מבצע קורונה

מתחם מיוחד לבדיקות קורונה נפתח בעיר, 664 בדיקות בוצעו, התוצאות עד כה - כולן שליליות

ביום שלישי בשבוע שעבר נודע כי מורה מקצועית לאנגלית בבית הספר אמי"ת אורי, תושבת ירושלים, התגלתה כחיובית לקורונה לאחר שככל הנראה נדבקה בתיכון הגימנסיה העברית, גם בו היא מלמדת.

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, הוציא הנחייה מידית, בהתאם להוראות משרד הבריאות, לסגור את בית הספר ולשלוח את כל התלמידות והצוות לבידוד ולבדיקת קורונה.

לאחר מאמצים רבים של ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, ושל מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מול הרופאה המחוזית במשרד הבריאות, מד"א ומנהלי כל קופות החולים העיר, הוחלט על פתיחת מבצע משותף לביצוע בדיקות קורונה בעיר לתלמידות, צוותי בית הספר אמי"ת בנות וכלל התושבים.

בשבוע שעבר נפתחו עמדות לבדיקת קורונה בעיר שפעלו במשך יומיים, כך שלא היה צורך לנסוע לירושלים ולעמוד בתורים הארוכים על מנת לבצע את הבדיקה.

על פי המתווה שסוכם עם ראש העיר והנהלות קופת החולים, כל מי שהיה במגע עם חולה מאומת או שיש לו תסמינים כלשהם ומעוניין היה לבצע בדיקה, היה צריך לפנות טלפונית לקופת החולים באמצעות מוקד או רופא משפחה ולהגיע לעמדה עם הפנייה לבדיקה.

אגף החינוך ומנהלי בתי הספר השונים, ובכללם בית הספר אמ"ית אורי, דאגו להפניות לבדיקות עבור כל התלמידים שנחשפו לחולים מאומתים או שיש להם תסמינים.

למבוטחי מכבי הבדיקה התבצעה בסניף מכבי בקניון קרסו באופן עצמאי על ידי קופת החולים. עבור מבוטחי קופות החולים כללית ומאוחדת  הבדיקה התבצעה באשכול הפיס ונוהלה על יד מד"א. ולמבוטחי קופת חולים לאומית בוצעו הבדיקות באשכול הפיס כשהקופה ניהלה את הבדיקות באופן עצמאי.

ראש העיר, בני כשריאל, קרא לכל מי שיש לו חשש להידבקות להגיע עם הפנייה מרופא ולבצע את הבדיקה פה אצלנו בעיר, ללא צורך בנסיעה לירושלים ובעמידה בתורים הארוכים.

צוות אמי"ת אורי. מודים למד"א

במהלך המבצע הספיקו אנשי המעבדה הניידת לבצע 664 בדיקות, מתוכן כ-420 בדיקות לתלמידות בית הספר אמי"ת, הצוות החינוכי וקבוצה של תלמידי הקונסרבטוריון, והשאר לכלל התושבים שניצלו את ההזדמנות והגיעו להיבדק.

עד כה הגיעו 80% מתוצאות הבדיקות, ובאף אחת מהן לא נמצאו חולים. תלמידות בית הספר אמי"ת עדיין שוהות בבידוד על פי הנחיית משרד הבריאות, והן ייצאו מהבידוד באמצע השבוע הבא, רק לאחר שיחלפו 14 יום מהמפגש עם המורה החולה.

קופת חולים מכבי, עמדה לבדיקת קורונה

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "אני מודה למנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, שפעל נמרצות מול משרד הבריאות ומנהלי קופות החולים לפתיחת המתחם בעיר, ולכל צוותי העירייה על הארגון, ההכנות לפתיחת המתחם ותפעולו. תודה לרופאה המחוזית במשרד הבריאות, למנהלי כל קופות החולים בעיר ולצוותים הרפואיים שעושים עבודת קודש. תודה ענקית  לסגן מנהל מרחב מד"א ירושלים – אבי חובב, למנהל מערך הקורונה, שבתאי אהרון, לראש צוות מד"א מעלה אדומים, יעקב אהרון, ולכל המתנדבים המדהימים של מד"א על ביצוען של מאות בדיקות קורונה במקצועיות, במסירות ועם המון סבלנות ומאור פנים".

כשריאל מוסיף כי "אני שמח שהצלחנו לפתוח מתחם בדיקות בעיר, ועוד יותר שמח שעד כה כל התוצאות שהתקבלו הן שליליות. אני קורא לתושבים להמשיך להישמע להנחיות משרד הבריאות ולסייע לנו למנוע את התפשטות הקורונה בעיר".