חוזרים לגני הילדים

גני הילדים ומסגרות הגיל הרך חזרו לפעילות, וההורים מתבקשים לא לשלוח לגן ילד שיש לו תסמינים או שיש בביתו חולה מאומת

כחצי מיליון ילדים עד גיל שש ברחבי הארץ חזרו בראשית השבוע למערכת החינוך, עם ההסרה החלקית של ההגבלות שהטילה הממשלה בזמן הסגר.

מעלה אדומים הייתה ערוכה ומוכנה לחלוטין לביצוען של החלטות קבינט הקורונה ולפתיחתם המלאה של גני הילדים, מעונות היום של המתנ"ס, צהרונים ומסגרות הגיל הרך, זאת על פי המתווה וההנחיות של משרד הבריאות ותוך הקפדה ושמירה מלאה על בריאות ילדינו.

במהלך תקופת הסגר הוכשרו הגנים לקליטת הילדים, כאשר העירייה ציידה אותם בציוד הנדרש, דאגה שיבצעו בהם עבודות ניקיון וחיטוי ורעננה את נהלי ההתנהגות עם צוותי הגנים.

חמישה ימים בשבוע

בהערכת מצב מיוחדת שהתקיימה על מנת לשמור על בריאות הילדים תוך עמידה בהנחיות, הוחלט כי הגנים יפעלו חמישה ימים בשבוע, בימים ראשון עד חמישי, זאת לאור הנחיית משרדי הבריאות והחינוך שהסייעות לא יעברו בין יותר משלושה גני ילדים בשבוע. גני החינוך המיוחד ימשיכו לפעול שישה ימים בשבוע. הצהרונים ובוקר רך יעבדו כסדרם.

שמרטפייה לילדי עובדים חיוניים

יחד עם זאת, כדי להקל על הורים שהם עובדים חיוניים שנדרשים להגיע למקום עבודתם ביום שישי, העירייה בוחנת אפשרות לפתיחת שמרטפייה בימי שישי. הורים שכאלה מתבקשים לפנות למח' הגיל הרך בעירייה ולהעביר אישור (לשני ההורים) של עובד חיוני ושל דרישה לעבודה ביום שישי.

אין כניסה מערים אדומות

עוד הוחלט כי אנשי צוות מערים אדומות או אזורים אדומים מחוץ לעיר, לא יורשו להיכנס למערכת החינוך העירונית. כמו כן, כל גננות וסייעות העיר התבקשו לגשת לבדיקת קורונה, ועל מנת לסייע להן התקיימו הבדיקות ללא צורך בהפניה אלא רק עם תלוש שכר ותעודת זהות.

מתווה לימודים זה הינו לשבועיים הקרובים ועד להערכת מצב נוספת.

לא לשלוח ילד חולה

בעירייה פונים להורים ומזכירים כי "כל ילד שחש ברע או שיש חשש קל למחלה, מתבקש לא להגיע למסגרת החינוכית. ילד עם חום נדרש להישאר בביתו 48 שעות נוספות לאחר ירידת החום".

כשריאל: "על כולנו לגלות אחריות"

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, פרסם אגרת מיוחדת להורים, בה כתב כי "עם חזרתם של ילדי הגנים למסגרות, אנו מבקשים להבטיח את בריאותם של הילדים, הוריהם ואנשי הצוות. כולנו יחד חייבים לנהוג באחריות הנדרשת ולהימנע משליחת הילדים למסגרות אם יש להם תסמינים או חשש למחלה וכן אם יש בתוך הבית אדם מאומת או שממתין לתוצאות בדיקה. רק עם ננהג ביתר זהירות ונשמור על כל הכללים, נצליח לשמור על בריאות ילדי מעלה אדומים ולאפשר בהמשך את פתיחת מערכת החינוך כולה. הערבות ההדדית היא התנאי לחזרה לשגרה אשר לה אנו כה מצפים".

גני ילדים.pdf