אומרים תודה לעו"ס

מעלה אדומים אומרת תודה לעובדות והעובדים הסוציאליים

אגף הרווחה והשירותים החברתיים בעירייה ציין השבוע את "יום העובד הסוציאלי הבינלאומי", בהתכנסות של עובדי אגף הרווחה והשירותים החברתיים. האירוע התקיים בשטח פתוח, על רחבת הדשא בקאנטרי קלאב, בהשתתפות: ראש העיר, בני כשריאל, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מנהלת אגף מערכות מידע, איריס אלפסי, מנהל אגף הרווחה והשירותים החברתיים, רועי שוולב, חבר מועצת העיר, אייל פישלר, המחזיק בתיק הרווחה והשירותים החברתיים, וצוות אגף הרווחה והשירותים החברתיים.

יום העובד הסוציאלי הבינלאומי מעניק דגש לעבודתם המאתגרת של העובדים הסוציאליים, ומבקש להודות להם ולהוקיר את עבודתם הנפלאה. מערך שירותי הרווחה והשירותים החברתיים בעירייה נרחב ביותר, וכולל מגוון של שירותים ומענים לאוכלוסיות העיר - מגיל לידה ועד גיל זקנה. העובדים הסוציאליים מסייעים ומטפלים באוכלוסיות רווחה במגוון נושאים: ייעוץ ומיצוי זכויות, שיקום נכויות, אזרחים ותיקים, נוער וצעירים בסיכון, טיפול במשפחה - זוגות והורים וילדים, סדרי דין, קהילה, פיתוח מסוגלות הורים ועוד.

מנהל אגף הרווחה והשירותים החברתיים, רועי שוולב, אמר כי "צוות העובדות והעובדים הסוציאליים הוכיח לאורך כל השנה האחרונה מהי נחישות, התמדה ואהבת אדם. למרות הקשיים, חוסר הוודאות ולעיתים גם הסיכונים, הם היו בכל זמן ובכל מקום בו הם נדרשו. הושיטו יד, סייעו ותמכו לאורך כל הדרך ותמיד עם חיוך ועל כך מגיעה להם ולבני משפחותיהם תודה ענקית. אנחנו הכלים של עצמנו, התברכנו בצוות אנושי, ואני גאה להיות חלק מכם".

ראש העיר, בני כשריאל, בירך את העובדים הסוציאליים של מעלה אדומים ואמר כי "תקופת הקורונה הציבה את העובדים הסוציאליים בקידמת מערך השירותים החברתיים העירוניים. הם היוו מקור של תמיכה ומשענת לאוכלוסיית העיר, סייעו בכל דרך אפשרית וסחפו אחריהם מתנדבים רבים. העובדים הסוציאליים פועלים ברגישות ובמסירות, והם ראויים לכל הוקרה על הערכים של כבוד האדם, מימוש יכולותיו ושיפור חוסנו האישי והמשפחתי של כל תושב ותושבת, שלמענם הם פועלים. אנחנו מודל לעיר שיודעת לטפל בקהילה שלה. יש לנו לכידות קהילתית שבגינה אנחנו לא צריכים תמיכה מבחוץ, וזאת חירות ועצמאות".