נערכים לחורף

צוותי אגף שפ"ע ביצעו עבודות הכנה לחורף, פתחו ניקוזים, ביצעו איטומים במוסדות החינוך, חיזקו עמודי תאורה וגזמו עצים

לקראת החורף הבא עלינו לטובה ולאור היורה שהגיע וההתראות למזג אוויר סוער שיגיע לאזורנו בסופ"ש הקרוב יצאו אנשי אגף אחזקה ושפ"ע בעירייה לעבודות היערכות לחורף ברחבי העיר.

במהלך השבוע יצא ראש העיר, בני כשריאל, לסיור בשטח עם מנהל אגף אחזקה ושפ"ע, רון צרפתי, על מנת לעמוד מקרוב אחר הצרכים והמוקדים הרגישים ולבדוק מקרוב את ההיערכות לחורף ואת המקומות הנדרשים לעבודות הכנה.

כאמור, בימים האחרונים נעשו עבודות הכנה יסודיות רבות לקראת בואם של הסתיו והחורף והסערה החורפית הצפויה לקראת סופ"ש, בין היתר: אגף אחזקה ושפ"ע ביצע גיזום של העצים, מחלקת המים בדקה את כל הניקוזים הבעייתיים ופתחה עשרות ניקוזים, מחלקת בדק בית ביצעה אטימת נזילות במוסדות חינוך, העובדים צוידו במעילי סערה שמאפשרים עבודה בתנאי מזג אוויר סוער, חוזקו עמודי תאורה ועצים גדולים ועוד.

בעירייה פונים לתושבים ומבקשים מהם להכין את עצמם וביתם לחורף, לבצע פינוי עלים מהמרזבים ולנקות פתחים של צינורות ניקוז בגגות ובמרפסות על מנת למנוע רטיבות, נזילות והצפות.

עבודות הכנה לקראת החורף

כמו כן, בעירייה מציינים כי ברד כבד עלול לגרום לפגיעות בפח הרכב, ולכן מציעים לתושבים להימנע מחניית רכבם תחת עצים או סככות לא בטוחות מחשש שיקרסו ויגרמו נזקים.

בעת נהיגה נקראים התושבים לשמור מרחק, לנסוע בזהירות ולהימנע מחציית שלוליות גדולות.

חשוב לשים לב כי בעת השהייה בבית מומלץ לנתק מהחשמל מכשירים חשמליים שאינם הכרחיים לשימוש בזמן הסערה, על מנת למנוע קצר חשמלי.

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "אגף שפ"ע ביצע עבודה מקצועית מקדימה, וכלל הגורמים המקצועיים יודעים מה לעשות וכיצד להגיב ברגע האמת. למדנו שהיערכות למצב יכולה לצמצם משמעותית מקרים של נזקים וסכנות בשל פגעי החורף. ביקשתי לשים דגש על מצב ההיערכות בגני הילדים ובמוסדות חינוך, לבצע איטום בכל המוסדות ולנקות את החצרות. אני קורא לתושבי העיר לגלות אחריות, לחזק חפצים שעלולים לעוף ונמצאים בחצרות ובגגות, לנקות מרזבים ולפתוח ניקוזים במרפסות ובגינות. אנא דווחו למוקד העירוני 107 על כל תקלה או בעיה. שיהיה לכולנו חורף נעים ובטוח".

פתחו ניקוזים ברחבי העיר