יום הסרטן הבינלאומי

האגודה למלחמה בסרטן תקיים בשבוע הבא פעילות לתלמידי חטיבות הביניים והתיכוניים בנושא העלאת מודעות לאורח חיים בריא ומניעת סרטן

יום הסרטן הבינלאומי, אשר צוין בעולם בשבוע שעבר, הוקדש השנה למניעת המחלה. לצורך כך תקיים האגודה למלחמה בסרטן, במהלך החודש הקרוב, פעילות ארצית לתלמידי חטיבות הביניים והתיכוניים, בשיתוף פעולה עם אשכולות הפיס, זאת על מנת להעלות מודעות ולעודד את בני הנוער לאמץ אורח חיים בריא המפחית את הסיכון לחלות בסרטן ולהימנע מגורמי סיכון.

במסגרת הפעילות, שהשנה תתקיים באופן מקוון (זום), בערים שונות בארץ לומדים אלפי תלמידים ומורים על '12 הכללים לחיים בריאים' (המבוססים על הקוד האירופי) ועל כללי התנהגות שעשויים להפחית את התחלואה והתמותה מסרטן.

עבור הפרויקט הפיקה האגודה שני סרטי הסברה. האחד, בהשתתפותם של פרופ' איתן פרידמן, דר' ברק רוטבלט,  פרופ' חוסאם חייאק, דר' רביד שטראוסמן, פרופ' משה אלקבץ, דר' יעקוב חנא, פרופ' רונית סצי פאיינרו, פרופ' כרמית לוי ודר' עידן כהן, שהצטלמו לטובת סרט המסביר בשפה פשוטה מה היא מחלת הסרטן, מה הטיפולים השונים בה ומה ניתן לעשות כדי לצמצם את הסיכוי לחלות. השני, סרט קצר נוסף שבו הספורטאים גיל מרנץ, אורי ששון, ספיר מאיר פישנזון, לינוי אשרם, יעל ארד, עידו קוז'יקרו ואעיד חבשי, מספרים על כללי ההתנהגות שאימצו כדי לשמור על אורח חיים בריא.

בחלקה השני של הפעילות נחלקים התלמידים ל'שולחנות עגולים' וירטואליים ומבצעים פעילות שמטרתה להגביר את המעורבות החברתית ולהרחיב את מעגלי ההשפעה על ידי השימוש ברשתות חברתיות הפונות לבני נוער. מטרת הפעילות היא שכל קבוצה תצא עם תוצר משמעותי שיעלה ברשתות החברתיות ויגרום לשינוי התנהגותי בקרב בני נוער.

הפעילות בבתי הספר בעיר תתקיים בשבוע הבא.

אורי ששון מצטלם לסרט

משה בר חיים, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן: "האגודה למלחמה בסרטן פועלת להעלות את המודעות לחשיבות קיום אורח חיים בריא בקרב הצעירים, ואנו ממשיכים עם הפעילות גם בתקופות של סגר. למרות שאיננו יכולים לעמוד כיום פיזית מול התלמידים, בחרנו לא לוותר על הבריאות של הדור הזה, ונערכנו לפעילות מקוונת. הפקנו תכנים שמדברים לבני הנוער בגובה העיניים, ויזמנו פעילות שרותמת אותם לטובת מאמץ ההסברה. תפקידנו להגיע לכמה שיותר צעירים, בתקווה שהם יבחרו לאמץ אורח חיים בריא".

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "ביום הסרטן הבינלאומי נזכיר ונלמד את בני הנוער שלנו שהם יכולים לאמץ אורח חיים בריא לחיים בריאים יותר. חשוב שהתלמידים יידעו שביצוע הבדיקות המומלצות לגילוי מוקדם הוכחו כיעילות, וחשוב שתהיה להם מודעות לנושא. מאחל לכולם רק בריאות".