ערב של כוכבים

ערב מיוחד במינו התקיים במצפה הכוכבים של אורט תעופה וחלל, התושבים מוזמנים לשלל פעילויות מהנות וחווייתיות

בראשית השבוע  התקיים במצפה הכוכבים שבתיכון אורט תעופה וחלל בזום "ערב של כוכבים", בו השתתפו כחמישים משפחות.

תלמידי חטיבת הביניים "אורט תעופה וחלל" הראו בקיאות רבה בפעילויות שהעבירו, אותה רכשו במסגרת השתתפותם בתחרות ע"ש אילן רמון.

בתום הפעילויות זכו המשתתפים בפרס, כאשר בפרס הראשון זכה מיכי דנינו – ברקים מעל הכנרת, בפרס השני זכה טל מסטודיאן – ירח אדום, ובפרס השלישי זכה דוד לב – קשת בענן.

תלמידים בונים לוויין

תלמידי תיכון משלושה בתי ספר בעיר: דקל וילנאי, אמי"ת איתן ואורט תעופה וחלל, הפתיעו עם TADM7 ובנו ננו-לוויין שישוגר לחלל.

את היוזמה לבניית חלל הוביל ראש העיר, בני כשריאל, שפעל יחד עם הגורמים הרלוונטיים כדי להכניס את העיר לתוכנית "תלמידים בונים לוויין", שנערכת על ידי סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע בשיתוף מרכז המדעים של הרצליה.

מעלה אדומים היא אחת משמונה רשויות ברחבי הארץ שמשתתפות בתוכנית, במסגרתה התלמידים חווים שלוש שנים יוצאות דופן ומעצימות אשר בסופן התלמידים מוכנים להתמודד מקצועית עם אתגרי העתיד.

התלמידים למדו תכנים מתקדמים, תכננו, בנו לוויין ותכנתו אותו, תוך שהם עומדים בהצלחה מול מהנדסים ואנשי מקצוע שבודקים את עבודתם ומתפעלים מתוצרתם.

צוות התוכנית והתלמידים נפגשו עם מי שהיה ראש נאס"א, עם אסטרונאוטים ועם קבוצות תלמידים מרחבי הארץ שהשתתפו גם הם בפרויקט, עקבו אחר הבנייה והשיגור של חללית "בראשית", למדו והתנסו בנושאים שונים הקשורים לחלל ולוויינים, התנסו בקליטת תקשורת לוויינים והשתתפו באירועי חלל מגוונים.

התלמידים בנו בהנחיית צוות התוכנית את הננו-לוויין שלהם ב"חדר נקי" שהוקם באשכול הפיס בעיר, בו אין אבק או חשמל סטטי, והלחות והטמפרטורה נשמרים בו במדויק, כאשר הנכנסים אליו לובשים ביגוד מתאים – חלוק, כובע וכפפות לידיים ולנעליים.

על גבי הלוויין הותקנו מחזירי אור לטובת מחקר מדעי של אוניברסיטת תל אביב.

בין הסגרים נסעו אנשי הצוות והתלמידים עם הלוויין לאוניברסיטת תל אביב, שם עמד הלוויין בהצלחה בבדיקות הרעדה ובבדיקות עומסים ולחצים. הלוויין הועבר למתקן השיגור על גבי טיל בכף קנוורל ארה"ב, והוא ישוגר בתחילת חודש יוני הקרוב.

מורעלי חלל

מצפה הכוכבים אירח במהלך השנה שלל פעילויות מגוונות לתלמידי העיר בגילאים השונים, בהם גם קורס למדריכים צעירים, תלמידי תיכון אורט תעופה וחלל, שמתנדבים לסייע בהפעלת המצפה. המחזור הראשון הסתיים, ובקרוב ייצא לדרך מחזור נוסף של קורס מדריכים צעירים.

צוות המצפה ממתין בהתרגשות לקבל את תושבי העיר לפעילויות במסגרות משפחתיות, חגיגות ימי הולדת, חוגים כמו חוג לחובבי רדיו ותקשורת לוויינים שמתוכנן להיפתח בקרוב ועוד.

צוות המצפה, מורעלי החלל, מציעים חוויה של פלנטריום מתנפח שנכנסים לתוכו וחווים שמיים זרועי כוכבים, כיפת כסף נפתחת שמאפשרת לראות כוכבים דרך טלסקופ גדול ומקצועי, צפייה בכוכבים באמצעות טלסקופ נייד, טלסקופ להתבוננות בשמש ומרפסת גבוהה שבה ניתן ליהנות מהיופי הזה.

פרס ראשון מיכי דנינו ברקים מול הכנרת