חכמה ודיגיטלית

עיריית מעלה אדומים עוברת מהפכה דיגיטלית. מחקר של חברת דלויט בדק כמה משקיעות הרשויות המקומיות בשיפור השירותים הדיגיטליים לתושביהן. מדד "דיגילוקאלי" של חברת Deloitte בוחן מתן שירותים דיגיטליים מקוונים לתושבים .מעלה אדומים קיבלה ציון גבוה, מעל הממוצע הארצי,

היום, כך אומרים, לא צריך לבזבז יום עבודה כדי לרוץ למשרדי העירייה כדי לערער למשל על דו"ח חניה או לשלם במחלקת הגבייה את תשלום הארנונה. היום, רוב השירותים העירוניים ניתנים ברשת וחוסכים זמן יקר. אך עד כמה השירותים הדיגיטליים בחולון אכן עונים על דרישות התושבים ובאיזה מקום ממוקמת מעלה אדומים במדד דיגילוקאלי, הבוחן את היצע השירותים הדיגיטליים לתושב ולעסקים ברשויות מקומיות בישראל?

מחקר של חברת דלויט בדק כמה משקיעות הרשויות המקומיות בשיפור השירותים הדיגיטליים לתושביהן. בהשוואה לשנה שעברה ניתן לראות מגמת שיפור ברוב הערים. המחקר בדק את אתרי הרשויות המקומיות, ומידת הנגישות לשירותים.

המדד של חברת Deloitte בודק את מגוון השירותים הדיגיטליים לתושב, כגון רישום לגני ילדים, בתי ספר ותיכונים, הנפקת תווי חניה, יצירת קשר דרך האתר, גישה ל״תיק תושב״ ושירותים ב"קליק", מערכת רישוי זמין בהנדסה, תשלום חשבון ארנונה ומים, תשלום דו״חות ועוד. בנוסף, המדד בודק את מתן השירותים הנגישים הניתנים באתר העירוני כגון סרגל נגישות, הצהרת נגישות, אפשרות חיפוש באתר, התאמת האתר למובייל, עמוד פייסבוק, רשתות חברתיות וכד'.

מעלה אדומים קיבלה ציון גבוה, מעל הממוצע הארצי, ונמצאת במקום הרביעי במחוז ירושלים ואיו"ש.

בשנים האחרונות מקדמת העיריה מהפכה דיגיטלית עם שימוש הולך וגובר בטכנולוגיה מתקדמת ובשירותים עירוניים אינטרנטיים/ מקוונים, בכדי לשפר את השירות לתושבים ובכדי למנוע בזבוז זמן יקר של עמידה בתורים מיותרים. כמו כן, העירייה מנהלת רשת תקשורת פתוחה עם התושבים במגוון מדיות חברתיות כגון פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם, קבוצות ווטסאפ וכד'.

בעירייה מציינים כי העירייה עברה שינוי דיגיטלי משמעותי כחלק מחיזוק הקשר עם התושב ושיפור תפיסת השירות. לצד תקשורת כתובה, זמינה העירייה עבור התושב גם באפיקים הדיגיטליים. במסגרת המשאבים שהשקיעה העירייה, הושק בין היתר אתר עירוני חדש מקוון ומונגש, עם מיטב הטכנולוגיה, שמשדרג את השירות לתושבים. האתר מנגיש לתושבי העיר, את כל השירותים והמידע הדרושים, ומשמש כערוץ תקשורת פתוח בין התושבים לנציגי העירייה. באמצעות האתר החדש שמותאם גם לסמארטפונים וליתר המכשירים המתקדמים, ניתן לבצע מגוון פעולות כגון רישום אינטרנטי מקוון לגנים ולבתי ספר, להדפיס אישורים ולמלא טפסים, לשלם תשלומים שונים וכד'- כל זאת בלחיצת כפתור וללא צורך להגיע למשרדי העירייה. האתר הונגש לבעלי צרכים מיוחדים, וזאת כחלק ממהפכת הנגישות שמקדמת העירייה. כן הושקה אפליקציה סלולרית חדשנית.

האתר החדש הניצב בחזית הטכנולוגיה, מהווה ביטוי נוסף לתפיסה הכללית אשר מציבה את רווחת וטובת התושבים בראש סדר היום העירוני.

ראש העיר, בני כשריאל, מברך ואומר כי הוא שמח על הזינוק במדד השירותים הדיגיטליים, שמהווה פרי לעבודה מסביב לשעון של הצוותים המקצועיים בעירייה. רתימת כוחן של טכנולוגיות מתקדמות לשיפור איכות חיי התושבים, היא אחת המשימות המשמעותיות שאנו מקדמים בעירייה, ואנו מחויבים לפעול במרץ על מנת להמשיך בהפיכת מעלה אדומים לעיר חכמה ונגישה, המעניקה שירות איכותי ומקצועי לתושביה ומבקריה, עם שימוש מוגבר בטכנולוגיות חדשניות תוך התייעלות תמידית וחיסכון במשאבים.