חוזרים לבית הספר

תלמידי כיתות א'-ג' וכיתות י"א-י"ב חזרו השבוע ללימודים בהתאם למגבלות משרד החינוך והבריאות

תלמידי כיתות א'-ג' וכיתות י"א-י"ב חזרו השבוע לספסל הלימודים בהתאם להגבלות הקורונה. בשל הורים רבים שחששו מגל הדבקות הודיע משרד החינוך כי ההגעה לבתי הספר אינה חובה, ואכן במקומות רבים בארץ הגיעו מספר מועט של תלמידים.

במעלה אדומים הביעו ההורים אמון מלא במערכת החינוך, ורובם של התלמידים הגיעו לבתי הספר בתחילת השבוע.

בעירייה לא חיכו להחלטות הממשלה ונערכו היטב מבעוד מועד לאפשרות של פתיחת מערכת החינוך. ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, קיים סדרת דיונים בזום עם מנהלי בתי הספר היסודיים בעיר, במהלכם הכינו יחד מענה רחב ומיטבי לקליטת התלמידים על פי המתווה של משרד החינוך. על פי הסיכומים, המנהלים יצרו קפסולות לקבוצות קטנות של תלמידים, בתי הספר והחצרות עברו ניקיון יסודי וחיטוי, בתי הספר צוידו במדי חום, חומרי חיטוי והיגיינה ותוגברה עבודות הניקיון במהלך יום הלימודים הכל כדי שילדי מעלה אדומים יוכלו לחזור לבתי הספר בצורה הטובה והבטוחה ביותר, תוך שמירה מלאה על בריאותם.

כשריאל קיים גם ישיבות היערכות עם מנהלי בתי הספר העל יסודיים, לקראת קליטת תלמידי י"א-י"ב שנמצאים בעיצומם של מבחני הבגרות. צוותי העירייה הכינו את בתי הספר וציידו אותם בציוד הנדרש, המנהלים והצוותים החינוכיים הכינו תכניות לימוד מותאמות למתווה שנקבע על ידי משרד החינוך וכולנו מצפים ונרגשים.

על פי ההחלטה של משרד החינוך, תלמידי כיתות א'-ג' לומדים חמישה ימים בשבוע, במשך חמש שעות ביום, בקבוצות של 17 תלמידים. כיתות י"א-י"ב יגיעו לתגבורים לקראת בחינות הבגרות הצפויות להתחיל ב-22 ביוני. הלימודים יתקיימו בקבוצות של עד 17 תלמידים.

בחינוך המיוחד יחזרו כל התלמידים מגיל 3-21 ללימודים בימים א'-ה' בין השעות 8:00 ל-14:00. כיתות חינוך מיוחד בבתי ספר רגילים ילמדו עד 13:00 בימים א'-ה'.

חוזרים לבית הספר. התרגשות גדולה

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, ליווה באופן אישי את מערכת החינוך עם חזרתה המדורגת. כשריאל סייר בימים הראשונים בכל בתי הספר היסודיים שחזרו ללמוד, נפגש ושוחח עם המנהלים, עם צוות המורים, נכנס לכיתות ועקב מקרוב אחר הפעילות וביצוע ההנחיות הקפדניות.

"אף פעם לא היינו בסיטואציה הזאת", אומר כשריאל, "אבל אנחנו ערוכים באופן המקסימאלי ומבינים שחייבים לחזור לשגרה. גם אם השגרה שונה ואחרת, היא עדיפה על ישיבה ממושכת בבית. הקורונה לא הולכת לעזוב אותנו בזמן הקרוב, נצטרך ללמוד לחיות איתה עד לחיסון. מגיעה תודה גדולה למנהלי בתי הספר המצוינים, לצוותים החינוכיים והפדגוגים ולכל עובדי העירייה שהיו שותפים למאמץ. שמחתי לפגוש את הילדים המקסימים ולראות את ההתרגשות שלהם ושל ההורים מהחזרה לבתי הספר ולשגרה. אנו נערכים לחזרתם של יתר תלמידי מעלה אדומים לכל מסגרות החינוך ונמשיך לעשות כדי לאפשר לכולם לחזור לשגרה בבטחה ובבריאות. בכל הנוגע לתלמידי כיתות יא'-יב', ננצל את התקופה הזו ללמידה בקבוצות קטנות, להכנת התלמידים בצורה הטובה ביותר ולמתן תגבורים ממוקדים לקראת הבגרויות. אני קורא להורים להקפיד על ההנחיות ולסייע לנו לשמור על בריאותם של הילדים ואנשי החינוך, ומברך את התלמידים בחזרה מהירה וחלקה לספסל הלימודים".

כשריאל והתלמידים. בתי הספר היו ערוכים לקליטתם