חוזרים לבית הספר

ראש העיר, בני כשריאל, נפגש עם שר החינוך, יואב גלנט, להיערכות לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"א

שר החינוך, יואב גלנט, קיים השבוע פגישה עם ראשי רשויות ביו"ש לקראת פתיחת שנת הלימודים. הפגישה התקיימה ביקב פסגות ובה הציג השר לראשי הרשויות את המתווה שהכין לפתיחת שנת הלימודים תשפ"א.

בפגישה השתתפו ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, ראש המועצה האזורית מטה בנימין, ישראל גנץ, מנכ"ל מועצת יש"ע, יגאל דילמוני, ראש עיריית אריאל ,אלי שבירו, ראש עיריית מודיעין עילית, יעקב גוטרמן, ראש מועצת קדומים, חננאל דורני, ראש מועצת הר אדר, חיים מנדל שקד, ראש מועצת מגילות ים המלח, אריה כהן, ועוד.

השר גלנט אמר לראשי הרשויות כי מערכת החינוך תפתח את שנת הלימודים כסדרה ותוסיף להיות עוגן לאומי עבור מיליוני תלמידים, הורים וצוותי הוראה. הוא הסביר כי מתווה הלמידה נשען על שני עקרונות חשובים: רציפות וגמישות. על פי המתווה שהציג השר יתקיימו חמישה ימי למידה בכיתות הנמוכות, עד 25 שעות שבועיות.

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, נפגש יום לאחר מכן לפגישה אישית עם השר, ובה דן עמו בהמשך שיתוף הפעולה של השלטון המקומי וראשי הרשויות לקראת פתיחת שנת הלימודים ובהיערכות מערכת החינוך של מעלה אדומים לפתיחת השנה בעיר.

כשריאל וגלנט. נערכים לפתיחת שנת הלימודים

כשריאל, המשמש כיו"ר סיעת הליכוד במרכז לשלטון מקומי, אמר כי "בשל משבר הקורונה המתמשך, ההגבלות וההנחיות המחמירות של משרד הבריאות שנת הלימודים הקרובה מעמידות בפנינו אתגרים משמעותיים רבים. אנחנו, ראשי הרשויות בשלטון המקומי, חייבים ויודעים להיערך ולהתכונן לשנת הלימודים הבאה עם כל המענים הנדרשים. השותפות היא התשתית החשובה ביותר להנעת מערכת החינוך, אנחנו מכירים את היכולות שלנו ואנו נפעל על פי העקרונות אותם יתווה משרד הבריאות בנושא".

כשריאל התייחס גם לפתיחת שנת הלימודים במעלה אדומים ואמר כי "יש לנו מערכת חינוך מצוינת וצוותי חינוך מהשורה הראשונה. כולם עוסקים בימים אלה בהיערכות והכנות לקראת פתיחת שנת הלימודים, ואני סמוך ובטוח כי נצלח את האתגר ונפתח את השנה בצורה מיטבית לרווחת ילדינו, להצלחתם ותוך שמירה על בריאותם".