קיבלו מלגות

כ-200 סטודנטים קיבלו מלגות בטקס מרגש וחגיגי

תנו הרבה כבוד ל-200 סטודנטים שהתנדבו השנה וקיבלו מלגה. בטקס חגיגי ייחודי, ששותפים לו מרכז צעירים מעלית, המתנ"ס, בית מורשת, מכינת איתן ועמותת פר"ח של מפעל הפיס, קיבלו 200 סטודנטים שהתנדבו מלגות מוגדלות בסך 10,000 שקלים.

מעלה אדומים הינה אחת מהערים שמעניקה לסטודנטים מלגות מוגדלות בסך 10,000 שקלים, ואם זה לא מספיק, מספר המלגאים משנה לשנה הולך ועולה.

הדבר מתאפשר בזכות שיתוף פעולה פורה של מפעל הפיס, עמותת פר"ח, מתנ"ס מעלה אדומים, בית מורשת ומכינת איתן, בניצוחו של ראש העיר, בני כשריאל.

המלגות הוענקו לסטודנטים בערב חווייתי ומיוחד שהופק עבור המתנדבים עם סדנת אלכוהול מפנקת וחלוקת המלגות. בסך הכל חולקו כ-200 מלגות בשיתוף בית מורשת, מכינת אמ"ית, פר"ח והמתנ"ס, כאשר מפעל הפיס נתן מצ'ינג של 5000 שקלים לכל סטודנט.

הסטודנטים התנדבו במהלך השנה בשעות קהילה במרחבי לימוד, בקייטנות חנוכה ופסח, באיסוף ואריזה של ציוד ומוצרים לפליטים אוקראינים ועוד.

כמו כן הסטודנטים התנדבו ביום המעשים הטובים, ביום כייף לאימהות חד הוריות ויחידניות, בסיוע לתלמידים מתקשים במקצועות שונות אחה"צ, סיוע בסידור וחלוקת קמחא דפסחא בשלוש מוקדים שונים, בעמותת צחי, בעמותת שיר ובחט"ב עמל תעופה וחלל.

בנוסף, הסטודנטים העניקו סיוע בצעדות יום השואה ויום הזיכרון, בסיוע לתלמידים מבודדים בעיצומו של הגל הרביעי בשיעורים פרטים בזום וכן בסיוע לבית חם לצעירות בסיכון.

חברת מועצת העיר, מעין מור, מחזיקת תיק האקדמיה, בירכה ואמרה כי "אנחנו, תושבי העיר, נהנים מקהילה אקדמית איכותית ומסטודנטים מהממים שתורמים מזמנם בעשייה חברתית למען הקהילה. מגיע יישר כוח ענק לשי שבו וצוות מרכז הצעירים מעלית, לגזבר העירייה, גיאה ננדזה, וצוות הגזברות, וכמובן, תודה גדולה לראש העיר, בני כשריאל, לסגן ומ״מ ראש העיר, גיא יפרח, ולכם - הסטודנטים האדירים של מעלה אדומים".

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, אמר כי "מעלה אדומים מלווה את בוגריה גם לאחר השירות הצבאי, מעודדת את ההשכלה הגבוהה, את בניית הקריירה האיכותית ובעיקר את התרומה לקהילה".

ראש העיר, בני כשריאל, אמר כי "הענקת מלגות מייצרות מאות שעות התנדבות ומניבות אינספור מיזמים חברתיים למען הקהילה והחברה שלנו. מעלה אדומים מקדשת את ערכי ההתנדבות והתרומה לקהילה, ועל כן מחויבים הסטודנטים במטלות התנדבות בבתי ספר ומוסדות קהילתיים בהיקף שעות הנגזר מגובה המלגה, וכך הם מסייעים מאוד לתלמידים, לקשישים ולמטרות חברתיות וחינוכיות נוספות בעיר. התרגשתי מאד לפגוש בסטודנטים ולשוחח איתם הן על מסלול לימודיהם והן על הפעילות ההתנדבותית שלהם בעיר. אני מודה לכל השותפים הנפלאים שלנו על שיתוף הפעולה הפורה ועל פעילותם הברוכה למען רווחתם של תושבי העיר והסטודנטים שלנו".