אומרים די לאלימות נגד נשים

מעלה אדומים מציינת את יום האלימות נגד נשים בסדנאות, הרצאות ופעילויות להגברת המודעות לנושא, בכירי העירייה והמתנ"ס השתתפו בקמפיין מיוחד

השבוע, בתאריך 25 בנובמבר, יחול יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. השנה נרצחו בישראל כ-20 נשים על רקע אלימות במשפחה, ויש עוד נשים רבות החוות סוגי אלימות שונים: כלכלית, מילולית, פיזית, מינית ונפשית.

בעיר מעלה אדומים, בהובלת העירייה והמתנ"ס, מציינים את היום בכמה אירועים שיתקיימו במהלך החודש, ביוזמה משותפת של הרשות לביטחון קהילתי, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, איריס אלפסי, פורום הנשים העירוני, המכון להדרכת הורים והמרכז למניעה וטיפול באלימות באגף הרווחה.

הרצאות על זוגיות אלימה, כריזמה נשית ואלימות מינית

בין האירועים, הרצאה בנושא זיהוי נורות אדומות לזוגיות אלימה שהתקיימה ביום שני האחרון על ידי עו"ס ומנחה סדנאות אברי סוטון, ההרצאה נתנה כלים לתושבים כיצד לזהות סימנים לזוגיות בעייתית כמניעה לכניסה למערכת יחסים אלימה.

בנוסף, ביום חמישי הקרוב, 26/11/20, תתקיים סדנה לכריזמה נשית - עצמה, השפעה ושכנוע, שתועבר ע"י עו"ד אופיר צומן ותועבר בזום בשעה 20:30.

הרצאה נוספת, אשר מיועדת הפעם להורים, תעסוק בנושא: "מהאינסטגרם ועד איה נאפה", והיא תועבר על ידי האנתרופולוג תמיר לאון, בתאריך 29/11/20, בשעה 20:00. גם היא תתקיים בזום, ובה ייתן לאון דגשים לדיאלוג עם הילדים בנושא אלימות מינית.

סדנת הגנה עצמית

בנוסף להרצאות אלו יתקיימו גם סדנאות הגנה עצמית ומוגנות לנשים בקהילה, וניתן להירשם למגוון האירועים באתר העירייה.

קמפיין "די לאלימות"

בעירייה ובמתנ"ס מובילים קמפיין ברשתות החברתיות כנגד האלימות כלפי נשים, כאשר המסר שלו הוא: די. במסגרת הקמפיין צולמו עובדי ומתנדבי עירייה ומתנ"ס, כשעל כף ידם טבועה המילה: די, וכעת גם התושבים מוזמנים להצטלם, להעלות את התמונות לפייסבוק ולתייג את הרשות לביטחון קהילתי מעלה אדומים, את העירייה ואת המתנ"ס.

כשריאל. די לאלימות

עלייה במקרי האלימות

בתקופת הקורונה רמת האלימות בכל הארץ עלתה, ויש לשים לב לכך ולא לשמור על קשר השתיקה. מאז חודש אפריל האחרון ועד היום עלו כמות הפניות למרכז למניעה וטיפול באלימות במעלה אדומים ב- 86%, ביחס למספר הפניות בחודשים המקבילים אשתקד.

"אנו מעודדים תושבים העדים לאלימות, הרואים, החושדים או שומעים - לשתף את גורמי הרווחה והמשטרה על מנת שמקרי האלימות יעצרו בזמן ולא יישנו", אומרת עידית אור, מנהלת המרכז למניעה וטיפול באלימות, "אם לא נדבר זה לא יגמר. נשים וגברים המתמודדים עם אלימות במשפחתם יכולים לפנות לעזרה בדיסקרטיות ולקבל ייעוץ וטיפול במרכז למניעה וטיפול באלימות. המרכז מציע טיפול גם לילדים ומתבגרים החווים או חשופים לאלימות במשפחתם, לאזרחים ותיקים הסובלים מהתעללות או הזנחה וכן לנשים וגברים שעברו הטרדה או פגיעה מינית".

מחנכים מגיל צעיר

יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, איריס אלפסי, אומרת כי "אנו במעלה אדומים מייחסים חשיבות רבה לנושא, ופועלים לאורך כל השנה למיגור אלימות נגד נשים. אנו שמים דגש על מניעה על ידי חינוך בני הנוער באמצעות סדנאות בנושא של זיהוי נורות אדומות לחיזור אלים כבר בגילאי הנעורים, לפני שהנערים נכנסים לקשרים זוגיים בוגרים ומחייבים".

התושבים מוזמנים להצטרף

תחיה גץ קוג'ינסקי, מנהלת הרשות לביטחון קהילתי: "אנו מזמינים את התושבים לקחת חלק בהרצאות ובפעילויות החשובות כדי להעלות למודעות את נושא מניעת האלימות. עלינו להיות אזרחים טובים ששמים לב למתרחש סביבם ולא שותקים כשמזהים אלימות, אלא מפנים לגורמים הרלוונטיים. כך נשמור על חוסנה וביטחונה של קהילתנו".

קווי החירום והסיוע

משטרה: 100.

המרכז למניעה וטיפול באלימות: 02-5352523.

קו חירום של משרד הרווחה (פועל 24/7): 118.

במקרי חירום בהם לא ניתן לנהל שיחה, אפשר לפנות לקו השקט של משרד הרווחה 24/7, באמצעות SMS למספר: 055-7000128.