ערב פולקלור כורדי

ערב מיוחד במינו התקיים בהיכל התרבות בעיר - ערב פולקלור כורדי עם מיטב הזמרים והרקדנים ועם הדולה והזורנה

היה זה ערב מהפנט. הראשון לספטמבר, היכל התרבות היה גדוש ומלא מפה לפה. האנשים שבהיכל רותקו אל כסאותיהם במהלך כשלוש שעות תמימות, כשעל הבמה עולים ויורדים בזה אחר זה נגנים, זמרים ורקדנים הכובשים את המקום ואת לבם ועיניהם של הצופים. הערב אורגן בשיתוף פעולה של עיריית מעלה אדומים והארגון הארצי של יהודי כורדיסטן בישראל.

תכנית הערב העשירה והמגוונת כללה את הזמר הכורדי טורכי, ג'מאל טורקאלו, במופע מלא בשירה כורדית טורכית בסגנון של הזמר הגדול איברהים טטליסס, וכן הופעות של מיטב זמרי ופייטני העדה, אהרון מנחם, ליאור עמדי ובצלאל דוד. ליוו אותם נגני הכלים המסורתיים, הזורנה והדולה המאפיינים את המוזיקה הכורדית.

בנוסף, כראוי לשמו של הערב נהנו המשתתפים גם ממופעי ריקוד מסורתיים של להקות כמו להקת מתנ"ס גוננים בהרכב מלא, שנוהגת לרקוד לצלילי מוזיקה כורדית עם אומן הזורנה הנודע צדיק זכריה.

לו"ז הערב ואבן הראשה בתכנית היו המחולות הכורדיים שרקדה הלהקה הכורדי ממתנ"ס גוננים שאותה הוביל בקלילות ובחדוות מחוללים, יוסי זקן, שהוא גם מדריך הלהקה והרקדן הראשי שלה, שרקד כעלם חמודות למרות גילו המופלג.

הרקדנים, עשרים במספר, לבשו בגדים כורדיים, רקדו ופזזו לצלילי הדהולה והזורנה (כלי הנגינה הכורדיים המסורתיים) כשקהל המאות עומד על רגליו ורוקד עמם, מי ליד מקום מושבו ומי במעברים ובקדמת הבמה.

הערב נפתח בדברי ברכה של ראש העיר, בני כשריאל, שבירך על הרבגוניות התרבותית בחברה בישראל , תוך שהוא מבטא את התפעמותו מהמורשת העשירה והייחודית של העדה הכורדית בישראל .לכשריאל הוענק זר פרחים יפה כאות הוקרה ותודה.

את הערב הנחה יעקב יעקב, חבר במועצה לתרבות ואמנות ויו"ר מדור ספרות במשרד התרבות. המנחה החמיא לתושבי מעלה אדומים שגדשו את ההיכל ואשר "בנו לעצמם עיר יפה שצמחה מתוך המדבר" .

בהמשך דבריו הדגיש יעקב את מורשתה הגדולה של העדה הכורדית בתחומי המחול, הזמר והמוסיקה.

את דבריו חתם יעקב במילות תודה לכל מי שסייעו בארגון הערב, ובראש למנשה זקן האגדי, מנהל להקת המחול וחבר הנהלת הארגון, שגם הגה את הרעיון ועשה למימושו, לראש העיר, בני כשריאל, לסגן ומ"מ ראש העיר,  גיא יפרח, ולעוד רבים שתרמו את חלקם להצלחת הערב.

הקהל היה רב, ובין האורחים היה ראש המועצה המקומית מבשרת ציון, יורם שמעון. רבים מאד מבין הצופים אמרו בצאתם מן האולם: "היה זה ערב שלא יישכח לעולם, ואנו מבקשים עוד".