סיביים אופטיים נפרסו בעיר

שר התקשורת, יועז הנדל, ביקר במעלה אדומים והשתתף בטקס הנחת סיבים אופטיים של חברת פרטנר בעיר

שר התקשורת, ד"ר יועז הנדל, ביקר השבוע במעלה אדומים וקיים פגישת עבודה מקצועית עם ראש העיר, בני כשריאל, והגורמים המקצועיים בעירייה, במתנ"ס ובמשרד התקשורת.

בפגישה השתתפו: סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מנהלת אגף מערכות מידע, איריס אלפסי, ומנהלת הטלוויזיה הקהילתית, עפרה שמילה.

בפגישת העבודה העלה כשריאל שורת נושאים מקצועיים חשובים הניצבים לפתחו של משרד התקשורת, ביניהם: סיוע בפתיחת סניף דואר נוסף במעלה אדומים ותוספת כוח אדם לסניף הקיים, לרבות הארכת שעות הפעילות.

בפגישה הועלה גם נושא האנטנות הסלולריות וקליטת פלאפונים במעלה אדומים, כאשר בעירייה מבקשים לסייע בכיסוי סלולרי ובשיפור הקליטה בעיר של כלל החברות. בנושא הקליטה ביקשה העירייה גם סיוע בשיפור הקליטה של ערוצי הרדיו בעיר.

מרשתים את העיר בסיבים אופטיים

בנוגע לטלוויזיה והרדיו הקהילתיים, ראש העיר ביקש משר התקשורת את הרחבת מודל המימון של הפקות מקומיות בשפה האמהרית, להפקות בתחומים שונים וגמישים יותר בתמיכה ומימון של משרד התקשורת בתחומים כגון: הקמת העיר ובנייתה, סרט מקומי המתעד את חיי קסטל (ע"ש מוזיאון בעיר) וכן הכנסת התמיכה בטלוויזיה הקהילתית לבסיס התקציב.

בפגישה נדון נושא עידוד פריסת סיבים. בחודש שעבר החל משרד התקשורת במדיניות מבורכת חדשה, אשר תכליתה, בין היתר, לגשר על הפערים בין פריפריה למרכז באמצעות הסרת חסמים ומתן הזדמנות גם  לשחקנים קטנים (לוקאלים) להיכנס לשוק התקשורת ולהציע את שירותיהם בפריסת תשתית אינטרנט אולטרה מהיר. בעירייה מבקשים ביצוע פיילוט משמעותי בנושא הזה בעיר, בסיוע וליווי המשרד באמצעות ועדה משותפת. הצלחת הפיילוט תאפשר העתקתו לרשויות מקומיות נוספות. כמו כן ביקשה העירייה ביצוע במקביל לפיילוט של סיוע וליווי לעסקים קטנים ובינוניים בעיר שיתחברו לסיב אופטי.

אתר הנחת הסיבים האופטיים ברחוב הגביש

גולשים ב-1,000 מגה

השר יועז הנדל השתתף בטקס השקת סיבים אופטיים של חברת פרטנר. קבוצת פרטנר החלה בחיבור בתי תושבים בעיר לתשתית הסיבים האופטיים הארצית 'פרטנר פייבר', בהמשך להשלמת פריסה של התשתית בצירים מרכזיים בעיר. כבר מהיום יכולים רבים מתושבי העיר להתחבר לגלישה במהירות של עד 1,000 מגה, על גבי תשתית הסיבים המתקדמת של פרטנר עם Private Fiber.

השר ביקר באתר פריסה של פרטנר פייבר במעלה אדומים במהלך חיבור בתי התושבים לתשתית הסיבים האופטיים. צוותי ההנדסה של פרטנר ממשיכים לפרוש את תשתית הסיבים האופטיים בשכונות השונות ברחבי העיר, על מנת להגיע לכמה שיותר משקי בית.

בכך מתחברת מעלה אדומים לתשתית הסיבים האופטיים של פרטנר שפרושה ברחבי הארץ, ומגיעה כבר ליותר מ-657 אלף משקי בית שיכולים להתחבר לגלישה איכותית ומהירה במיוחד, התומכת באופן אופטימלי בלימודים מרחוק, עבודה מהבית, גיימינג, צפייה בסטרימינג ובתכני וידאו על גבי האינטרנט, חיבור הרשת הביתית למצלמות אבטחה ולמכשירים חכמים (IoT) כמו מזגן חכם, יישומי "בית חכם" ועוד.

איציק בנבנישתי, מנכ"ל קבוצת פרטנר, אמר כי "תשתית הסיבים של פרטנר היא תשתית עם חשיבות לאומית, אשר מכניסה תחרות באזורים בהם תושבים נאלצו במשך שנים להתפשר על גלישה מקרטעת. פרטנר מובילה את מהפכת תשתיות התקשורת בסיבים ובסלולר, עם הפרישה הנרחבת ביותר בישראל של תשתית סיבים פעילה ועם קצב החיבורים המהיר ביותר של משקי בית לגלישה במהירות של עד אלף ג'יגה".

הטכנולוגיה המתקדמת של פרטנר מאפשרת היום פריסה בסוגי מבנים שונים, בבנייה חדשה, בניה ישנה, פריסה עילית ופריסה בגובה תת קרקעי. פרטנר מחברת את משקי הבית עם Private Fiber, חיבור סיב פרטי עד לבניין בלי לחלוק את הסיב עם השכנים.

שר התקשורת ,יועז הנדל, אמר כי "אני רוצה לברך את ראש העיר, בני כשריאל, אתם העיר הראשונה בישראל שהולכת להיפרס כולה מקצה לקצה בסיבים אופטיים תוך מספר שבועות. היום פרסה חברת פרטנר, ואנחנו מעודדים תחרות. זה אירוע משמעותי למעלה אדומים ואירוע משמעותי למדינת ישראל. אינטרנט מהיר זה מנוע צמיחה, הגדלת שוק התעסוקה, אפשרויות לתושבים ללמוד מרחוק, לעבוד מרחוק ושירותי עבודה מרחוק".

ראש העיר, בני כשריאל, הודה לשר התקשורת ולמנכ"ל פרטנר על השקת הסיבים האופטיים ואמר כי "יש לנו עיר חכמה ומתקדמת, אנו פורצים דרך גם בתחום התקשורת ואין לי ספק כי אנו בעיצומה של מהפכה שתצעיד את מעלה אדומים לקדמת הטכנולוגיה".

מעכשיו גולשים ב-1,000 מגה