המגפה נמשכת

בצל הנתונים המרשימים של קצב ההתחסנות בעיר, העלייה בתחלואה ממשיכה, אם כי החלה מגמה של התמתנות קלה בכמות המאומתים

בסוף השבוע רמת התחלואה העירונית הגיעה לשיא משמעותי. 132 חולים מאומתים נמצאו מיום חמישי בבוקר ועד לבוקר יום ראשון. מתוך 397 חולים, יש 321 בתי אב. משמעות הדבר היא שרבע מהחולים נדבקו בוודאות מבן משפחה. בתחילת השבוע המגמה נעצרה, וסוף סוף יש ירדה קלה בכמות המאומתים.

בחינת הנתונים מצביעה על תחלואה גבוהה מאוד בקרב ילדים, בדגש על המסגרות שעדיין פתוחות (חינוך המיוחד). אחוז הילדים בעשור הראשון לחייהם ובני 10-20 מסך המאומתים הוא הגבוה ביותר.

נתונים מעודדים הם אחוז המאומתים וקצב ההכפלה, אשר נמוך מהממוצע הארצי.

על פי הנתונים, במהלך שבעת הימים האחרונים, נמצאו כ-397 תושבים מאומתים לנגיף, קצב הכפלה של 1.17.

כמות המתחסנים גדלה, 22% מהאוכלוסייה התחסנה לפחות פעם אחת. מנתוני החיסונים עולה בשורה טובה ומעוררת גאווה ותקווה. מעלה אדומים היא בין הערים המובילות באחוז החיסונים לגילאי 60+.

בסך הכל התחסנו בעיר 8,960 תושבים, מתוכם כבר 523 קיבלו את החיסון השני, והשאר יתחסנו בשנית בשבועות הקרובים.

ראש העיר, בני כשריאל, מקיים שיחות ופגישות הערכות מצב עם כל הגורמים המקצועיים הרלוונטיים. בתום הערכת המצב בה הוצגו נתוני התחלואה הגואה בעיר הנחה כשריאל את גורמי העירייה, ובראשם את האגף המוניציפאלי, אגף הביטחון וגורמי המשטרה, להעלות מדרגה באשר לצעדים הדרושים לאכיפה ולצמצום התחלואה בעיר ובלימת התפשטות הנגיף. בעקבות כך, מאחר ובתי הספר סגורים כבר יותר משבוע, הוחלט להגביר את אכיפת הסגר בעיר ולמנוע את האפשרויות להתקהל.

האגף המוניציפאלי, באמצעות השיטור העירוני, ימשיך לפעול בשיתוף עם המשטרה לאכיפה מוגברת ברחבי העיר, בדגש על פארקים המועדים להתקהלויות, תפיסת מפרי בידוד ומפרי הנחיות, בעיקר כאלו אשר מתרחקים מן הבית מעבר למותר או כאלו שאינם עוטים מסכה כנדרש.

האכיפה תתוגבר

בעירייה מציינים כי במהלך השבוע האחרון ניתנו עשרות דו"חות על אי עטיית מסיכה, דו"חות על הפרות סגר ודוחות על הפרות בידוד. כמו כן ניתנו גם דו"חות לעסקים בעיר שהוזהרו מספר פעמים על הפרת הנחיות התו הסגול.

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "תחושת האופוריה וסוף עונה שמביאים עימם החיסונים והזמן הממושך בו אנו נאבקים בנגיף, נותנת אותותיה ומובילה לאדישות מסוימת וחוסר הקשבה והיענות להנחיות. תמונת המצב אצלנו בעיר מדאיגה. עלינו לעשות כל שביכולתנו בכדי להוריד את התחלואה במהלך הסגר ולדאוג לבריאותם של תושבי העיר. אני קורא לכל אחד ואחת לגלות אחריות, דווקא בימים אלה כשנדמה שאנו בישורת האחרונה. הקפידו על הכללים היטב ושמרו על בריאותכם".