חנוכה מסובב

חג החנוכה נחגג עם שלוש הופעות ששודרו בזום לתושבים, כאשר על במת היכל התרבות עלו קופיקו, עדן מאירי ולירן דנינו

בימים כתיקונם העיר מעלה אדומים חוגגת את חנוכה במגוון של מופעים והצגות ילדים, אך השנה, עקב הקורונה והמגבלות שהיא הביאה איתה, החליטו בעירייה ובהיכל התרבות לא לוותר ולערוך את המופעים בזום.

לטובת האירוע שיתפו פעולה כלל גורמי התרבות בעיר, בהם: העירייה, המתנ"ס והיכל התרבות, כאשר את השידור לקהל, שהיה מהמקצועיים והאיכותיים שנראו בעיר, הוביל צוות "אדומדיה" הטלוויזיה הקהילתית של העיר.

האירוע התקיים בנר שביעי של חנוכה, שהוא היום שבו עלו ראשוני המתיישבים לעיר מעלה אדומים.

יום השידורים שודר בזום ובדפי הפייסבוק העירוניים היישר מעל במת היכל התרבות, וצוין בסימן "חנוכה מסובב".

האירוע החל בהדלקת נרות על ידי ראש העיר, בני כשריאל, שבירך את הצופים, איחל להם הנאה מהמופע ואמר כי "החלטנו לא לוותר ולמצוא את הדרך לחגוג ולהגיע אליכם כדי שתיהנו מתרבות איכותית למרות המצב".

המופע הראשון היה המופע של כוכב הילדים האהוב, קופיקו, שאליו הצטרפו מאות ילדים, שלמרות שצפו בקופיקו בזום, נהנו מאוד מהמופע, צחקו בקול ואפילו השתתפו תוך כדי המופע.

לאחריו התקיים מופע של כוכב הנוער, עדן מאירי, שגדל בעיר והתחנך בה. עדן התרגש מאוד להופיע בעיר שבה גדל, והוא שב והדגיש עד כמה משמעותית ההופעה הזו בשבילו. הוא סחף את הקהל, בעיקר בני ובנות נוער, בשירים המוכרים והאהובים שלו.

המופע המסיים היה של לירן דנינו. אמנם המופע היה צריך להיות של הראל סקעת, אך ערב לפני המופע התברר כי הראל סקעת נאלץ להיכנס לבידוד. מפיקי האירוע לא ויתרו, ובתוך שעתיים התגייס לירן דנינו להופיע במקום הראל. גם לירן, כמו קודמיו – קופיקו ועדן מאירי, סחף את הקהל שהצטרף אליו לשירה מבעד לזום ולמסכים.

את האירוע הנחתה טל מדיוני המקסימה, שהכניסה חיים ושמחה לאירוע. מנהלת היכל התרבות, רחל הר זהב, אף הפתיעה את טל, ולפני המופע של לירן דנינו נתנה לה את הבמה כדי לשיר לקהל המתלהב בזום את השיר החדש שלה שיצא זה מכבר.

קופיקו. שימח את הילדים. צילום: יח"צ

חנוכה מסובב צריך סביבון מסובב, ועל כן, לאחר כל מופע הוגרלו פרסים מבין המשתתפים. הפרסים ישבו בתוך סביבון ענק שאותו בנה אבי אלקובי במיוחד עבור האירוע. הפרסים נתרמו על ידי בעלי העסקים המקסימים של העיר שלנו: בורגרס בר, הפלאפל התימני, חי-בר אדומים, חנות התכשיטים עיצובים וחנות הבגדים אושיקה.

לזום הצטרפו מאות אנשים, מבוגרים, בני נוער וילדים, ומאות אחרים נוספים צפו בשידור בפייסבוק-לייב בדפי הפייסבוק של העירייה, המתנ"ס והיכל התרבות. התגובות החיוביות המשיכו לזרום כמה ימים אחרי שהאירוע הסתיים, וניכר היה שתושבי העיר היו צמאים להפוגה תרבותית.

לירן דנינו. צילום: פיני סילוק

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, מחזיק תיק התרבות ויו"ר דירקטוריון היכל התרבות, אמר בסיום המופעים כי "אני שמח שהצלחנו, למרות ההגבלות, לאפשר לתושבי העיר ליהנות ממופעים איכותיים של אמנים מצוינים. אני מודה למאות שהצטרפו אלינו בזום, ומקווה שבקרוב נוכל לפגוש אתכם פנים אל פנים בהיכל התרבות שלנו. בריאות וחנוכה שמח לכולם".

ראש העיר, בני כשריאל, סיכם את המופעים ואמר כי "מעלה אדומים תמשיך לעשות הכל כדי למצוא את הדרכים היצירתיות להגיע אל התושבים ולהמשיך לתת שירות נרחב ואיכותי בכל תחומי החיים. שמעתי את התגובות של הילדים ובני הנוער מהמופעים, ואין ספק שהאירוע היה הצלחה גדולה. אני מקווה שבע"ה ממש בקרוב נוכל לחזור לשגרת החיים שלנו, להופעות בהיכל, למפגשים החברתיים ולקרבה הפיזית, וקורא לכולם להמשיך לשמור על הכללים כדי שזה יתאפשר".

עדן מאירי. צילום: בן גל