משבר הפקקים

שבוע עמוס בתנועה עבר על תושבי העיר. בראשית השבוע הותקנו על ידי גורמי הצבא במפרים במחסום א-זעיים. במקום נוצרו עומסי תנועה ופקקים גדולים. הדבר נעשה מטעמים ביטחוניים ללא ידיעת העיריה.

ראש העיר בני כשריאל שוחח מיד מספר פעמים עם מפקד עוטף ירושלים במג״ב  נצ"מ בריק יצחק, התריע בפניו על הסכנה שנוצרת ועל הפגיעה הקשה באיכות תושבי העיר. בקשתו של כשריאל אושרה על ידי הגורמים הרלוונטיים והבמפרים החדשים שהוצבו במחסום א-זעיים הוסרו  בהדרגה על יד צוותי עירייה שנקראו להסירם. פסי ההאטה שנותרו (אחד בכל מסלול) הונמכו, ובמידה ולא יהיה שיפור גם הם יוסרו לחלוטין, בין השעות 6:00-9:00 בבוקר אסורה נסיעת משאיות בכביש זה, וניידת של משטרת התנועה תהיה נוכחת בכביש ותאכוף את הנושא, כוח האדם במחסום יתוגבר ויכלול יותר שוטרי מג"ב ומפקד תורן, על מנת לאפשר מעבר מהיר יותר לתושבי העיר. כשריאל: אמשיך לפעול כל העת בכל הדרכים עד למציאת פתרון שיקל על תושבי מעלה אדומים בעומסי התנועה.

בראשית השבוע הותקנו במפתיע ללא ידיעת העירייה במפרים במחסום א-זעיים. הנסיבות ביטחוניות. במקום נוצרו עומסי תנועה ופקקים גדולים.

ראש העיר, בני כשריאל, שוחח מספר פעמים בטלפון עם מפקד עוטף ירושלים במג״ב  נצ"מ בריק יצחק, מיד עם התקנת הבמפרים החדשים במחסום א-זעיים ודרש להסירם מיד.

לראש העיר הובהר כי הבמפרים הותקנו מטעמים ושיקולים ביטחוניים ובטיחותיים של הצבא שכן במחסום אין כל אמצעי לעיכוב  ובידוק כלי הרכב החולפים.

כשריאל דרש ממפקד העוטף להסיר לאלתר את הבמפרים שגורמים לעומסי תנועה גדולים הפוגעים באיכות החיים של התושבים ולסכנה ביטחונית חמורה לכל כלי הרכב שעומדים בכביש לאורך הציר בפקק ויכולים להוות מטרה לפגיעה.

לאחר שיחה עם מפקד העוטף התברר כי בקשתו של כשריאל  אושרה על ידי הגורמים הרלוונטיים והבמפרים הוסרו בחלקם  שניים מתוך ארבע במפרים בכל נתיב הוסרו ונותרו שני במפרים נוספים. הלחץ נמשך ויחד איתו גם השיחות והמפגשים עם הגורמים הרלונטיים , דבר שהוביל להסרת במפר נוסף אחד בכל נתיב ביום רביעי בבוקר. כעת נותר במבפר אחד בלבד בכל נתיב.

ביום רביעי בצהריים התקיימה פגישה עם סגן מפקד העוטף - סנ"צ ירון פולומבו, ועם רפ"ק כפיר נחמיה מעוטף מג"ב, בה סוכמו מספר דברים: פסי ההאטה שנותרו (אחד בכל מסלול) הונמכו, ובמידה ולא יהיה שיפור - גם הם יוסרו לחלוטין, בין השעות 6:00-9:00 בבוקר אסורה נסיעת משאיות בכביש זה, וניידת של משטרת התנועה תהיה נוכחת בכביש ותאכוף את הנושא, כוח האדם במחסום יתוגבר ויכלול יותר שוטרי מג"ב ומפקד תורן, על מנת לאפשר מעבר מהיר יותר לתושבי העיר,. סגן מפקד העוטף ישוחח עם מפקד אגף התנועה בירושלים להזרמת התנועה לטובת תושבי מעלה אדומים בצומת ואדי ג'וז (אחרי מנהרת הר הצופים) ויאפשר שלושה נתיבי נסיעה לתושבי מעלה אדומים ורק פנייה אחת שמאלה לואדי-ג'וז.

כמו כן, ראש העיר נפגש בסופשבוע שעבר עם מפקד עוטף ירושלים במג״ב  נצ"מ יצחק בריק, בכירי עיריית ירושלים והגורמים המקצועיים לדיון מקצועי חשוב על מנת לבחון ולדון בהארכת זמן הרמזור לטובת תושבי מעלה אדומים בצומת הגבעה הצרפתית ובצומת ואדי-ג'וז. בפגישה הובטח כי דרישתו של ראש העיר, בני כשריאל, להארכת זמן הרמזורים בשני הצמתים  תיבדק באופן מקצועי ואוהד ועם סיום הבדיקה תינתן תשובה.

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי  הוא מודה לסגן מפקד העוטף - סנ"צ ירון פולומבו, לרפ"ק כפיר נחמיה ולמפקד העוטף, נצ"מ יצחק בריק, על שלושה ימים שבהם ניהלנו קשר רציף ומצאנו פתרונות מידיים על מנת להקל על עומסי התנועה הכבדים שחווינו. אמשיך לעקוב ולפעול כל העת עד למציאת פתרון שיקל על תושבי מעלה אדומים בעומסי התנועה.