נלחמים בקורונה

ראש העיר, בני כשריאל, כינס את פורום הקורונה ופתח מתחם בדיקות בבית ספר אלמוג בעקבות העלייה בתחלואה ברחבי הארץ

ראש העיר, בני כשריאל, כינס בראשית השבוע את פורום הקורונה העירוני, לדיון מקצועי והערכת מצב נוכח גלי ההתפרצות ברחבי הארץ ולאור הימצאותם של שמונה מאומתים במעלה אדומים (נכון לסגירת הגיליון).

בדיון השתתפו כל הגורמים העירוניים המקצועיים, בהם: שמוליק חנוך, מנכ"ל העירייה, נועם הרוש, מנהל אגף הביטחון, רונן אקנין, מנהל האגף המוניציפאלי, הראל הורוביץ, מנהל אגף החינוך, רועי שוולב, מנהל אגף הרווחה, מוטי גלנטי, סגן מנהל אגף הביטחון, אורי מסיל, מנכ"ל המתנ"ס, ד"ר דרסלר, פרויקטור הקורונה, חזקי זיסמן, דובר העירייה, ושלומית ביטון , מנהלת אגף פניות הציבור.

כשריאל ביקש לחדד את ההנחיה החד משמעית לאי העסקת עובדים לא מחוסנים במסגרות החינוך בעיר, כולל מסגרות הקיץ, בכל התפקידים: מזכירות, מדריכים, מלווים, מאבטחים ועוד. לדבריו, הוא לא יאפשר סיכון ילדים והכנסתם לבידוד, ועל כן בכל מוסדות החינוך יועסקו אך ורק מחוסנים.

במהלך הדיון הועלו הצעות ודרכים לטיפול ומניעת התפרצות בעיר. בין היתר סוכם כי כל מוסדות החינוך הפועלים בקיץ יתוגברו בחומרי ניקיון וחיטוי, ימונה אחראי קורונה בכל מוסדות החינוך ותצא הנחייה למפעילי מסגרות הקיץ לאוורר את הכיתות ולהקפיד על עטיית המסכה.

התו הסגול יחזור לפעול בקאנטרי, תוך הגבלת כניסה למחוסנים בלבד לחדר הכושר.

בנוסף, יתוגברו מתחמי הבדיקות והחיסונים לילדים וכן תתוגבר האכיפה בגין אי עטיית מסכה בחללים סגורים ובגין הפרת בידוד.

ראש העיר, בני כשריאל, ביקש לפעול לאלתר לתגבור מערך החיסונים לבני 12-16 בקופות החולים, והוא שוחח באופן אישי עם מנהלי קופות החולים וביקש להוסיף מועדי בדיקות קורונה וחיסונים לילדים.

באופן חריג וייחודי, לאחר שניידות בדיקות קורונה אושרו רק באזורים בהם יש התפרצות, הצליח מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, לאשר הגעתה של ניידת בדיקות לעיר. הניידת הוצבה ביום שלישי האחרון בבית הספר "אלמוג", אליה הגיעו למעלה מ-400 אנשי צוות ותלמידים כדי להיבדק.

ראש העיר, בני כשריאל, קורא לציבור להישמע להנחיות ולהקפיד עליהן ואומר כי "מעלה אדומים ירוקה, ידענו לנצח את הקורונה בגל הקודם ואנו נדרשים גם הפעם למלוא האחריות בנושא. בואו יחד, בשילוב כוחות, נקפיד על ההנחיות, נעטה מסכה, ניבדק ונתחסן כדי לשמור על מעלה אדומים ירוקה וכדי לאפשר לילדינו ולהורינו לחיות בעיר בריאה".