מפקד היקל"ר סיים את תפקידו

לאחר 54 יום של שירות וליווי פעיל למעלה אדומים בתקופת הקורונה, מפקד היקל"ר בעיר, סא"ל אבי עופרי, השתחרר מתפקידו

המשק חוזר לפעילות בהדרגה, הרשויות המקומיות חוזרות לעבודה סדירה בהרכב מלא, מערכת החינוך חוזרת בשלבים והחזרה לשגרה נותנת את אותותיה גם בתחום החירום והביטחון.

בשבוע שעבר השתחרר משרות מילואים פעיל של 54 ימים ברציפות סא"ל אבי עופרי, מפקד יחידת הקישור למעלה אדומים מטעם פיקוד העורף.

סא"ל עופרי שימש כראש החולייה המקשרת בין פיקוד העורף, מחוז מוריה, לבין העיר מעלה אדומים.

יחידות הקישור לרשות (יקל"ר) הוקמו כלקח ממלחמת המפרץ הראשונה, כשמטרתן היא הידוק שיתוף הפעולה בין צה"ל לבין רשויות מקומיות, בכדי להקנות לצבא הבנה טובה ועמוקה יותר של מצב האוכלוסייה בשטח ואת צרכי הסיוע. חשיבות היחידות התחזקה עוד יותר בעת מלחמת לבנון השנייה, וכך הפכה יחידת היקל"ר לחלק אינטגראלי בהכנת הרשויות המקומיות ותפקודן בשעת חירום.

יחידת היקל"ר משולבת בתרגילים לאומיים ומקומיים, והיא מופעלת על ידי מחוז ירושלים בפיקוד העורף ובשיתוף פעולה עם אגף הביטחון.

באמצעות סא"ל עופרי הועברו להנהלת העיירה מסרים מפיקוד העורף, בדגש על תמונת מצב של מחוז ירושלים וסיוע של פיקוד העורף במלונות קורונה שנפתחו בירושלים לתושבי העיר. בכיוון ההפוך סא"ל עופרי העביר תמונת מצב של הרשות למקבלי ההחלטות בצבא.

סא"ל עופרי ליווה את העיר מעלה אדומים ממשרדי האגף לחירום וביטחון בעירייה, והיה שותף פעיל בכל החלטות שעיריית מעלה אדומים קיבלה במהלך ההתמודדות עם נגיף הקורונה.

במהלך התקופה האחרונה סא"ל עופרי העביר לפיקוד העורף דיווחים על החלטות החשובות שקיבלה הנהלת העירייה ואשר הביאו את מעלה אדומים להיות בין עשר הערים בארץ עם הציון הגבוה ביותר שניתן להם על ידי תושביהן.

בין ההחלטות החשובות שהתקבלו בתקופה זו: פתיחת קו חם ברווחה, הקמת קו חם לתמיכה נפשית, ניהול השרות התנדבותי לאוכלוסיות בסיכון, מערכות המוקד העירוני, איתור כלל האזרחים הוותיקים בעיר ודאגה למתנדב מלווה לכל אחד מהם, לפי הצורך.

סא"ל עופרי גם דיווח למפקדיו על ההנחיה של ראש העיר, בני כשריאל, לשמור על רציפות תפקודית בנושא ניקיון העיר והפיקוח ושמירה על משמעת אזרחית ועסקית להנחיות משרד הבריאות והדרג המדיני.

היבט בולט נוסף לתרומה של אבי וחייליו היה בסיוע בחלוקות מזון שנשלחו לאזרחים ותיקים ואוכלוסיות בסיכון. מתנדבים וחיילים עבדו יחד שלוש פעמים בשבוע באריזה וחלוקה של מנות וסלי מזון עד לבתים של התושבים, ואף חילקו שי ותעודת הוקרה לניצולי השואה ביום הזיכרון לשואה ולגבורה.

מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, נפגש עם סא"ל עופרי יחד עם סגן מנהל אגף חירום וביטחון ומנהל המוקד, מוטי גלנטי, והעניק לסא"ל עופרי תעודת הוקרה מראש העיר ושי צנוע - מדליה של מעלה אדומים.

עופרי ציין לשבח את האיתנות של תושבי העיר ואת חוזקה של עיריית מעלה אדמים בהתמודדות עם הקורונה. "ההסברה והפיקוח העירוני יחד עם המשמעת האזרחית של התושבים בעיר הביאו לרמת תחלואה נמוכה ונשלטת", אמר סא"ל עופרי, שהוקיר את עבודת האגף לחירום וביטחון ושיבח את רמת מוכנותה של מעלה אדומים לקראת האתגרים העומדים בפניה.

ראש העיר, בני כשריאל, אמר כי "אני מודה למפקד היקל"ר, סא"ל אבי עופרי, על תפקודו, פועלו וסיועו הרב לעיר ולקהילה שלנו בתקופה מורכבת ומאתגרת זו. עופרי וחייליו תפקדו למופת וסייעו לנו רבות, ואני מאחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו".