ערוכים לסגר חגי תשרי

מעלה אדומים ערוכה לסגר חגי תשרי, עם כל הפרטים על הכבישים שייסגרו, החסימות שיהיו בעיר, האכיפה ובתי העסק שיסגרו את שעריהם

על רקע התפשטות הגל השני של נגיף הקורונה, העלייה בתחלואה ובמספר המבודדים בעיר והסגר עליו החליטה הממשלה, קיים ראש העיר, בני כשריאל, ישיבת היערכות מיוחדת בהשתתפות כל הגורמים העירוניים הרלוונטיים.

בישיבה הוצגה תמונת המצב העדכנית בנוגע להתפרצות הנגיף בעיר, הוצגה סקירה מקיפה על הנחיות משרד הבריאות החדשות ומגבלות הסגר וסוכם אופן התנהלות העירייה והמשטרה בתקופת הסגר.

אכיפה מוגברת

ראשית, בהנחיית ראש העיר, הוחלט לקיים תגבור אכיפה משמעותי בקניונים, במרכזים המסחריים ובמרכולים. התגבור יבוצע על ידי המשטרה והשיטור עירוני, שיעשו זאת הן באכיפה גלויה והן באכיפה סמויה.

האכיפה תתבצע גם במהלך תפילות חגי תשרי, על מנת לוודא כי המתפללים שומרים על הנחיות משרד הבריאות ולא מסכנים את בריאותם.

העיר סגורה

בשל מגבלת 500 מטרים מהבית והאיסור על מעבר בין עיר לעיר, יהיו פתוחות רק שתי כניסות לעיר – הכניסה המרכזית (סמוך לתחנת המשטרה) והכניסה לעיר דרך מחנה ישי. כלומר, הכניסה לעיר דרך פארק שמיר (האגם) תהיה סגורה לחלוטין, וכך גם הכניסה דרך אזור התעשייה.

כמו כן, יוצבו ברחבי העיר ניידות משטרה ושיטור עירוני רבות על מנת לוודא ציות להגבלות.

במקביל לסגר הקורונה ובשל החג יתקיים גם סגר ביטחוני – במהלכו בימים שישי, שבת וראשון לא תותר כניסת פועלים לעיר בהנחיית פיקוד מרכז, למעט עובדים חיוניים.

מגבלת 500 מטרים

על פי מתווה הסגר, יתאפשר מעבר למעלה מ-500 מטרים רק במקרים של הגעה וחזרה לעבודה, הצטיידות במזון, בתרופות ובמוצרים חיוניים, קבלת טיפולים רפואיים ופסיכולוגיים, השתתפות בהפגנה, הליך משפטי, טבילה במקווה, השתתפות בלוויה, סיוע לאדם שיש לו מצוקה או קושי, העברת קטין שהוריו חיים בנפרד אל ההורה האחר, טיפול חיוני בבעלי חיים וטיפול במסגרת רווחה.

מתחם לבדיקות קורונה

בשל העלייה בתחלואה בעיר ארגנה העירייה, יחד עם מד"א וקופות החולים, מתחמי בדיקות לטובת מבוטחי כל קופות החולים בעיר, אליהם הגיעו תושבים רבים, רובם צוותי חינוך ותלמידים שנשלחו לבידוד בשל תלמיד או מורה מאומת בכיתתם. כך למשל, במתחם הבדיקות שהתקיים ביום שני השבוע למבוטחי קופות החולים כללית ומאוחדת נבדקו 209 תושבים. גם בהמשך השבוע צפויות להתקיים בדיקות ומומלץ לעקוב אחר הפרסומים בנושא.

דרייב אין

בהנחיית ראש העיר ובשיתוף פעולה עם מד"א וקופות החולים מקודמת בימים אלו אפשרות להקמת אוהל בדיקות, דרייב אין, שיוצב בשטח פתוח ובו ייערכו בדיקות קורונה מתוך הרכב על בסיס יומיומי ובהתאם לצורך ולביקוש. מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מקדם את הנושא מול מד"א, בשיתוף ממונה קורונה בעיר, מוטי גלנטי.

מערכת החינוך תיסגר

על פי המתווה, החל מיום שישי תיסגר מערכת החינוך בכל הארץ, למעט החינוך המיוחד.

במעלה אדומים ישנם כמעט, נכון לסגירת הגיליון, 50 תלמידים ואנשי צוות מאומתים, כאשר הם מפוזרים בכל מוסדות החינוך בעיר.

עסקים סגורים

בתי העסק בתחומי המסחר, התרבות, הבילוי והפנאי ייסגרו לחלוטין, בכללם גם חדרי הכושר, בריכת השחייה, הקניון, המסעדות, בתי הקפה וכמובן, היכל התרבות, שעדיין סגור מאז הסגר הקודם ולא שב לפעילות של מופעים והצגות. ככל הנראה יתאפשר שירות משלוחים ממסעדות ובתי קפה, לא כולל שירות TAKE AWAY.

מגייסים מתנדבים

מוקד גיוס המתנדבים שפעל גם בסגר הראשון בהצלחה רבה בעיר, חוזר לפעול, כאשר בימים אלה מתבצע גיוס למתנדבים שיצטרפו לקבוצת וואטסאפ שקטה שבה יועלו הצרכים השונים, והמתנדבים שיוכלו ייענו להם ויסייעו. את גיוס המתנדבים והפעלתם מרכזת מירב חורי, מנהלת היחידה להתנדבות בקהילה, בשיתוף מנהל אגף הנוער, איתמר סלוק.

תנועות הנוער בונות סוכה

בנוסף, תנועות הנוער מתגייסות לסייע בבניית סוכות עבור אנשים שלא יוכלו לעשות זאת בעצמם, מבודדים למשל. את הפניות לסיוע בבניית סוכה יקבלו המוקדניות במוקד 107, אותן יעבירו למנהל אגף הנוער, איתמר סלוק, והוא ידאג שיטופל באמצעות חניכי ומדריכי תנועות הנוער השונות בעיר.

ניקיון ופינוי אשפה במהלך החג

בשל הכניסה לתקופת החגים יתוגבר גם מערך הניקיון ופינוי האשפה, כך שבמהלך ראש השנה יהיו ברחבי העיר 15 פועלי ניקיון שידאגו לשמור על העיר נקייה, וכן יתבצע פינוי אשפה במוצ"ש, זאת על מנת שלא להגיע למצב של פחי אשפה מלאים, מה שיביא למפגע תברואתי ובריאותי.

נתוני תחלואה בעיר

נכון ל-15/9/20 יש בעיר 596 תושבים בבידוד, 156 מאומתים ו-377 תושבים שהחלימו. בין המאומתים ישנם שמונה תושבים השוהים במלונית ושני תושבים המאושפזים בבתי החולים.

מהחקירות האפידמיולוגיות שבוצעו למאומתים בעיר עולה כי מרביתם נדבקו במשפחה, לאחר מכן במקומות עבודה ובאירועים משפחתיים והיתר בבית ספר, בבית כנסת, בצבא וכדומה.

בניגוד לדעה הרווחת כי דווקא המבוגרים נדבקים במחלקה, מהחלוקה לגילאים של המאומתים בעיר מתברר כי 50% מהמאומתים הם בני 20-49, 24% מהם הם בגילאי 50-74, 15% בגילאי 0-10 ועשרה אחוזים בגילאי 10-20.

בשיוך לקופות החולים עולה כי מרבית המאומתים הם מבוטחי קופת חולים כללית, לאחר מכן מאוחדת, אחריה מכבי ובסוף לאומית.

משיוכם של המאומתים לשכונות המגורים עולה כי מרביתם גרים בשכונת נופי הסלע, לאחר מכן בצמח השדה והשאר מיתר שכונות העיר.

כשריאל: "אנו ערוכים לסגר, תגברנו נוכחות וניתן מענה לכל צורך"

"לאור העלייה בתחלואה ובמספר המבודדים גם אצלנו וכדי שלא נגיע למצב של עיר אדומה עם תחלואה רבה בעיר, כולנו מחויבים להמשיך לשמור על הנחיות משרד הבריאות במלואן ולשמור על בריאותנו ובריאות יקירנו.

אנו ערוכים לסגר, תגברנו את האכיפה והנוכחות ברחבי העיר, יחד עם המשטרה, השיטור העירוני ואגף הביטחון שלנו, ואנו ניתן מענה לכל צורך, בדגש על סיוע לקשישים ולמבודדים, כפי שעשינו בסגר הקודם. בכל שאלה, בעיה או הבהרה ניתן לפנות למוקד 107 שפועל 24/7 במתכונת מתוגברת. יש לנו קבוצת מתנדבים מדהימה ומגויסת, ואני קוראים לתושבים נוספים להתגייס למען המטרה החשובה הזו.

אני חוזר ומדגיש: אם יש ספק אין ספק! לכן, אם יש לכם תסמינים, אפילו קלים, אם נחשפתם לחולה מאומת, או אם יש לכם חשש כלשהו - לכו להיבדק והישארו בבית עד לקבלת תוצאות הבדיקה.

בואו כולנו יחד נגלה אחריות ונקפיד ממ"ש - לעטות מסיכה במרחב הציבורי, לשמור על מרחק של שני מטרים מאדם לאדם ולהקפיד על היגיינה ושמירת הניקיון.

נמשיך לפעול בשיתוף פעולה עם מד"א וקופות החולים כדי לקיים בדיקות קורונה כאן אצלנו בעיר, ואני קורא לכל מי שצריך – לגשת להיבדק.

הבריאות שלנו חשובה יותר מכל. רק בשיתוף פעולה מלא של כולנו – נצליח לנצח את הקורונה ולחזור לשגרת חיים בריאה במעלה אדומים.

מאחל בריאות איתנה ובשורות טובות לכולם".