מוכרת ואהובה

למעלה מ-99% מאזרחי המדינה מכירים את מעלה אדומים, כ-80% מהנשאלים בסקר שנערך לאחרונה הביעו נכונות לעבור לגור בעיר

במסגרת הליך המיתוג שבו נמצאת עיריית מעלה אדומים, בשיתוף חברת RELEVANT, בוצע על ידי קבוצת PANELS מחקר וסקר ברמה הארצית, במטרה לבחון את המודעות של אזרחי המדינה כולה, והירושלמים בפרט, לגבי מעלה אדומים והפוטנציאל הטמון בה למעבר למגורים.

במסגרת המחקר תושאלו למעלה מ-700 איש הגרים בכל רחבי הארץ. במדגם הארצי נדגמו גילאי 18+ מכלל המגזרים, ובמדגם הירושלמי נדגמו גילאי 20-45.

מתוצאות המחקר עולה כי למעלה מ-99% מאזרחי מדינת ישראל מכירים את העיר מעלה אדומים בצורה אבסולוטית. כמו כן, אחוזים גבוהים מהם ציינו את בולטות העיר ביופייה, חזותה וניקיונה, כמו גם באיכות החינוך והקהילתיות שבה.

כ-80% מהנשאלים שהביעו נכונות למעבר לגור בעיר ציינו כי יעשו זאת בשל איכותם של מערכת החינוך, הקהילה, הנגישות, תחושת הביטחון והניקיון והטיפוח בעיר.

מוכרת ואהובה 2

כמחצית מהנשאלים ביקרו בעיר לפחות פעם אחת, כאשר בקרב הירושלמים הנתון אף בולט יותר ועומד על 90% מהנשאלים שביקרו בעיר לפחות פעם אחת. רוב המבקרים בעיר עשו זאת כדי לבקר משפחה וחברים, חלקם הגיעו לקניון ולמוקדי הבילוי. בקרב אלו שביקרו בעיר עולה נכונות גבוהה לבקר בה שוב.

התדמיות של העיר בקרב הנשאלים הצביעו על הכרה באיכות מערכת החינוך, הניקיון, הטבע והנוף, כמו גם נוחות ההגעה לירושלים. בקרב הירושלמים השיבו למעלה מ-50% מהנשאלים כי מעלה אדומים מצטיינת בתחום החינוך וחיי הקהילה שבה.

את ממצאי המחקר הציג מנכ"ל קבוצת PANNELS לראש העיר ולמנכ"ל העירייה, בפגישה בה השתתפו גם מנכ"ל חברת RELEVANT, אמנון אילוז, והיועצת האסטרטגית, טימור הררי.

ראש העיר, בני כשריאל, אמר כי "אני שמח על התוצאות המוכיחות הלכה למעשה כי ההשקעה שלנו בעיר, בכל תחומי החיים, ניכרת ומוערכת על ידי אזרחי המדינה בכלל והירושלמים בפרט. הנתון הבולט ביותר המאפיין את חוזקה של העיר היה מערכת החינוך האיכותית שלנו, וזוהי תעודת כבוד לעיר ולכל הצוותים החינוכיים העוסקים במלאכה. אנו בעיצומו של תהליך מיתוג עירוני, אשר ימתג את מעלה אדומים כעיר אטרקטיבית, מצליחה ומשגשגת וימצב אותה כאחת הערים האיכותיות והמובילות בארץ".