הבוסתן החדש במצפה נבו

השבוע נחנך במצפה נבו בוסתן לזכרו של ראש הישיבה, הרב נחום אליעזר רבינוביץ' זצ"ל, אשר הוקם ביוזמת סניף בני עקיבא ובני הנוער של השכונה

במשך 12 השנים האחרונות קיימו חבריא ב' של סניף בני עקיבא מצפה נבו את קייטנת איל"ן לילדים בעלי צרכים מיוחדים.

השנה, בעקבות נגיף הקורונה, לא התאפשר להם לקיים את הקייטנה, ולכן החליטו בני הנוער לצאת בפרויקט חלופי וחדש - בניית בוסתן, מצפה נוף, שישמש לרווחת תושבי השכונה והעיר כולה, ויוקדש לזכרו של ראש ישיבת מעלה אדומים שנפטר בפסח האחרון, הרב נחום אליעזר רבינוביץ' זצ"ל.

במשך קיץ שלם היו חניכי הסניף ובני הנוער, תושבי השכונה, עסוקים בעשייה אינטנסיבית ומספקת. העבודה החלה בגיוס תרומות על סך 32,000 שקלים שכיסו את עלויות הבניה הגבוהות, ולאחר הצלחת המבצע ובסיוע העיריה והמתנ"ס, הנוער ירד לשטח והתחיל לעבוד.

במשך קרוב לשלושה שבועות עבדו מהבוקר עד הערב בני הנוער בשטח. הם יישרו שבילים, ריצפו, בנו פינת אבן ופרגולה עצומה שמשקיפה על הנוף היפיפה של הוואדי. הם נשרטו, נדקרו, הזיעו והתאמצו, נשמו את האדמה והאבק, הרגישו את השמש הקופחת בכל שעות היום, ומתוך העמל והעבודה הפיזית למדו על החשיבות והייחודיות של עבודת כפיים ועל החיבור העמוק שיש לנו לאדמת הארץ.

בבוסתן אף נבנתה ספרית ספרי קודש, מתוך מטרה להפוך את המקום למקום של לימוד תורה למי שמעוניין, ולאפשר לחבורות של לימוד להתכנס וללמוד יחד למרות מגבלות הקורונה, במרחב הפתוח.

השבוע התקיים במקום טקס מרגש בהשתתפות: ראש העיר, בני כשריאל, סגנו ומ"מ, גיא יפרח, חברי מועצת העיר, אייל פישלר וברנדה הורביץ פרוור, מנהל אגף הנוער, איתמר סלוק, חניכי הסניף, בני נוער, נציגי המשפחה ותושבים.

הטקס כלל גם הסרת הלוט מעל השלט וגזירת הסרט, ולאחר מכן בירכו המכובדים.

הסרת הלוט וגזירת הסרט

טל שרה רובן, קומונרית הסניף, אמרה כי "זאת הזדמנות עבורנו להודות לכל האנשים שעשו לילות כימים כדי לעזור לנו. בראש ובראשונה לאנשי אגף הנוער היקרים מאוד, ובראשם איתמר סלוק, מנהל אגף הנוער, ונופר אברהם, סגנית המנהל ורכזת תנועות הנוער בעיר, שהעניקו לנו גיבוי מלא ותמיכה רחבה, והיו שותפים מלאים לפרויקט. תודה לראש העיר, בני כשריאל, ולסגנו ומ"מ, גיא יפרח, שעזרו במימון, תמכו וליוו. תודה גם לחבר המועצה, אייל פישלר, ולאנשי אגף שפ"ע, ובראשם לרון צרפתי, שהקצו לנו משאבים וכלי עבודה בשמחה וברוחב לב. אנחנו מודים גם לכל שאר האנשים ומשפחות השכונה שלקחו חלק, פתחו את הלב בשבילנו ותרמו כסף, וכן לאנשים שהגיעו לשטח, פינקו באוכל מפנק, הוסיפו מילה טובה ופרגנו. אנו מודים לכם מקרב לב על ההשתתפות, הסיוע, התמיכה והפינוקים, ממש לא מובן מאליו. מודים על הזכות להוביל פרויקט שכזה ולהיות שותפים בפינה קטנה בבניין הארץ, להנציח את דמותו של הרב רבינוביץ' זצ"ל, שהיה אדם של חיבור לתורה, לעם ישראל, לארץ ישראל וגם לנוער ולילדי השכונה. מתוך אותו חיבור ניסינו גם אנחנו לחבר ולהתחבר".

ראש העיר, בני כשריאל, בירך את בני הנוער ואמר כי "יש לנו בני נוער נפלאים ואיכותיים, והיוזמה שלהם להנצחת הרב נחום אליעזר רבינוביץ ז"ל  מעוררת כבוד והשראה. הרב רבינוביץ זצ"ל היה איש תורה ומדע, פוסק בעל השקפה ייחודית ובעל שם בינלאומי שחינך דורות והביא ברכה גדולה למעלה אדומים. אני מודה לכם, בני הנוער, שבחרתם להנציח אותו בפרויקט שכזה, שכולו אהבה, נתינה ובניית הארץ".