מצטיינים במתמטיקה

מורי המתמטיקה בחטיבות העליונות בעיר התכנסו לכנס סיכום שנת מצוינות במתמטיקה

מורי המתמטיקה בחטיבות העליונות במעלה אדומים ציינו את סוף שנת הלימודים תש"פ במפגש חגיגי שסיים את מפגשי קהילות המורים לשנה זו. התוכנית העירונית להצטיינות בלימודי המתמטיקה פועלת במעלה אדומים זו השנה השנייה, כאשר מרכזת אותה נצחיה פלג, והיא מקבלת את החסות האקדמית של מכון דוידסון.

קרן טראמפ נוסדה בשנת 2011 כדי לסייע למערכת החינוך בישראל לבלום את ההידרדרות במצוינות בלימודי המתמטיקה והמדעים בבתי הספר העל-יסודיים, ולהניע בה שיפור משמעותי. הקרן פועלת עם מורים, בתי ספר, ארגוני חינוך, רשתות, מחוזות, רשויות מקומיות וכן עם אוניברסיטאות, מכללות, חברות הייטק ועם הממשלה. ביחד איתם אישרה הקרן עד לשנת 2015 מימון ל-125 מיזמים בהיקף תקציבי של מעל מאה מיליון שקלים (מתוך כ-600 מיליון שקלים העומדים לרשותה), המתמקדים בגיוס, הכשרה, ליווי ופיתוח מקצועי למורים ויצירת תנאים לתמיכה בהוראה איכותית בשדה.

המטרה של התוכנית היא תגבור הוראה איכותית במתמטיקה והגעה של 40% מתלמידי חטיבות הביניים ללמידה בהקבצות א' ומוגברות, כאשר בסוף התהליך יסיימו 25% מהתלמידים בעיר חמש יחידות בגרות במתמטיקה. התוכנית מתקיימת בשיתוף העירייה, יחד עם קרן טראמפ ובתמיכה צמודה של משרד החינוך.

אירוע הסיום התקיים בנוכחות המפקחת המחוזית, יפעת נדב, והמדריכה המחוזית ללימודי המתמטיקה בחטיבה, איילת קריספין, שנטלה חלק משמעותי בהובלת התוכנית.

בכנס שהתקיים בפיאנו בהיכל התרבות תחת מגבלות הקורונה השתתף ראש העיר, בני כשריאל, שהודה לעוסקים במלאכה, ובהם: למנהל אגף חינוך, דוד שרת, סגניתו, מיטל לבן, ומנהל המתנ"ס, אורי מסיל, על השותפות בניהול הטכני של התוכנית.

מורי המתמטיקה. מתקרבים ליעד העירוני

מהנתונים שהעלה מנהל אגף החינוך בדבריו הכתובים אל המורים עולה כי אחוז התלמידים שעברו את הבגרות ברמה הגבוהה ביותר צפוי להיות 18 אחוזים. זו עלייה גדולה ביחס לשנים הקודמות, והיא מתקרבת ליעד העירוני שהעמידו העירייה וקרן טראמפ.

נציגת קרן טראמפ, רונית חיימוב, ציטטה שיר של שלומית כהן אסיף – "גובה הכנפיים הוא גובה החלום", ציינה את המסירות הרבה לתלמידיהם שהראו מורי העיר במהלך שגרת הלימודים ובמהלך הלמידה מרחוק בתקופת סגר הקורונה, ואיחלה הצלחה בבגרות לכלל תלמידי העיר.

ראש העיר, בני כשריאל, בירך ואמר כי "אי אפשר לקדם את הכלכלה, אי אפשר לקדם את המודרניזציה, בלי לדעת מתמטיקה ברמה גבוהה ובלי ללמוד את כל שאר המדעים. מדינת ישראל ידועה בהייטק שלה ובפיתוח הביטחוני שלה. אנחנו מכירים את הדברים שמשתמשים בהם בכל העולם, כמו באפליקציית WAZE למשל. כדי להגיע ולפתח את הדברים האלה, הבסיס הוא המתמטיקה".