ערב מיוחד לבני העדה האתיופית בעיר

הקהילה האתיופית הגיעה לערב מיוחד שעסק בטיפול בגיל השלישי ובזכויות המגיעות להם

השבוע התקיים ערב מיוחד לקהילה האתיופית בעיר הרצאה על הגיל השלישי, על השלבים השונים, הזכויות לאוכלוסיית גיל זו ועל דרכי התמודדות של האזרחים הוותיקים ובני משפחותיהם המטפלים בהם.

הערב יצא לפועל בזכות שיתוף פעולה פורה של המתנ"ס, אגף הקליטה בעירייה והשירות לבני משפחה מטפלים הנמצא באגף הרווחה.

ההרצאה ניתנה ע"י עו"ס חן קלסי רטה בשפה האמהרית, ובה דובר על הקושי בלהיות מטפל עיקרי, על הקושי הפיזי והרגשי בטיפול בהורים, על ההרגשה של החלפת התפקידים ועל הקושי באיזון בין המחויבות למשפחה, לעבודה ולהורים.

המשתתפים התעניינו, שאלו שאלות והביעו רצון להמשך פעילות בנושא. כמו כן המשתתפים שמעו על השירות הניתן מטעם העירייה בתחום זה וכן קיבלו דרכי התקשרות כדי להשתמש בשירות.

שירות בני משפחה מטפלים מציע מענה לכל תושב מעלה אדומים שמטפל בהורים, אח מבוגר או כל אזרח ותיק אחר, בין אם המבוגר מתגורר בעיר או לא. על מנת לנגיש את השרות לכל התושבים במעלה אדומים, נערך ערב מיוחד זה לקהילה האתיופית בעיר.

ערב זה הינו דוגמא למגוון הפעילויות של "השירות לבני משפחה מטפלים באזרח ותיק" של אגף הרווחה והשירותים החברתיים, בהובלתה של ,דבי בריטברד, עו"ס בני משפחה מטפלים באזרח ותיק. השירות מלווה מידי יום בני משפחה המתמודדים עם אתגרים בטיפול בבן משפחה בגיל השלישי, ושם לו למטרה להיטיב את התמודדותם של בני משפחה המטפלים בבן משפחה שהינו אזרח ותיק. המטרה הינה להעניק תמיכה, ליווי בתוך העומס הטיפולי, מבט נוסף מהצד על המתרחש, לספק מידע רב ובעל ערך וגם מעט רגעי נחת ומנוחה. מטרות אלו מושגות באמצעות שלל מענים טיפוליים, פעילויות, הרצאות ועוד אשר פתוחים לכל תושבי מעלה אדומים.