היתרי בניה לפרויקט בכיכר קדם

הקבלנים הבונים במתחם כיכר קדם קיבלו היתרי בנייה, 50% מהדירות יימכרו במחיר למשתכן

לאחר תלונות של זוגות צעירים כי פרויקט הבנייה במחיר למשתכן בכיכר קדם אינו מתקדם, פנינו לעיריית מעלה אדומים על מנת לנסות ולבדוק היכן עומדים היתרי הבנייה שיביאו בסופו של דבר ל- 459 משפחות חדשות לעיר.

מהבדיקה חזרנו עם בשורה משמחת לזוכי מחיר למשתכן בכיכר קדם, כאשר שלושת הקבלנים הבונים במקום קיבלו היתר מלא. במכרז לבניית הדירות בכיכר קדם זכו שלושה קבלנים: עמוס הדר זכה ב-290 דירות, שלמה כהן ב-84 דירות וקרסנטי אדם ב-85 דירות. כל קבלן יבנה 50% מהדירות במחיר למשתכן ו-50% בשוק החופשי. קבלן הפיתוח של המתחם הוא ח. בראשי. סך כל הדירות במתחם כיכר קדם הוא 459, כולן ייבנו על פי תקן של בנייה ירוקה ואיגוד ערים.

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, מחזיק תיק הצעירים, קיים דיון לקידום היתרי הבנייה עבור הקבלנים, ולאחר שווידא שהדברים מתקדמים לפי קצב ההתקדמות המתוכנן של המתכננים, חתם על כל היתרי הבנייה באופן מלא.

הקבלנים שלמה כהן ואדם קרסנטי קיבלו היתר מלא וכבר אפשרו לזוכים במחיר למשתכן לבחור את הדירות, ואילו הקבלן עמוס הדר קיבל היתר לעבודות עפר ויסודות ובקרוב מאוד יקרא גם הוא לזוכים כדי לבחור את הדירות. שאר הדירות יימכרו על ידי הקבלנים במכירה חופשית על פי לוחות הזמנים שלהם.

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, אמר כי "אני שמח לבשר שחתמתי על כל ההיתרים הנדרשים. מחיר למשתכן מהווה בשורה של ממש עבור תושבי העיר הצעירים בזכות מחירי דירות הזולים שהוא מאפשר. אנחנו נוסיף לפעול באמצעות מרכז הצעירים כדי לסייע לתושבים עד לכניסתם לביתם החדש".

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "נמשיך לפעול ולעשות כל שניתן על מנת לאפשר לדור הממשיך לגור כאן לצדנו, כי מעלה אדומים היא הבית שלהם".