חמישי - 28/7/21: מתחם החיסונים חוזר

מתחם החיסונים לבני נוער, מגילאי 12+, ייפתח ביום חמישי, 28/7/21, בין השעות: 15:00-20:00, במתנ"ס

אחרי שהמסכות ירדו וכבר חשבנו שהקורונה נטשה את ישראל, היא החליטה לחזור עם שלל וריאנטים. המסכות חוזרות, התו הירוק חזר לפעול, ואיתו גם ההגבלות.

לאחר מבצעי חיסונים מוצלחים שנערכו לתלמידי התיכון ובני הנוער, הגיע שעתם של הצעירים יותר, גילאי 12+, לקחת חלק במיגור הקורונה.

מחר (חמישי) באים להתחסן

מתחם חיסונוער נפתח שוב, בשיתוף פעולה של העירייה, המתנ"ס ומד"א, במטרה לעודד התחסנות בקרב האוכלוסייה הצעירה בגילאי 12 עד 16, בה מספר המתחסנים עדיין נמוך יחסית. במסגרת המיזם תיפתח עמדת חיסונים באולם התרבות במתנ"ס, בה ייהנו בני ובנות הנוער מאווירה טובה, מוזיקה ופרסים.

מתחם החיסונים ייפתח מחר (חמישי), 29/7/21, בין השעות: 15:00-20:00, באולם התרבות במתנ"ס. ניתן להגיע אליו ללא הפנייה, אך יש צורך בתעודת זהות וספח של אחד ההורים, וכן באישור הורים.

במתחם יינתן חיסון ראשון למי שלא התחסן כלל וכן חיסון שני לבני הנוער שהתחסנו לפני כשלושה שבועות במתחם הקודם שהוקם. בנוסף, מחלימים יוכלו להתחסן רק שלושה חודשים מיום מחלתם.

יש לציין כי החיסונים מיועדים לבני נוער בעלי תעודת זהות ישראלית בלבד, הנדרשים להצטייד באישור הורים ובתצלום תעודת הזהות והספח של אחד ההורים.

לאפשר שנת לימודים רציפה

לקראת שנת הלימודים הקרובה נערכים במשרדי החינוך והבריאות ובקבינט הקורונה למתווה פתיחת שנה. על פי המסתמן, לבתי הספר יוכלו להיכנס תלמידים מחוסנים בלבד, כאשר מי שלא מתחסן יצטרך ככל הנראה לבצע בדיקת קורונה על בסיס שבועי, עדיין לא ידוע במימון מי.

התו הירוק חוזר

כמו כן, חזרתו של התו הירוק מחייבת שוב בדיקת קורונה שלילית לפני כניסה למלונות ומוסדות ציבוריים שונים, ומי שיתחסן יהיה פטור מכך. גם היציאה לאטרקציות עבור בני הנוער שתוכננה לקיץ הזה מיועדת אך ורק לבעלי בדיקה שלילית או תעודת מתחסן.

כשריאל: "בואו להתחסן"

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "אנו פועלים במגוון דרכים שונות על מנת להפוך את מעלה אדומים לעיר מחוסנת. אחד מקהלי היעד הוא בני הנוער בעיר, ועלינו לפנות אליהם בדרכים ובשפה שרלוונטיים עבורם. אני קורא להורים לשלוח את הילדים להתחסן כדי לסייע לשמור על מעלה אדומים בריאה ונקייה מקורונה וכדי לאפשר להם ליהנות מאירועי הקיץ שבפתח ומשנת לימודים בריאה ורציפה".