המקווה החדש של מצפה נבו

מקווה הנשים במצפה נבו שופץ, שודרג ונחנך בטקס מכובד ורב משתתפים

השבוע נחנך מקווה טהרה לנשים ששופץ וחודש בשכונת מצפה נבו. הטקס החגיגי התקיים במעמד ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, רבני העיר, הרב מרדכי נגארי והרב יהושע כץ שליט"א, יו"ר המועצה הדתית, שי פרץ, סגן ראש העיר לשעבר, ינקי פרידמן, חברת מועצת העיר לשעבר ויועצת ראש העיר למעמד האישה הדתית, צופית אליצור, חברי מועצת העיר, אייל פישלר וברנדה הורביץ פרווור, רב הקהילה, הרב אלישע אבינר, נציגי המרכז לטהרה ומקוואות, חברי המועצה הדתית, מנהל אגף שפ"ע, רון צרפתי, גזבר העירייה, גיאה ננדזה,  סמנכ"לית החכ"ל, ענת אנג'ל, תושבי השכונה ומכובדים.

מקווה טהרה מצפה נבו נחנך לאחר עבודות שיפוץ ושדרוג שהתבצעו בהשקעה של כ-800 אלף שקלים. העבודות לשיפוץ ושיקום בוצעו על ידי המרכז לטהרה ומקוואות, אגף אחזקה ושפ"ע, המועצה הדתית ובסיוע תושבי השכונה.

במסגרת השיפוץ הוחלפו את מערכות האינסטלציה והחשמל וכן הקרמיקה, הריצוף והדלתות. במקווה הותקנה מערכת סינון מתקדמת וחדשנית, לרווחתן של תושבות השכונה.

המקווה שופץ בסטנדרט גבוה ביותר, באופן בו כל אישה אשר חפצה בכך יכולה לעבור את הליך הטבילה מבלי לפגוש בנשים אחרות. המקווה כולל בור טבילה מחומם, חדרי הכנה אישיים, לובי מפואר, חדר איפור והנגשה גם לנכים.

בשיפוץ הושם דגש על חוויית הטבילה ולא רק עצם קיום המצווה, לכן הוחלט להשקיע באופן מיוחד בעיצוב ובנראות החיצונית של המקווה מעבר להקפדה על כל הנושאים ההלכתיים.

בראשית הטקס, שהונחה בקפידה ונועם על ידי יועצת ראש העיר למעמד האישה הדתית, צופית אליצור, התקיימה גזירת הסרט המסורתית בכניסה למתחם המקווה על ידי ראש העיר, בני כשריאל, וסגן ראש העיר לשעבר, ינקי פרידמן, ובהמשך נקבעה מזוזה בדלת הכניסה למקווה על ידי הרב יהושע כץ שליט"א, ראש העיר, בני כשריאל, וחבר מועצת העיר, אייל פישלר. לאחר מכן הוסר הלוט מעל שלט הכניסה על ידי ראש העיר, בני כשריאל, ויו"ר המועצה הדתית, שי פרץ.

בטקס נשאו דברים ובירכו בהתרגשות רבה: ראש העיר, בני כשריאל, רבני העיר שליט"א, יו"ר המועצה הדתית, שי פרץ, רב הקהילה, הרב אלישע אבינר, נציגת השכונה, נציג המרכז לטהרה ומקוואות. כל המברכים ציינו לשבח את שיתוף הפעולה הפורה בין כל הגורמים יחד להשגת היעד, והודו לכל אלו שסייעו ונרתמו להגשת החלום.

ראש העיר, בני כשריאל, אמר כי "המקווה נבנה בסטנדרטים הגבוהים ביותר וכולל אבזור רב. אנו עושים כמיטב יכולתנו למען ציבור הנשים בכדי שירגישו שהמקווה הוא בית ושניתן ליהנות ממקוואות מודרניים ונקיים ומייחס אישי שמקבלות המשתמשות. אני מודה לידידיי וידידי העיר מעלה אדומים, אשר ודבורה זמיר מניו יורק, על תרומתם הכספית הנדיבה להקמת המקווה בנופי הסלע לכבודה של בתם שרה, וליועצת ראש העיר לקשרי חוץ, רחלי וסאל, על הסיוע. תודה גם לתושבות שכונת מצפה נבו, צופית אליצור, מיכל הלוי, מיכל פלהיימר ואחרות וכן לעמותה של השכונה בראשותו של ידידי ינקי פרידמן, שלקחה על עצמה מימון של חלק נכבד מהפרויקט".

כשריאל הוסיף כי "מגיע יישר כוח לכל העוסקים במלאכה בעירייה, במועצה הדתית ובחברה הכלכלית, וכן לברנדה הורוביץ, חברת מועצת העיר, למעין מור, מחזיקת תיק הנשים, ולאיריס אלפסי, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה. נמשיך לפעול ולעשות למען העיר שלנו ולרווחת התושבים בכל תחומי החיים".