הקיץ הגדול במדינה

קיץ 2021 במעלה אדומים יהיה תוסס, אטרקטיבי וצבעוני במיוחד

קיץ 2021 נפתח עם הרבה ציפייה והתרגשות של כל ראשי הגופים המארגנים: עירייה, מתנ"ס והיכל התרבות. גם השנה ניכרים החיבורים בין האגפים השונים, עם מגוון של יוזמות משותפות ואירועים שכבר הפכו למסורת, לצד אירועים חדשים וייחודיים.

הקיץ הגדול במדינה

באגף הנוער נערכים מספר חודשים לקיץ הגדול במדינה, וחוברת אירועי קיץ לנוער חולקה לבני הנוער עם התעודות תחת הכותרת: "הקיץ הגדול במדינה". בני הנוער היו שותפים מלאים בהכנת התכנים, מתוך רצון להיות מחוברים לצרכים שיעלו מהשטח.

נצ'י-נצ' פותח את הקיץ

את הקיץ יפתח רביד פלוטניק (נצ'י-נצ') במופע בהיכל התרבות, בעלות סמלית ועם כל הלהיטים והשירים שבני ובנות הנוער אוהבים. הכרטיסים כבר כמעט אזלו, והביקוש למופע גדול מאוד.

עדן חסון יסגור את הקיץ

במופע סגירת הקיץ יופיע עדן חסון בפארק הנוער, בחינם. המופע יהיה כמה ימים לפני תחילת שנת הלימודים, בסוף אוגוסט, וכמדי שנה, יהיה חלק מהפנינג ענק של סוף הקיץ, עם יריד חוגים, פעילויות, מופעים של אמנים מקומיים ועוד.

שבוע הילדים והנוער

גולת הכותרת של אירועי הקיץ היא שבוע הילדים והנוער, כאשר יוקם בעיר מתחם ענק של מתנפחים, מגלשות מים, דוכנים וסרטים. את השבוע תפתח את שבוע הילדים והנוער פעילות של אגף הספורט, עם חוויה אתגרית יוצאת מגדר הרגיל -  שורה של מתקני נינג'ה שיוקמו בפארק הנוער עם הלהיט שכבש את ישראל והעולם כולו "נינג'ה ישראל".

קיץ מהנה, משמעותי ובטוח

איתמר סלוק, מנהל אגף הנוער, אומר כי "בבניית הקיץ היה חשוב לנו לתת הרבה אירועים שהם נטו פאן, כמו: מסיבות, אטרקציות, הופעות, טיולים וטורנירים, לצד פעילויות שייצקו תוכן משמעותי כמו: התנדבויות, קורסים וסדנאות. חשוב לנו שבני הנוער ידעו שיש אוזן קשבת לכל הצרכים שלהם, ואנחנו נשמח לראות כמה שיותר מהם בפעילויות שלנו. כמו כן, אנחנו זמינים להורים לשאלות, הערות או מצוקות שעולות לאורך הקיץ וכולנו יחד נפעל לטובת קיץ מהנה, משמעותי ובטוח".

למעלה מ-50 אירועי ספורט

גם באגף הספורט הכינו תכנית גדושה, עם טורנירים ואליפויות בכל הענפים למקצוענים ולמתחילים. מדובר בשורה ארוכה של אירועים, בהם: כדורגל, כדורסל, טניס, טניס שולחן, סדנאות תזונה, יוגה, זומבה, הרקדות, סטריטבול, יצאנו לשכונות ועוד.

אבירם טרוזמן, רכז אגף הספורט, אומר כי: "הפקנו השנה למעלה מ-50 אירועי ספורט. אנחנו מכינים לכם מגוון הפתעות שלא חוויתם עד היום בשיתוף פעולה עם כלל האגפים בעיר, כדאי להישאר מעודכנים".

יצאנו לשכונות

פרויקט יצאנו לשכונות הוותיק של אגף תרבות וקהילה, יסתובב במהלך חודשים יוני יולי בשכונות העיר, עם 13 אירועים שונים הכוללים הצגות, מתנפחים, יצירה והפעלות לילדים. חודש יוני היה בסימן חודש הקריאה, והאירועים התקיימו בשיתוף הספרייה העירונית. בחודש יולי האירועים מקבלים אופי ספורטיבי וייערכו בשיתוף אגף הספורט.

הפקות מיוחדות בפתח

אפרת מזרחי, מנהלת אגף תרבות וקהילה במתנ"ס, מספרת: "פתחנו את עונת הקיץ עם פרויקט הדגל של המתנ"ס 'יצאנו לשכונות', ומרגש לראות את התושבים והקהילה של מעלה אדומים חוזרים לצרוך תרבות ולהגיע בהמוניהם לשלל הפעילויות שלנו, מה שנותן המון כוח להמשיך ולעשות. זכיתי לעבוד עם שותפים נהדרים, ואנחנו מתכננים גם הפקות מיוחדות חדשות: שישי שוקו - זמן איכות להורה וילד עם ארוחת בוקר והצגה בלובי היכל התרבות, פסטיבל הכנה לכיתה א' בשיתוף היכל התרבות ואגף החינוך, ספורט זוגי - פעילות זוגית בשיתוף מרכז צעירים ופסטיבל סיום הקיץ לכל המשפחה ועוד".

מופעים והצגות בהיכל

בהיכל התרבות הכינו ליין עמוס וגדוש עם הרבה מופעים לכל המשפחה. רחל הר זהב, מנכ"לית היכל התרבות, מספרת כי "בהיכל התרבות ההתרגשות היא כפולה. לא מדובר בקיץ רגיל. בקיץ שעבר היכל התרבות לא יכול היה לעבוד, והשנה זה עבורנו ממש לחזור לחיים. בחודשים המעטים שהספקנו לפתוח מאז הסרת המגבלות, פגשנו את הרצון העז של הקהל לחזור ולצרוך תרבות. בסוף הקיץ אנחנו גם נפתח עונת מנויים חדשה שהולכת להיות מטורפת".

יזמות, חדשנות וטכנולוגיה

גם ב-MAKE - האקדמיה לסייבר וחדשנות, יתקיימו תכנים מיוחדים לקיץ, עם שלל סדנאות טכנולוגיות: מעבדה פתוחה לתוצרים אישיים, הכנת משחקים בטכנולוגיות לייזר ותלת מימד להורים וילדים וקורסים שונים לנוער. במהלך יולי יתקיימו ימים פתוחים לקראת פתיחת האקדמיה ללימודי סייבר.

דניאל צארום, מנהלת MAKE, מוסיפה: "מרגש מאוד לראות ששלושת המרכזים שלנו פועלים בסינרגיה בעיר, שכמה יותר תושבים משתמשים בשירותים של MAKE ומקבלים מענה טכנולוגי חדשני. יש בעיר שלנו את הפלטפורמות המתקדמות האלה כמו שאין באף מקום אחר. אני מזמינה אתכם להגיע לכל אחד משלושת המרכזים, כל אחד יכול למצוא מה שמעניין אותו- סייבר, יזמות וחדשנות או קורסים טכנולוגיים".

שומרים על בני הנוער

יחד עם כל שלל הפעילויות והאירועים, דואגים גם לשמור על הביטחון האישי של בני ובנות הנוער בפארקים. במהלך הקיץ יצאו לסיורי לילה בשטח עובדים ומתנדבים בסיירת הורים ובציפורי לילה, שיפגשו את הילדים ובני הנוער וישמשו להם כאוזן קשבת, ייצרו איתם שיח משמעותי ויתנו מענה לצרכים העולים מן השטח, תוך שמירת הביטחון של הילדים ובני הנוער. בנוסף, בלילות ראשון וחמישי יוקם בפארק הנוער אוהל של ציפורי לילה המשמש מרחב בטוח לפעילות ולשיח עם מדריכי הנוער.

תתנדבו לסיירת הורים

תחיה גץ קוז'ינסקי, מנהלת הרשות לביטחון קהילתי, מוסיפה: "חשוב לנו שהקיץ יעבור בבטחה, ללא ונדליזם, אלימות והתנהגויות סיכוניות ומסכנות. לכן נשמח שהורים נוספים יצטרפו אלינו לסיירת הורים. אנו מזמינים את ההורים לייצר שיח עם ילדיהם לפני היציאה לפעילויות הקיץ ולדבר איתם על שמירה על עצמם וחבריהם. בנוסף תתקיים הרצאה להורים עם דר' אייל דורון וסדנאות על הורות יצירתית וחדשנית במאה ה-21".

יש למה לצפות

רונן אקנין, מנהל האגף המוניציפאלי ומפיק האירועים העירוניים, מסכם ואומר כי "מחכות לנו הרבה הפתעות הקיץ, עם אמנים מהשורה הראשונה, לצד פסטיבלים ופעילויות אקסטרימיות, יש בהחלט למה לצפות".

יפרח: "תוכן ערכי לצד הנאה ובילוי"

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, מחזיק תיק הצעירים, אומר כי "תכנית קיץ השנה ייחודית למעלה אדומים בכך שהיא משלבת פעילויות של התנדבות ותרומה לקהילה לצד בילוי, מופעים ואטרקציות. החשיבה שלנו היא גם מעורבות חברתית, גם תרומה לקהילה, גם פנאי ותוכן ערכי. התכנית נותנת מענה לכל תקופת הקיץ, כך שכמעט מדי ערב יהיה לבני הנוער היכן לבלות, והכל במחירים מסובסדים מאוד או אפילו ללא עלות כלל".

כשריאל: "השקענו משאבים רבים"

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "אחרי שנה קשה ומאגרת חזרנו לחיים. השקענו משאבים רבים, והקיץ יהיה תוסס, אטרקטיבי ומהנה כמו שעוד לא היה פה בעיר בשנתיים האחרונות".