מתפללים על פי התו הירוק

העירייה הקצתה סדרן לכל בית כנסת בערב קריאת המגילה ונערכה לסייע לבתי הכנסת לקבל תו ירוק

על פי הנחיות הממשלה ובהתאם למתווה שנקבע לפתיחת בתי הכנסת, פתיחת בתי הכנסת תתאפשר עם 10 מתפללים במבנה סגור, 20 מתפללים בשטח פתוח או עם התו הירוק.

בתי כנסת שיפעלו על פי התו הירוק יוכלו לקיים תפילות כאשר אל בית הכנסת יוכלו להיכנס רק בעלי תעודת מתחסנים או מחלימים. סך כל המתפללים שייכנסו לבית הכנסת לא יעלה על 50% מהתפוסה – ולא יותר מ-300 מתפללים. בנוסף, יש לשמור על כסא אחד ריק בין אדם לאדם (במושבים קבועים וללא תוספת כסאות), לא תתאפשר הכנסת אוכל ושתייה מכל סוג שהוא לבית הכנסת וכן לא יתקיימו קידושים, סעודות או שיעורים בבית הכנסת. יודגש כי ילדים ונוער מתחת לגיל 16 שאינם מחלימים לא יוכלו להיכנס לתוך בית הכנסת ויורשו להתפלל בשטח הפתוח בלבד.

על מנת לקבל את התו הירוק לבית הכנסת, הגבאים מתבקשים להירשם מראש בקישור:

פרטים נוספים באגף המוניציפאלי ברח' הצורן 1, בין השעות: 9:00-15:00. פרטים נוספים בטלפון: 02-5421385 או  050-8296097.

גבאי בית כנסת שקיבל תו ירוק נדרש לתלות בכניסה לבית הכנסת שלט: "בית כנסת הפועל בהתאם לתו הירוק", צילום אישור העירייה על הגשת הבקשה ופרטי ממונה הקורונה שאחראי על בדיקת אישורי התו הירוק של המתפללים.

בכל אחת מהאפשרויות חלה חובה מוחלטת למנות גבאי ממונה קורונה ולשמור על הנחיות משרד הבריאות במלואן – עטיית מסכה (על הפה ועל האף), איסור התקהלות ושמירת מרחק.

לקראת חג הפורים הבא עלינו לטובה ועל מנת לשמור על בריאות הגבאים ובריאות המתפללים, העירייה תעמיד לרשותם סדרן שיוצב בכל אחד מבתי הכנסת ביום חמישי הקרוב, זמן קריאת המגילה, בין השעות: 16:00-20:00.

כמו כן, האכיפה בבתי הכנסת תתוגבר באופן משמעותי בסוף השבוע הקרוב (חג פורים).

רב העיר, הרב מרדכי נגארי שליט"א, יצא בקריאה לציבור המתפללים לשמור על הכללים ולהכניס לתוך בתי הכנסת רק מחוסנים או מחלימים.

במכתב ששיגר הרב נגארי שליט"א כתב: "אנא שימרו על אחרים שלא להזיק להם, ושימרו על כללי הבטיחות המינימאליים של שמירה על מרחק, מקומות מאווררים ללא התקהלויות ומסיבות וכמובן עם מסיכות, לא לשתות אחד מכוסו של השני 'לחיים', ולא לרקוד ביחד דבוקים - ומחובקים. אפשר לשמוח בלב, לשמח לב עניים ואומללים, לאהוב ולהתאחד שנזכה - לניסים ונפלאות כבימי מרדכי ואסתר בע"ה".

ראש העיר, בני כשריאל, קורא לגבאים לשמור על ההנחיות ועל בריאות המתפללים ואומר כי "אנו נסייע ככל שנידרש כדי ששמחת החג לא תיפגע וכדי שכולנו נוכל לצאת ידי חובת קריאת המגילה ותפילות פורים כהלכתן. בואו נשמור על מעלה אדומים בריאה ובטוחה. חג פורים שמח".

מודעה - מתווה תפילות בפורים