מרחבי הלימוד לסטודנטים

לראשונה, מרחבי הלימוד לסטודנטים התקיימו במרכז הצעירים

זה כבר מזמן הפך למסורת עירונית, בכל תקופת בחינות העירייה מקצה לסטודנטים מקום שקט ונוח ללמוד בו. אחרי שנה וחצי של למידה מאתגרת, ולא אחת גם מתסכלת באמצעות הזום, חזרו הסטודנטים ללמידה פרונטלית בקמפוסים.

הרבה סטודנטים עדיין לומדים עכשיו מרחוק בגלל הקורונה, ועדיין לא חזרו לשגרת לימודים מלאה בכל מוסדות הלימוד. הלמידה מרחוק היא קשה להרבה סטודנטים, ומרחבי הלימוד באים לתת להם מענה.

לכל אורך תקופת הבחינות, מרכז הצעירים מעלה אדומים פתח את שעריו לסטודנטים בכל יום עד חצות. הסטודנטים שהגיעו ללמוד נהנו ממרחב יפהפה ומושקע, פינת קפה, אינטרנט אלחוטי, וכמיטב המסורת – פינוקים מושחתים בהפתעה.

שי שבו, מנהל מרכז הצעירים, ומעין מור, מחזיקת תיק האקדמיה, הפתיעו את הסטודנטים בערבים השונים בפיצות מהפיאנו ובגלידה מהגולדה.

שי שבו אומר כי "מרכז הצעירים הוקם כדי לתת מענה בכל תחומי החיים לחבר'ה הצעירים של העיר, בהם גם הסטודנטים שלנו. אני שמח לראות מדי ערב את הסטודנטים, מגיעים ללמוד, נהנים מאווירה שקטה ומכיבוד מפנק, רגע לפני המבחנים. אני מזמין את הצעירים להגיע למרכז הצעירים וליהנות משלל האירועים והפעילויות שאנו מציעים".

מעין מור אומרת כי "זו הזדמנות להודות לספריה העירונית, בניהולה של אתי ציון, שהייתה עד היום הבית של הסטודנטים בתקופת הבחינות ובכלל. לאורך השנים הספרייה אירחה את הסטודנטים במסגרת מרחבי הלימוד, והייתה קשובה ונכונה לסייע בכל מה שאפשר. הציפייה למרכז הצעירים הייתה גדולה, ועכשיו כשהוא נפתח הוא מהווה הבית לסטודנטים בעיר. זה דבר גדול ומרגש״.