הפרויקטור הלאומי הגיע לעיר

פרופ' נחמן אש, הפרויקטור הלאומי, הגיע לביקור בעיר והתרשם מהעשייה העירונית נגד נגיף הקורונה

ראש העיר, בני כשריאל, אירח בראשית השבוע לביקור מקצועי את פרופ' נחמן אש, מנהל מגן ישראל, הפרויקטור הלאומי של מדינת ישראל.

בפגישה השתתפו: סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, מחזיק תיק הביטחון, אבי רחמים, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מנהל אגף הביטחון, נועם הרוש, מנהל המוקד, מוטי גלנטי, נציגי המשטרה, נציגי פקע"ר ,מפקד הנפה, היקל"ר, סא"ל במיל' אבי עופרי, הפרויקטור העירוני, ד"ר דרסלר, וצוותים מקצועיים.

בפגישה הציגו ראש העיר, בני כשריאל, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, והצוותים המקצועיים את הפעילות העירונית לצמצום התחלואה בעיר, לרבות פעילות מרכז שליטה לקורונה,  אכיפה משמעותית, הסברה מקיפה, הקמת מערך תשאול אפידמיולוגי ועוד.

ראש העיר, בני כשריאל, שיבח את השותפות העירונית של כל הגורמים שמשלבים כוחות, בהם: מד"א, הרשות המקומית ופיקוד העורף, וביקש מהפרויקטור לתת סמכויות נרחבות לראשי הרשויות בכל התחומים. כמו כן, כשריאל ביקש לאפשר החזרת כלל תלמידי מעלה אדומים לבתי הספר וכן לפתוח קניונים ומסעדות, זאת לאור העובדה כי מעלה אדומים מתנהלת באחריות והיא עיר ירוקה עם רמת תחלואה נמוכה מאוד.

מפקד הנפה בפיקוד העורף אמר כי "מעלה אדומים עיר ממשומעת ורצינית, ואם ניתן לה את כל האמצעים - הכל יעבוד. אני קורא לתת לעיר ניידת בדיקות שתהיה נוכחת באופן קבוע אחת לשבוע בעיר".

פרופ' אש אמר לראש העיר כי הוא מחזק את ידי הרשויות וכי הרשויות המקומיות נמצאות במרכז העשייה. "זה חוד החנית בשטח. אנחנו צריכים לחזק אתכם ולסמוך עליכם שאתם יודעים לעשות מה שצריך בצורה הטובה ביותר. אנחנו בתקופה עם עלייה בתחלואה, גם אם איטית, בשבוע האחרון. מקדם ההדבקה סביב 1. זו נקודת אי יציבות. אנחנו רוצים להרחיב את פתיחת המשק, אבל מצד שני לא לאבד שליטה. האופק שלנו זה החיסונים. בשבועות האחרונים היו התפתחויות טובות בנושא, וזה מעודד, אבל צריך אורך רוח. זה לא יקרה מחר בבוקר. יש כמה חודשים שצריך להתמודד".

פרופ' אש הוסיף כי "כאשר החיסונים יגיעו יהיה לנו אתגר גדול מאוד בעידוד האוכלוסייה ללכת להתחסן. נצטרך להגיע לכך שמרבית האוכלוסייה מתחסנת בצורה המהירה ביותר כדי שנגמור עם הסיפור הזה כמה שיותר מהר".

אש הוסיף כי "אחת הדרכים להתמודד עם התחלואה זה בדיקות, ואני שמח מאוד לראות את הנתונים כאן. זה הרבה עידוד והנגשה. בראייה עתידית אני מאמין שזה יילקח בחשבון. נוכל להכניס אנשים עם בדיקות שליליות למקומות ירוקים, זה יעודד יותר בדיקות ויאפשר לנו יותר פעילויות".

פרופ' נחמן אש התרשם והחמיא לעבודת הצוות המקצועי בעירייה, בפיקוד העורף ובמשטרה, הוא שיבח את הפעולות שנעשית בהסברה, באכיפה ובקיומן של בדיקות בעיר, ואמר כי "מעלה אדומים פועלת בצורה חכמה, יעילה ומקצועית למניעת התפשטות הנגיף בעיר".

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "מעלה אדומים בדרך הנכונה. אנחנו חוד החנית בשטח, אנו מכירים את הצרכים ואנו יודעים כיצד להתמודד עם האתגרים ולשמור על מעלה אדומים ירוקה ובריאה. אם הסמכויות יעברו לרשויות המקומיות, אנו נוכל להחזיר את מעלה אדומים לשגרת חיים מלאה, תוך שמירה על בריאות התושבים".

כשריאל מוסיף כי "אני שמח לבשר כי פרופ' אש הסכים איתנו והבטיח כי יפעל לכך שראשי הערים יקבלו את הסמכויות לניהול וטיפול בקורונה בעירם. יחד נמשיך לעשות כדי לנצח את הקורונה במעלה אדומים".

עם פרופ' אש. נלחמים יחד בנגיף הקורונה