושבים והמתנדבים הרבים שהתגייסו לטובת המשימה העומדת בפנינו, ואשר מסייעים לנו רבות ומהווים שותפים מלאים לתוצאות הללו. יחד אתכם, במאמץ משותף ובאחריות אישית וציבורית – ננצח את נגיף הקורונה ונמשיך לשמור על מעלה אדומים כמובילה באיכות השירות גם בתקופות כאלו. בריאות ובשורות טובות לכולם".