מצדיעים למתגייסים

כנס המתגייסים העירוני התקיים בהיכל התרבות, עם כל השמיניסטים של העיר, רגע לפני יציאתם לצה"ל או לשירות הלאומי

כמיטב המסורת הנהוגה בעיר שנים רבות ונערכת מדי קיץ לקראת ראשית הגיוסים לצה"ל, התקיים ביום רביעי בשבוע שעבר טקס ברכת הדרך לחיילים המתגייסים לצה"ל.

מאות בני נוער השתתפו בטקס המתגייסים ונהנו מתכנית אמנותית עשירה ומהנה. כנס המתגייסים התקיים בהיכל התרבות, בשיתוף האגודה יחד למען החייל, בראשות לימור שמואל, מרכז ההכנה לצה''ל ומרכז צעירים.

בכנס השתתפו תלמידי שכבת י"ב, שסיימו את הלימודים ועתידים להתגייס לצה''ל או לשירות הלאומי.

המתגייסים המיועדים קיבלו שי לקראת הגיוס: תיק 60+30 ליטר איכותי, מטען נייד אישי, גרביים, חם-צוואר, סל כביסה ועוד הרבה הפתעות.

בני הנוער נהנו מהופעה מצחיקה של הסטנדאפיסט אסף יצחקי.

כנס המתגייסים מביא איתו הכרה כי המעבר בין כיתות י"ב לגיוס מגיע ביחד עם העברת המטה שבין מרכז ההכנה לצה''ל של מעלה אדומים, אשר מתעסק בהכוונה של תלמידי כיתות י"א-י"ב לצה''ל, בדגש על שירות משמעותי למרכז הצעירים, אשר מתכלל בתוכו את ההכוונה לחיילים משוחררים ומתן מענה לבגירים מגיל 18 ואילך.

הכנס אורגן בשיתוף פעולה על ידי העירייה, מרכז צעירים, המתנ"ס, אגף הנוער העירוני והאגודה יחד למען החייל, והוא התקיים במעמד ראש העיר, בני כשריאל, סגנו, בוריס גרוסמן, חבר מועצת העיר, ג'קי עזרא, רב העיר, הרב מרדכי נגארי שליט"א, יו"ר האגודה יחד למען החייל, לימור שמואל, חברות האגודה למען החייל, מנהל המתנ"ס, אורי מסיל, מנהל אגף הנוער, איתמר סלוק, נציג צה"ל, מנהל מרכז הכנה לצה"ל, יניב עזרא, מנהל מרכז צעירים, שי שבו, המתגייסים והוריהם.

מעלה אדומים מובילה ונמצאת בעשירייה הראשונה של אחוזי הגיוס בארץ, עם מעל 95% גיוס בבתי הספר בעיר, מעל 90% גיוס בנות בבתי הספר הממלכתיים, 85% גיוס משמעותי בקרב הבנים והבנות. אין ספק שמערך ההכנה לצה''ל בעיר פועל רבות לקידום נתוני גיוס ואכן מביא להכנה משמעותית ופרקטית לגיוס.

האגודה יחד למען החייל תקיים מועד חלוקה נוסף למתגייסים שנבצר מהם להגיע לכנס. החלוקה תתקיים ביום שני, 5.7, ביון השעות: 17:00-19:00 בחטיבת הביניים "דקל וילנאי אורט".

ראש העיר, בני כשריאל, בירך את המתגייסים ואמר כי "זו גאווה גדולה לראות כי בני הנוער שלנו, בנים ובנות כאחד, נמצאים בצמרת נתוני הגיוס לצה"ל, בשירות ביחידות קרביות וביציאה לקצונה".

כשריאל קרא לבני הנוער לא להסס ללכת למסלול קצונה ואמר כי הוא מצדיע לנוער המצוין שלנו, "יש לנו בני נוער איכותיים".