פר"ח המדבר

החווה החקלאית פר"ח המדבר נחנכה בטקס מצומצם במשכנה החדש, סמוך לאורט תעופה וחלל

החווה החקלאית פר"ח המדבר – בית הספר לחקלאות וללימודי הסביבה של מעלה אדומים, נחנכה השבוע בטקס חנוכת הבית שנערך במעון הקבע שלה, סמוך לתיכון אורט תעופה וחלל.

הטקס נערך במתכונת מצומצמת בשל מגבלות הקורונה, ובו השתתפו: ראש העיר, בני כשריאל, המפקחת הרשותית, דורית אלישר, גזבר העירייה, מוטי ברשישת, סגנו, גיאה ננדזה, קב"ט מוסדות חינוך, נעמי גיגי, דובר העירייה, חזקי זיסמן, וצוות החווה שהגיע בהרכב מלא בהנהגתו של נדב פוליצר, מנהל החווה.

הטקס נפתח בגזירת הסרט שנערכה במזמרות ולא במספריים, שתיית שייקים של פירות וירקות וסיור במתחמי החווה השונים, בהם: גינת הפרפרים, התלמים, הערוגות והחממה הטכנולוגית החדישה. הנוכחים התרשמו מהמקום ומהתוצרת החקלאית והדידקטית שלו בזמן כה קצר, רק חודש וחצי לאחר ההקמה.

הטקס המשיך בישיבה במרחב הפתוח, במצפור הסמוך לערוגות הירק הפורות, כאשר ראש העיר, בני כשריאל, נשא דברים, הודה לדורית המפקחת ולשותפים במשרד החינוך - מנהל מחוז ירושלים וצוותו, וכן לצוותים בעירייה שעזרו בהקמת החווה.

כשריאל שיבח את נדב, מנהל החווה, על פועלו, ודיבר על החזון שלו שהחווה תמשיך להיות מקום חדשני וקהילתי שמוביל בקרב תלמידי העיר חדשנות בלמידה ובחקלאות תוך ביצוע פרויקטים קהילתיים ומעורבות בקהילות השונות במעלה אדומים, כפי שכבר קורה היום ועתיד להתפתח.

כשריאל, אלישר וצוות החווה. בערוגות

בנוסף, כשריאל אמר כי מעלה אדומים תהפוך למרכז משיכה לרגל למטיילים, עם פריחה עונתית ייחודית, עם אתרים היסטוריים ועם מוסדות תרבות ופנאי רבים.

דורית אלישר, המפקחת במשרד החינוך, נשאה דברים וציינה את הקשר הטוב שיש לה עם העיר ועם צוות החווה. היא שיבחה את נדב והצוות על הקמת החווה והוראת תלמידי העיר בה.

נדב פוליצר, מנהל החווה, הודה למברכים והסביר על הייחודיות של החווה ועל המאמץ המשותף להקמתה.

תהילה ואן גלדר, הרכזת הפדגוגית של החווה, דיברה על ההתרגשות בהקמת חווה חקלאית במעלה אדומים, על בניית תוכנית הלימודים ועל היישום שלה בחווה.

גוזרים את הסרט

אלי פינטו, רכז מעורבות חברתית והתנדבויות, ונופר אזרד, רכזת חברתית, הסבירו את הנושא החברתי-ערכי-קהילתי שקיים בחווה ואת היוזמות הקיימות בה, כדוגמת: תצמיח את זה הלאה, פרלמנט מנהיגים צעירים יזמים, הקמת גינות ירק ונוי במועדוניות רווחה בעיר, זרעים של תקווה, אפשרי בריא בגני הילדים, חיבוק מלבלב לבית גיל הזהב ועוד.

נדב סיים בהוקרת תודה אישית ומתן שי צנוע לאורחים.

בסיום הטקס אמר ראש העיר, בני כשריאל, כי "החווה החקלאית מחברת את תלמידי מעלה אדומים לעיר, לארץ ולאדמה. היא מחזירה את כולם לשורשים ולעבודת כפיים, ואני מאמין שדווקא בדורנו – כאשר בני הנוער שלנו מול המסכים, הדבר מקבל משנה תוקף. בחווה התלמידים יקבלו ערכים של השקעה, התמדה, סבלנות ואהבת הארץ, ויקטפו פירות נאים על פועלם ועמלם. נמשיך להוביל את מערכת החינוך שלנו להצלחות, הישגים וחשיבה יצירתית וחדשנית".