5 דקות ל- 5 שנים כולנו מצביעים

עיריית מעלה אדומים יוצאת בקמפיין ציבורי לעידוד ההצבעה בבחירות המוניציפאליות שיתקיימו ב- 30.10.18 תחת הסיסמא "לעיר חזקה ואיכותית 5 דקות ל- 5 שנים". בעירייה קוראים לכל התושבים לקחת חלק בבחירות– זו חובה דמוקרטית, עירונית, קהילתית ואישית. כשריאל: אחוז הצב

הבחירות לרשויות המקומיות העומדות לפתחנו ביום שלישי ה- 30 באוקטובר, שיתקיימו השנה לראשונה ביום שבתון, מביאות את העיריה לצאת כעת, 4 שבועות לפני הבחירות בקמפיין עירוני נרחב לעידוד ההצבעה .

בשל יום השבתון בכל הרשויות בארץ מביעים חשש ומנסים לגרום לתושבים לעשות משהו שהם מאד מעדיפים לא לעשות – לצאת מהבית, להגיע לקלפי, ולבחור את נציגי הציבור שלהם במועצות המקומיות ובערים.

כמו ברוב חלקי הארץ, גם במעלה אדומים ישנו פער מבחינת רמת המעורבות של התושבים בין שתי סוגי מערכות הבחירות – וזאת למרות שהבחירות המקומיות משפיעות על כל אחד ואחת מאיתנו הרבה יותר מבחינת ההתנהלות היומיומית.

חשוב להבהיר כי הבחירות לעיריית מעלה אדומים הן ההזדמנות האמיתית של תושבי העיר לבחור במי שישפיע ישירות על חייהם אף יותר מהשלטון המרכזי. פעם בחמש שנים יש לציבור את היכולת לקבוע מי יהיו מנהיגיו ונציגיו בעירייה ולהשפיע באמת על איכות חייו ורמת השירותים שהוא מקבל.

הבחירות לרשויות המקומיות הן ההכרעה על ההנהגה המקומית בכל יישוב ויישוב. יש לכך השפעה על חיי היומיום שלנו, על אופי היישוב שבו אנו חיים וההתפתחות העתידית שלו. כשאנחנו מצביעים לרשות המקומית יש לכך השפעה על החיים שלנו לא פחות, ופעמים רבות אף יותר, מאשר כאשר אנו מצביעים לבחירות הכלליות.

בעירייה מבהירים כי למען ניצול מלא של הזכות הדמוקרטית העומדת לכל אחד ואחת מתושבי העיר, האתגר שניצב כעת הוא העלאת אחוז הצבעה בקרב התושבים.

השבוע החלה העירייה בקמפיין ציבורי רחב המתפרסם בעיתונים, בניו מדיה ובשילוט החוצות תחת הסיסמא: "לעיר חזקה ואיכותית-5 דקות ל- 5 שנים", כולנו מצביעים.

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי השנה יום הבחירות יהיה יום שבתון והדבר משפיע על היקף ההשתתפות. חשוב מאוד להשתתף בהצבעה. הרשות מקומית היא הבית שלנו והיא תופסת בשנים האחרונות נפח גדול של השפעה לעומת השלטון המרכזי. ההכרעה היא לחמש שנים ויש לכך השפעה על איכות חיינו לא פחות מבחירות כלליות.

כשריאל מוסיף כי המסר פשוט מאוד - לכו להצביע. 5 דקות זמן ל- 5 שנים עשייה. אחוזי הצבעה ותמיכה גבוהים יחזקו אותנו בפני השרים וחברי הכנסת ויאפשרו לי לייצג את העיר באופן אפקטיבי, לגייס תקציבים ולהמשיך לפעול למען פיתוחה ושגשוגה של העיר.

אחוז הצבעה גבוה גם יוכיח לממשלה ולעולם את מה שכבר ברור לנו מעלה אדומים מובילה גם באחוז המעורבות של התושבים בנעשה בעירם, מעלה אדומים מגלה אחריות דמוקרטית ומעלה אדומים היא כאן ולתמיד.

כולנו מצביעים