מחשב לכל ילד

100 מילדי מעלה אדומים יקבלו מחשב במסגרת פרויקט מחשב לכל ילד

100 ילדים וילדות, תושבי העיר, יקבלו מחשב במסגרת פרויקט "מחשב לכל ילד", שהטקס לתחילת הפרויקט לשנה זו נערך השבוע במתכונת מצומצמת ביותר תחת מגבלות הקורונה.

אירוע הסיום והטקס החגיגי לפרויקט "מחשב לכל ילד" התקיים בחצר הפתוחה בתיכון "דקל וילנאי אורט", בהשתתפות: ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, סגנית מנהל אגף החינוך, מיטל לבן, נציגת עמותת מחשב לכל ילד, הילית אדלר, רכזת הפרויקט בעירייה, נורית מנדל, ניקול יודר, השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים, ונציגות מצומצמת ביותר של הורים וילדים.

קורס מחשב לכל ילד התקיים גם השנה, כמדי שנה, בשיתוף של עיריית מעלה אדומים ועמותת "מחשב לכל ילד" שליד משרד ראש הממשלה.

פרויקט "מחשב לכל ילד" הוקם בשנת 1996 על ידי אנשי עסקים מובילים בארץ, וקיבל את חסותה של ממשלת ישראל. במסגרת הפרויקט מוענקות מדי שנה אלפי ערכות מחשב לילדים שאין יד משפחתם משגת לרכוש.

בכל שנה מחלקת העמותה בשיתוף עיריית מעלה אדומים כ-20 מחשבים למשפחות בעיר. השנה הייתה שנה מאתגרת במיוחד, כאשר הקורונה התדפקה על דלתנו ושלחה את כולם ללמידה מרחוק שהציפה בשטח לא מעט משפחות שאין להן מחשב, שהוא האמצעי הבסיסי ללמידה בתקופה כזאת.

מתוך הצורך הגדול בשטח ובזכות תרומתה האדיבה של השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים נוספו כ-70 מחשבים נוספים על אלה שאושרו במסגרת הפרויקט.

הקורס כולל הדרכה בת 45 שעות, תוכנות ולומדות, חיבור לאינטרנט, מוקד טלפוני לסיוע טכני ואחריות בבית המשפחה למשך שלוש שנים.

עד כה הוענקו במסגרת הפרויקט כ-75 אלף ערכות מחשב המשמשות כ-450 אלף ילדים מכל רחבי הארץ ומכל מגזרי האוכלוסייה.

סגנית מנהל אגף החינוך, מיטל לבן, הנחתה את הטקס, בירכה ואמרה כי "ראש העיר, בני כשריאל, סימן את מערכת החינוך כעוגן המשמעותי ביותר לטובת קידומם של העיר ותושביה, והוא מקדם בברכה כל תכנית שתצעיד את תלמידי העיר קדימה ותפתח בפניהם אופקים חדשים ומגוון הזדמנויות להצלחה. השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים הפכה להיות שותפה פעילה ומשמעותית בהתמודדות של העיר עם משבר הקורונה. בנוסף לתרומת המחשבים, בחודשים האחרונים חולקו מנות חמות למשפחות ברחבי העיר שנתרמו על ידי השגרירות ואנו מוקירים לכם תודה על פועלכם ומקווים להמשך שיתוף פעולה פורה".

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, אמר כי "עיריית מעלה אדומים, בשיתוף משרד ראש הממשלה ועמותת המפעל הלאומי לפיתוח חברתי, לקחה על עצמה להנגיש לילדים את הכלים ואת המיומנויות הנדרשות להצלחה במאה ה-21, ומעכשיו זה המקום שלכם לרצות להעז ולחלום. אם אתם תשתמשו במחשב ובכלים נוספים ותרצו ללמוד ולהצליח, דבר לא יעמוד בדרככם. אין ספק שתצליחו. אני מאחל לכם הצלחה רבה".