חגיגה כורדית

ערב פולקלור של יהדות כורדיסטאן ייערך בהיכל התרבות בעיר

לא צריך להמתין עד לפסטיבל הקובה כדי ליהנות מערב ייחודי ומהנה שכולו בסימן הצדעה לפולקלור הכורדי. ערב פולקלור כורדי מסורתי ייערך, זו השנה השנייה במעלה אדומים, ביום רביעי הבא, ראשון בספטמבר, בהיכל התרבות.

הערב יתקיים במעמד ראש העיר, בני כשריאל, והוא יתקיים בהנחיית יעקב יעקב, חבר במועצה לתרבות ואמנות ויו"ר מדור ספרות במשרד התרבות.

הערב ייערך על ידי העירייה, בשיתוף הארגון הארצי של יהודי כורדיסטאן, וכאמור, הוא יתקיים בהיכל התרבות. התכנית האומנותית עשירה ומגוונת, ותכלול הופעה של הזמר הכורדי טורכי ג'מאל טורקאלו, במופע מלא בשירה כורדית טורכית שתהיה בסגנון של הזמר הגדול איברהים טטחיסס, וכן הופעות של מיטב זמרי ופייטני העדה: אהרון מנחם, ליאור עמדי ובצלאל דוד. ילוו אותם נגני הכלים המסורתיים, הזורנה והדולה, המאפיינים את המוזיקה הכורדית.

בנוסף, כראוי לשמו של הערב יוכלו באי האירוע ליהנות גם ממופעי ריקוד מסורתיים של להקת מתנ"ס גוננים בהרכב מלא, שנוהגת לרקוד לצלילי מוזיקה כורדית עם אומן הזורנה הנודע, צדיק זכריה.

האמון על הניהול המוסיקאלי הוא תומר עג'ם, כמו גם על הנגינה. על ניהול הבמה אחראי אפי זקן. את האירוע ינחה יעקב יעקב, והמופע יחל בשעה: 20:00 בדיוק ויתקיים בהיכל התרבות.

טרם תחילת האירוע ייהנה הקהל מקבלת פנים חמה, הרקדה וכיבוד של מאפה קאדה כורדי.

במעלה אדומים כבר שנתיים שבהן פעם בשבוע נאספים עשרות מתושבי העיר כדי לרקוד לצלילי הזורנה הכורדית על פי הוראותיה של המרקידה איריס מנחם. בין המפזזים נמצאים לא רק יוצאי העדה הכורדית, אלא ערב רב של עדות, בהן: אשכנזים, מרוקאים, חלבים ועוד.

בעירייה ובארגון הארצי של יהודי כורדיסטאן צופים שבאי האירוע ייהנו מערב מיוחד שיביא לידי ביטוי את השירים, הריקודים והמסורת של העדה המגוונת והמיוחדת, יהדות כורדיסטן.

מופע מלא של מיטב האמנים הכורדיים על הבמה