נחנך משכן המפעם

באירוע חגיגי נחנך מבנה המפעם שעבר למשכנו החדש בשכונת "נופי סלע" במהלכו התקיים טקס קביעת מזוזה וחנוכת בית. הכנס שהיה חלק מהטקס מהווה חלק מפעילות המפעם לעדכון ידע מקצועי של ראשי הרשויות והבכירים ברשויות וחיזוק החיבורים בין הרשויות למשרד הפנים. בכנס השתתפו כ

בטקס חגיגי באווירה במעמד ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, מנכ"ל העיריה, שמוליק חנוך, מנהל מחוז ירושלים במשרד החינוך, מאיר שמעוני, מנהלת מנהל הפיתוח במשרד הפנים, אדית בר, מנהל אגף בכיר תכנון ופיתוח ההון האנושי, במשרד הפנים, רועי דהן, ממונה מחוז יו"ש במשרד הפנים, תמי נאסה, מנהל אגף תקציבים במשרד הפנים, סיון להבי, יו"ר מועצת יש"ע, חננאל דורני,  ראשי רשויות יו"ש, מנכ"לים, גזברים, יועמ"שים ,מנהלי אגפים בעירייה, סמנכ"ל בתי הדין הרבניים, מיכל גולדשטיין, מנהלת המפעם, דגנית פוקס, צוות המפעם, נחנך מבנה המפעם שעבר למשכנו החדש בשכונת "נופי סלע" במהלכו התקיים טקס קביעת מזוזה וחנוכת בית. הכנס שהתקיים מיד לאחר הטקס מהווה חלק מפעילות המפעם לעדכון ידע מקצועי של ראשי הרשויות והבכירים ברשויות וחיזוק החיבורים בין הרשויות למשרד הפנים.

מפעם מעלה אדומים הינו גוף הדרכה ויעוץ מוניציפלי של משרד הפנים, הנותן שירות לרשויות יו"ש ועוטף ירושלים בתחומי יעוץ אירגוני, הדרכה ולווי מנהלים ברשויות המקומיות.

המפעם הינו יחידת שטח של המשרד המהווה את החוליה המקשרת בין הרשויות למשרד הפנים.

המפעם פועל במעלה אדומים למעלה מ-20 שנה , מנוהל כיום ע"י גב' דגנית פוקס, ונותן שירות ל-27 רשויות.

כמו כן, המפעם מהווה מרכז אזורי לרשויות אלו, ובכך הופך את מעלה אדומים לעיר מחוז בקרב רשויות יו"ש.

המפעם מוביל פרויקטים ארציים ומתמחה בהם ברמה הארצית בתחומים של חינוך, רווחה, אשכולות, בחירות ועוד. באופן הזה המפעם מקדם הקמת אשכולות חדשים  של משרד הפנים ומנהל מגה פרויקטים (כגון הרפורמה של משרד הרווחה).

מנהלת מנהל הפיתוח במשרד הפנים ,אדית בר, ברכה ואמרה כי התפיסה החדשה של משרד הפנים היא שבלי פיתוח הון אנושי ברשויות המקומיות אי אפשר להוביל מהפכה ברשויות המקומיות  ולכן המשמעות של המפעם חשובה ביותר וקריטית.

ראש העיר, בני כשריאל, אמר בטקס כי הקרקע של המבנה היתה פנויה שנים רבות והתלבטנו איזה מוסד ציבורי לבנות במקום במיוחד בגלל המיקום והגודל והרעיון להקים פה את המפעם הוא מקום נהדר וטוב בלב שכונה חדשה עם נוף לאזור התעשייה.

כשריאל הוסיף כי זהו מפעם מייצג ליהודה ושומרון וזהו מקום מרכזי בהתפתחות של עיר כאשר כל הרשויות מגיעות לפה ומקבלות ידע מקצועי. אין לי ספק שתחת הנהגתה של דגני נסייע לכל הרשויות לקדם את האינטרסים המוניציפאליים שלהם.

נחנך משכן המפעם