מעליות עולות יורדות

בעירייה פועלים להנגשת מוסדות ציבור וחינוך בעיר, לרווחת הורים ותלמידים בעלי צרכים מיוחדים

במסגרת פעילות העירייה להנגשת מוסדות הציבור העירוניים בעיר, ובעיקרם מוסדות החינוך – בתי ספר וגני ילדים, בשנה החולפת הותקנו מעליות בשלושה בתי ספר, כאשר במהלך שנת הלימודים תשפ"ב יימשכו העבודות במטרה להנגיש את כלל מוסדות החינוך עבור התלמידים בעיר.

את נושא הנגישות העירוני מוביל גרשון לוקיי, רכז הנגישות, אשר מטפל בכל היבטי הנגישות בהם עוסקת העירייה, ובכללם: הנגשת מבני הציבור בעיר, הנגשת מוסדות חינוך והתאמתם לצרכי תלמידים בעלי מוגבלויות, הנגשת המרחב הציבורי ומתקנים שאינם בניינים, הנגשת התחבורה הציבורית, הטמעת נהלים למתן שירות נגיש, הדרכת עובדים ופרסום התאמות הנגישות בעיר.

על הנגשת מוסדות החינוך אחראית מיטל אביגדור, רכזת הנגישות העירונית במוסדות חינוך, אשר מקבלת את הבקשות הפרטניות של ההורים ומטפלת בהם מול משרד החינוך ומנהלי בתי הספר.

כאמור, השנה הותקנו מעליות בשלושה בתי ספר בעיר, בהם: בית הספר אלמוג, בית הספר ממלכתי ג' ותיכון אורט תעופה וחלל, כאשר בבית ספר ממלכתי ג' הותקנו שני מעלונים בחצרות בית הספר. את המעליות ביצעה חברת "משיק בע"מ", אשר זכתה במכרז, כאשר איש הקשר לעניין מול החברה מטעם העירייה הוא יוסי נסירי מאגף שפ"ע.

שרון אלמליח מנהלת ממלכתי ג עם המעלית החדשה

בנוסף, בתי הספר צמח השדה הממלכתי וחטיבת הביניים אורט תעופה וחלל נמצאים גם הם בתהליך הנגשה, ובישיבה התיכונית יחלו עבודות הנגשה כבר בחודש הבא.

כמו כן, בשנה החולפת הונגשו תשע כיתות אקוסטיות בבתי ספר לתלמידים כבדי שמיעה, ובסך הכל יש 41 כיתות אקוסטיות ב-16 בתי ספר בעיר.

גם בגני הילדים מתבצעות עבודות הנגשה, כאשר בגנים הונגש גן לילד כבד ראייה ויש עשרה גני ילדים שהוכשרו כגנים אקוסטיים.

מעלון בחצר ממלכתי ג

המצב כיום הוא שכל מוסדות החינוך בעיר הונגשו הנגשה בסיסית ויש בהם: דרך נגישה, שירותים נגישים ופיר למעלית, כאשר ברוב בתי הספר כבר יש מעליות: תומר רחל, נופי הסלע, אלמוג, חט"ב דקל וילנאי אורט (מעלית ומעלון), אולפנת צביה, אמי"ת בנים (מעלית ומעלון), ממלכתי ג', אורט תעופה וחלל, וכאמור, בבתי הספר הישיבה התיכונית, צמח השדה הממלכתי וחטיבת הביניים אורט תעופה וחלל יותקנו מעליות בזמן הקרוב.

בעירייה פועלים גם להנגשת גני משחקים בעיר, כאשר שני גני משחקים כבר הונגשו והותקנו בהם מתקנים מיוחדים לבעלי מוגבלויות: גן המשחקים בכיכר יהלום, גן המשחקים ברח' השרך, זאת מעבר להנגשה כללית בגישה לגני השעשועים האחרים בעיר.

בנוסף, ב-16 בתי ספר רבים בעיר הוכשרו 41 כיתות אקוסטיות שנועדו לתלמידים כבדי שמיעה.

בעירייה מסכמים ואומרים כי "פעילויות ההנגשה נמשכות, והורים שילדיהם זקוקים להנגשה פרטנית מוזמנים לפנות ולמלא טפסים באתר האינטרנט של העירייה".