נערכים למזג האוויר הסוער

בימים הקרובים צפוי מזג אוויר סוער במיוחד, ואנו בעירייה ערוכים לקראתו עם כוחות מתוגברים. יש לפנות למוקד 107 בכל צורך שיעלה בשטח. צילום תמונה: אורי אליהו

עקב התראות לגבי מזג אוויר סוער במיוחד בימים הקרובים, ומאחר ואנו צפויים לרוחות עזות במשבים וכמויות משקעים גדולות ביותר, עיריית מעלה אדומים נערכת עם צוותים בשטח.

העירייה ממליצה לתושבי העיר להיערך באופן הבא כדי להימנע מנזקים:

• לוודא שפתחי הניקוז בבתים, בגגות, במרפסות ובחצרות פתוחים.

• לוודא כי במרפסות בגגות ובחצרות אין מתקנים שיכולים להינתק בשל פרצי רוח עזים. לקשור ולרתק ריהוט מרפסת או גן ובמידת האפשר להכניסם הביתה.

• לוודא כי אין ענפים בסמוך לקווי חשמל וטלפון בתוך החצרות שעלולים לנתק אתכם ממתח חשמל או תקשורת.

• להיערך עם תאורת חירום, אמצעי חימום ושמיכות למצב של הפסקות חשמל ארוכות.

• לנעול דלתות, שערים, תריסים וחלונות כדי שלא יפתחו מעוצמת רוחות ויפגעו בעובר אורח או באי ביתכם.

• להתרחק מקווי מתח שנותקו, עצים שקרסו, בורות ושלוליות.

• ממליצים להימנע מנהיגה בתנאי סערה וראות מוגבלים ובמידת האפשר להישאר במתחמים סגורים ומוגנים.

• לדווח למוקד החירום העירוני 107 על כל מפגע שתראו.

המוקד העירוני 107 יעמוד לרשותכם 24 שעות ביממה במתכונת מתוגברת:

• המוקד פועל 24 שעות ביממה.

• טלפונים חשובים לשעת חירום:

משטרת ישראל - 100

מגן דוד אדום - 101

כבאות והצלה - 102

חברת החשמל - 103

פיקוד העורף - 104

המוקד יסייע לתושבים בפניות הבאות:

• הצפות פתחי ניקוז

• נפילת עצים וענפים

• תקלות ברמזורים

• פינוי ערמות אשפה

ובכל צורך שיעלה בשטח בעקבות מזג האוויר.